Onko peruna terveellisempää kuin makaroni?
Kommentit (13)
Peruna on terveellisempää mutta pasta on halvempaa ja siinä on enemmän kaloreita.
Täysjyvämakaronin kanssa suht yhtä terveellisiä.
Kumpikaan ei oo terveellistä, mutta peruna lihottaa vähemmän.
On, koska perunassa on enemmän vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita.
On siinä aika paljon eri vitamiineja kivennäisiä, plus tutkitusti pitää nälän pois kauemmin kuin pasta ja riisi.
Makaroni on jo prosessoitua, peruna on luonnontuote. Eli on peruna terveellisempi.
Keltainen kiinteä peruna. Ehkä luomuna. Varmaan viipaleina, jotka pilkkoo vielä haarukalla lautasella ettei tukehdu. Makaroni ei toimi verensokerin kannalta hyvin jos alkaa lähestyä keski-ikää, on migreenitaipumus vaikka ja se on vain vehnää. Peruna tuntuu ravinteikkaammalta ja siihen hieman jodisuolaa. Silti voi tarvita vielä muuta mineraalia ja vitamiinia. Nesteitäkin.
Ei ole. Pastassa on esim. merkittävästi proteiiniakin, mitä perunassa ei ole. Eikä tarvi syödä ns. täysjyväpastaa, jotka tuppaavat maistumaan pahvilta. Kunhan se pasta on valmistettu durumvehnästä, kuten ne aidot italialaiset aina on, niin on proteiinia ja matala glykeeminen indeksi, vaikka olisi ihan perus valkoista pastaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole. Pastassa on esim. merkittävästi proteiiniakin, mitä perunassa ei ole. Eikä tarvi syödä ns. täysjyväpastaa, jotka tuppaavat maistumaan pahvilta. Kunhan se pasta on valmistettu durumvehnästä, kuten ne aidot italialaiset aina on, niin on proteiinia ja matala glykeeminen indeksi, vaikka olisi ihan perus valkoista pastaa.
Kumpi on parempi pasta vai peruna?
Aminohappojen lisäksi perunassa on enemmän vitamiineja, kalsiumina ja sinkkiä kuin riisissä ja pastassa. Myös esimerkiksi B-vitamiineja perunassa voi olla lajikkeesta riippuen yli kolminkertaisesti verrattuna pastaan tai ravintoarvoltaan vielä heikompaan riisiin jopa yli viisinkertaisesti.
Peruna. Sydämelle terveellistä kaliumia.
On kyllä