Mistä ketusta on 0.4L tuoppi tullut suomeen??
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Ysärilaman innovaatioita. Silloin siirryttiin A-oluesta keppanaan, puolen litran tuopeista 0.4 litran tuoppeihin ja keskustan paikoista Kallion räkälöihin.
Perus-Jamppa
Ei pidä paikkansa tuo korostustekstillä osoittamani väitteesi. Ei ainakaan vielä silloin enemmissä määrin siirrytty tuohon uuteen kokoon, vaikka joskus noihin aikoihin tuo älytön mitta jotensakin sanoisinko "esiteltiin" tai "tuotiin maahan".
Se on jokin muunmaalainen perinne tai standardi, ja jossain se on normaali mitta, mutta en varmuudella tiedä missä maassa: muutama ihminen on väittänyt että se on kotoisin Saksasta mutta itse en voi vahvistaa tuota. Jos joku tietää tarkemmin mitan alkuperämaan - ja syyn miksi sellainen apinoitiin Suomeenkin - olisi toki mielenkiintoista lukea.
Mutta onko tuo pöljä 0,4 litraa siis jo ihan vakio Suomessakin, eli onko se korvannut (oikean) suomalaisen ison oluen 0,5 litraisen jo kokonaan? Eihän?
Ei kyllä tule ihan heti mieleen, missä muualla maailmassa olisin törmännyt 0,4l tuoppiin. Saksassa se ei ainakaan ole. Siellä on käytössä 0,5l ja 1l tuopit. Ranskassa oli pieniä jotain 0,2 tai 0,25 laseja, briteissä myös sen pintin 0,5683l lisäksi. Ehkä tuo on tuotu Ruotsista tai sitten on ihan omaa keksintöä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ysärilaman innovaatioita. Silloin siirryttiin A-oluesta keppanaan, puolen litran tuopeista 0.4 litran tuoppeihin ja keskustan paikoista Kallion räkälöihin.
Perus-Jamppa
Ei pidä paikkansa tuo korostustekstillä osoittamani väitteesi. Ei ainakaan vielä silloin enemmissä määrin siirrytty tuohon uuteen kokoon, vaikka joskus noihin aikoihin tuo älytön mitta jotensakin sanoisinko "esiteltiin" tai "tuotiin maahan".
Se on jokin muunmaalainen perinne tai standardi, ja jossain se on normaali mitta, mutta en varmuudella tiedä missä maassa: muutama ihminen on väittänyt että se on kotoisin Saksasta mutta itse en voi vahvistaa tuota. Jos joku tietää tarkemmin mitan alkuperämaan - ja syyn miksi sellainen apinoitiin Suomeenkin - olisi toki mielenkiintoista lukea.
Mutta onko tuo pöljä 0,4 litraa siis jo ihan vakio Suomessa
No ei todellakaan ole Saksasta. Et ole taatusti käynytkään saksalaisessa oluthuoneessa.
Kämpin p*skaterassilla 0.4l 12.50€!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ysärilaman innovaatioita. Silloin siirryttiin A-oluesta keppanaan, puolen litran tuopeista 0.4 litran tuoppeihin ja keskustan paikoista Kallion räkälöihin.
Perus-Jamppa
Ei pidä paikkansa tuo korostustekstillä osoittamani väitteesi. Ei ainakaan vielä silloin enemmissä määrin siirrytty tuohon uuteen kokoon, vaikka joskus noihin aikoihin tuo älytön mitta jotensakin sanoisinko "esiteltiin" tai "tuotiin maahan".
Se on jokin muunmaalainen perinne tai standardi, ja jossain se on normaali mitta, mutta en varmuudella tiedä missä maassa: muutama ihminen on väittänyt että se on kotoisin Saksasta mutta itse en voi vahvistaa tuota. Jos joku tietää tarkemmin mitan alkuperämaan - ja syyn miksi sellainen apinoitiin Suomeenkin - olisi toki mielenkiintoista lukea.
Mutta onko tuo pöljä 0,4 litraa siis jo ihan vakio Suomessa
En väittänyt enkä tarkoittanut, että kokonaan siirryttiin vain ja ainoastaan siihen, vaan puolikas säilyi kyllä siinä rinnalla. Mutta ennen ysärilamaa 0,4l oli tuntematon käsite ravintolaelämässä, sitä ennen oli vaihtoehtona vain pullo 0,33l ja puolen litran stobe. Ja standardi tosiaan nelosolut.
Ei ennenkään baarissa/terassilla ole kannattanut juoda. Suomessa pussikaljaa ja baarit vaan ulkomaan reissuilla.
Vierailija kirjoitti:
Kämpin p*skaterassilla 0.4l 12.50€!
Ei terassissa ja varsinkaan miljöössä mitään vikaa ole mutta bissen hinta on aivan sairas.
Jospa he ovat huomanneet, että kaikki eivät jaksa juoda loppuun asti? Tai loppu jää juomatta, koska ehtii lämmetä ja väljähtyä. Muistan kun joskus olen tuollaisen puolen litran tuopin ostanut, niin sen ryystämisessähän meni kaksi tuntia! Parempihan se vain on, että annos on pienempi ja sen saa juotua kylmempänä.
Vierailija kirjoitti:
Jospa he ovat huomanneet, että kaikki eivät jaksa juoda loppuun asti? Tai loppu jää juomatta, koska ehtii lämmetä ja väljähtyä. Muistan kun joskus olen tuollaisen puolen litran tuopin ostanut, niin sen ryystämisessähän meni kaksi tuntia! Parempihan se vain on, että annos on pienempi ja sen saa juotua kylmempänä.
Juo sä vaan limpskaa ja pillimehua. Normaali ihminen juo ison tuopin 20 minuutissa jos hiukan jarruttelee.
Jos en saa pinttiä niin vaihtuu terassi heti. Ihan v*ttuilua myydä jotain pieniä tuoppeja.
Pienempi annos ja hinta sama. Enemmän voittoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ysärilaman innovaatioita. Silloin siirryttiin A-oluesta keppanaan, puolen litran tuopeista 0.4 litran tuoppeihin ja keskustan paikoista Kallion räkälöihin.
No ei todellakaan ole Saksasta. Et ole taatusti käynytkään saksalaisessa oluthuoneessa.
Perus-Jamppa
No en olekaan. Huomasitko ollenkaan kun kirjoitin ensin (lainaan siis tähän seuraavaan itseäni edellisessä kirjoituksessani):
"Se on jokin muunmaalainen perinne tai standardi, ja jossain se on normaali mitta, mutta en varmuudella tiedä missä maassa: muutama ihminen on väittänyt että se on kotoisin Saksasta mutta itse en voi vahvistaa tuota"
ja sitten tuon jälkeen esitin toivomuksen:
"Jos joku tietää tarkemmin mitan alkuperämaan - ja syyn miksi sellainen apinoitiin Suomeenkin - olisi toki mielenkiintoista lukea."
No, Sinä osasit vastata sen verran, etten ole käynyt saksalaisessa oluttuvassa, jonka itsekin myönsin jo tuossa ensimmäisessä kirjoituksessani, mutta varsinaisen otsikonmukaiseen aiheeseen et sitten saanutkaan aikaiseksi mitään rakentavaa ja lisäarvoa antavaa informaatiota.
Kiitos tyhjästä meidän kaikkien 0,4 litran olutmitan ihmettelijöiden puolesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa he ovat huomanneet, että kaikki eivät jaksa juoda loppuun asti? Tai loppu jää juomatta, koska ehtii lämmetä ja väljähtyä. Muistan kun joskus olen tuollaisen puolen litran tuopin ostanut, niin sen ryystämisessähän meni kaksi tuntia! Parempihan se vain on, että annos on pienempi ja sen saa juotua kylmempänä.
Juo sä vaan limpskaa ja pillimehua. Normaali ihminen juo ison tuopin 20 minuutissa jos hiukan jarruttelee.
Pikemminkin 20 sekunnissa 😁
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa he ovat huomanneet, että kaikki eivät jaksa juoda loppuun asti? Tai loppu jää juomatta, koska ehtii lämmetä ja väljähtyä. Muistan kun joskus olen tuollaisen puolen litran tuopin ostanut, niin sen ryystämisessähän meni kaksi tuntia! Parempihan se vain on, että annos on pienempi ja sen saa juotua kylmempänä.
Juo sä vaan limpskaa ja pillimehua. Normaali ihminen juo ison tuopin 20 minuutissa jos hiukan jarruttelee.
Pikemminkin 20 sekunnissa 😁
Muistan kun nuorempana huitasin kaksi tuoppia peräkkäin ja meni 17 sekuntia. Oli vielä oikeita miesten tuoppeja eikä mitään 0,4 liruja. Nuori mies jaksoi. Näin vanhempana juon kyllä korin illassa helposti ja siihen viinat päälle mutta hitaasti nautiskellen. Ei jaksa enää hätäillä.
Lapin ukko
Tuo 0,4-litran tuoppi tuli tosiaan kapakoihin siinä vuosina -92/-93.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jospa he ovat huomanneet, että kaikki eivät jaksa juoda loppuun asti? Tai loppu jää juomatta, koska ehtii lämmetä ja väljähtyä. Muistan kun joskus olen tuollaisen puolen litran tuopin ostanut, niin sen ryystämisessähän meni kaksi tuntia! Parempihan se vain on, että annos on pienempi ja sen saa juotua kylmempänä.
Juo sä vaan limpskaa ja pillimehua. Normaali ihminen juo ison tuopin 20 minuutissa jos hiukan jarruttelee.
Pikemminkin 20 sekunnissa 😁
Muistan kun nuorempana huitasin kaksi tuoppia peräkkäin ja meni 17 sekuntia. Oli vielä oikeita miesten tuoppeja eikä mitään 0,4 liruja. Nuori mies jaksoi. Näin vanhempana juon kyllä korin illassa helposti ja siihen viinat päälle mutta hitaasti nautiske
Juoppo
Ysärilaman innovaatioita. Silloin siirryttiin A-oluesta keppanaan, puolen litran tuopeista 0.4 litran tuoppeihin ja keskustan paikoista Kallion räkälöihin.