Miksi keittiö on aina sekainen? Asun yksiössä
Kommentit (20)
Liikaa astioita ja tavaraa. Mitä kaikkea säilytät tasoilla?
Siivoa jälkesi samantien. Paikka kaikelle, kaikki paikalleen - vie mennessäs, tuo tullessas.
Miksi? Koska sinä selvästi olet epäsiisti.
Vierailija kirjoitti:
Miksi? Koska sinä selvästi olet epäsiisti.
Ei tarvitse olla epäsiisti saadakseen yksiön minikeittiön sotkuun.
Yleensä ihmisillä on ihan liikaa tavaraa keittiön tasoilla, saa heti näyttämään epäsiistiltä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi? Koska sinä selvästi olet epäsiisti.
Ei tarvitse olla epäsiisti saadakseen yksiön minikeittiön sotkuun.
No mitä sotkua siellä sitten on?
Mietin samaa, mutta vastaus on etten jaksa kulkea isojen ihmisten jälkiä siivoamassa. Kaikelle on paikka, mutta jos mitään ei laiteta sinne paikalleen, niin sotkujan siitä tulee.
Mieti kaikille tavaroille paikat ja pidä niitä aina siellä. Älä pidä tasoilla tavaraa, ei mitään kuin korkeintaan kahvinkeitin. Kaikki muu kaapeissa ja laatikoissa. Sijoita harvoin tarvittavat ylös korkealle, ja päivittäiset helposti saataville. Mieti, mitä oikeasti tarvitset, ja karsi turha rankalla kädellä. Vie karsitut vaikka verkkokellariin isoon pahvilaatikkoon ja katso, tarvitsitko niitä esim. vuoteen ikinä. Jos et, myy tai kierrätä. Älä myöskään osta paljon varastoon. Ei pussikaupalla jauhoja ym kuivatarvikkeita viemään tilaa kaapeista.
Tiskaa päivittäin. Ota tapa, ettet lähde kodistasi, ellei keittiötä ole siistitty ja tiskejä tiskattu. Tulee rutiiniksi ja siistiin kotiin on kiva tulla.
Asun myös yksiössä jossa on minikeittiö:
1. Kaikille tavaroille pitää olla oma paikka
2. Käyttämättömät ja harvoin käytetyt tavarat pitää siirtää joko jonnekin ylähyllyn perälle tai muualle niin että ne ovat täysin sivussa eivätkä tule tielle. Jos sinulla ei ole tarpeeksi täysin sivussa olevaa säilytystilaa jotta ne mahtuisivat hyvin, silloin tavaraa pitää heittää roskiin kunnes vapaata tilaa taas löytyy helposti
3. Niitä tavaroita jotka eivät ole ylähyllyllä tai muualla kokonaan sivulla pitää olla niin vähän että muistat jokaisen tavaran paikan ulkoa
4. Ota tavaksi että jokaisen ruuan syönnin jälkeen palautat tavarat oikeille paikoilleen. Tiskiallas ei ole koskaan yhdenkään tavaran oikea paikka, vaan jos tiskaat käsin niin tiskaa ne heti ja laita heti paikalleen, se samalla myös nopeuttaa käsin tiskausta kun ruoka ei ole vielä ehtinyt kuivua kiinni astioihin. Pöytä voi hyvin olla oikea paikka muutamalle usein käytetylle tavaralle (esim. kahvikuppi, tiskiharja), mutta pöydälle tai muille tasoille ei saa jättää suunnittelematonta, vaan ne pitää aina jokaista ruokailua lopettaessa jaksaa siirrellä omille paikoilleen
Sama juttu , mulla liikaa tavaraa , onneksi on tiskikone johon voi laittaa likaiset astiat odottamaan pesua.
Liiat roinat keittiöstä roskiin ja tosiaan tiskataan heti likaiset astiat pois lavuaarista. Siis heti eikä "myöhemmin".
En tajua tällaisia keskustelunavauksia. Jokainen ateria on ohi vasta sitten kun astiat on tiskattu ja kaikki ruokailutarvikkeet on palautettu kaappeihin. Ne eivät osaa pestä itseään eivätkä mennä takaisin sinne mistä ne on otettu. Ne tarvitsevat asujan apua.
Selvästikin ap:llä on liikaa tavaraa jota hän ei tarvitse. Minikeittiö ei sinänsä ole ongelma.
Tähän saakka olet toiminut niin, että otat tarvikkeet esille siinä vaiheessa, kun tarvitset niitä ja jätät niille sijoilleen.
Toimi tästä lähtien toisin päin: kun alat valmistaa ruokaa, ota kaikki tarvikkeet valmiiksi käden ulottuville. Sitten laitat niitä takaisin paikalleen saman tien, kun olet käyttänyt.
Tietenkin pitää ensin järjestää ja siivota keittiö, ja varata jokaiselle tavaralle paikan.
No mitä tavaraa sulla on pöydällä sekaisin?
Asun yksin ja laitan heti käyttämäni astiat tiskikoneeseen enkä jätä pöydälle lojumaan. Kaikki muut tavarat pistän heti paikoilleen käytön jälkeen enkä jätä niitä pitkin keittiötä lojumaan.
Itse siistin keittiön jokaisen ruokailun jälkeen. Onneksi on tiskikone. Iltaisin vielä aina pyyhkäisen keittiön tasot ja laitan kaiken paikalleen. Tasoilla en pidä tavaraa. Ainoastaan kahvin- ja vedenkeitin on sekä fairy ja saippua korissa tiskipöydällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi? Koska sinä selvästi olet epäsiisti.
Ei tarvitse olla epäsiisti saadakseen yksiön minikeittiön sotkuun.
Tarvitseepas! Epäsiisti jättää kahvikuppinsa ja myslikulhonsa likaisina pöydälle, ostokset jollekin tasolle eikä kaappiin, perunan- ja munan- ja banaaninkuoret talouspaperin päälle pöydälle eikä roskiin, roskiksen viemättä ulos mennessään. Nimeenomaan tarvitsee olla epäsiisti saadakseen minikeittiön sotkuun. Yök.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä ihmisillä on ihan liikaa tavaraa keittiön tasoilla, saa heti näyttämään epäsiistiltä.
Tämä! Ylimääräinen tavara saa minkä tahansa huoneen näyttämään epäsiistiltä. Moni valittaa kodin sotkuisuutta, mutta heille ei tule mieleen, että tavaraa on liikaa. Kun tavaraa on hallitusti vain tarpeellinen, niin koti kyllä pysyy kuosissa. Kaikella oma paikkansa eikä tasot ja kaapit pursua turhaa ylimääräistä tavaraa.
Esimerkiksi vanhemmillani keittiön tasoilla on jopa koristeita. Kaapit tursuaa jopa 20 vuotta käyttämättömänä ollutta tavaraa. Mitään ei haluta heittää pois. Niillä kuulemma on myyntiarvoa. Tosin kukaan tuskin haluaa ostaa esimerkiksi 90-luvulta peräisin olevia joulukoristeita tai vanhaa huonosti toimivaa elektroniikkaa. Olenkin mielessäni päättänyt kieltäytyä perinnöstä, sillä en halua vaivoikseni sitä jumalatonta tavaramäärää.
Siivoa jäljet aina ruuanlaiton ja syömisen jälkeen ja laita tavarat takaisin paikoilleen.