Mikä oli tämä mystinen poisjätettävä lihottava ruoka-aine?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.
Paljon tuo oikein söi sitä? Lapiolla kauhoi?
Irtokarkit. Puoli kiloa vähemmän kun mussuttaa päivässä, niin HEIIIII.... Näkyy vyötäröllä.
Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?
Varmaa tietoa onko kellään vai mutua? Taida kellään olla tuota maksullista extraa..
Vierailija kirjoitti:
Irtokarkit. Puoli kiloa vähemmän kun mussuttaa päivässä, niin HEIIIII.... Näkyy vyötäröllä.
Kun en niitä edes syö, eikä söis kukaan muukaan kun näkisitte miten saastaisia ne karkkilaarit siellä kaupassa on. Ihmiset kun käy paskasilla käsillään kaivelemassa niitä.YÖKS.
Vierailija kirjoitti:
Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?
Voi olla sekin mutta myös sokerin mussuttaminen nostaa kolesterolia. Joillain harvoilla tietysti on kolesterolin suhteen hyvät geenit ja arvot eivät nouse vaikka mitä söisi, toisilla taas päinvastoin.
Oisko suklaa. Tai sitten muut sokeriset herkut, kuten karkit.
Kyllä se sokeri varmaan on, ihan tämän jutun alun perusteella: "yksi satsi lounaalla, toinen kahvin kanssa. Pieniä annoksia pitkin päivää. Lappasin suuhuni mielettömiä määriä elimistölle haitallista ainetta, enkä edes tajunnut sen olevan ongelma."
Mitään muuta ei napsita tuohon malliin kuin sokeria jossain muodossaan.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se sokeri varmaan on, ihan tämän jutun alun perusteella: "yksi satsi lounaalla, toinen kahvin kanssa. Pieniä annoksia pitkin päivää. Lappasin suuhuni mielettömiä määriä elimistölle haitallista ainetta, enkä edes tajunnut sen olevan ongelma."
Mitään muuta ei napsita tuohon malliin kuin sokeria jossain muodossaan.
Ja itse asiassa sokerista on kyse. Kun jutun avaa selaimella, tulee tuonne välilehden otsikoksi "Eroon sokerikoukusta".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?
Voi olla sekin mutta myös sokerin mussuttaminen nostaa kolesterolia. Joillain harvoilla tietysti on kolesterolin suhteen hyvät geenit ja arvot eivät nouse vaikka mitä söisi, toisilla taas päinvastoin.
Eläinrasva tai muu tyydyttynyt rasva (kookos, palmu, kaakaovoi) nostavat VAIN vaaratonta suuripartikkelista LDL:ää. Runsas hiilihydraattikuorma sen sijaan nostaa vaarallista pienipartikkelista LDL:ää ja laskee HDL:ää. Se laskee HDL:ää niin täsmällisesti suhteessa määrään, että HDL-arvoa käytetäään ruokapäiväkirjojen rehellisyyden tarkistamiseen tutkimuksissa, joissa koehenkilöt pitävät ruokapäiväkirjaa.
Kolesterolimittauksissa nykyään sen LDL:n partikkelikokoja ei tutkita lainkaan, jolloin se arvo ei kerro mitään, paitsi toki suhteessa HDL:arvoon. Mutta jos partikkelikoko tutkittaisiin, niin tokihan sitten olisi hankalampaa statinoida koko kansaa.
Triglyseridit saa parhaiten koholle runsaalla fruktoosilla, maksa muuttaa fruktoosin triglyserideiksi ja prosessi rasittaa maksaa gramma grammalta yhtä paljon kuin sama määrä absoluuttista alkoholia. Ylläripylläri, että korkeafruktoosisen maissisiirapin käyttö makeutukseen on lisännyt ei-alkoholista rasvamaksaa...
Jos haluaa oikeasti tietää, mikä on oma kardiovaskulaarinen riski, kannattaa mitata apolipoproteiinit apoA ja apo1B. Niiden välinen suhde kertoo todellisen riskin.
(Ja pienin kuolleisuus on silloin, kun kokonaiskolesteroli on 5-7. Ruotsissa aletaankin statinoida vasta seiskan jälkeen, kun taas Suomessa ilmeisesti THL haluaa parantaa huoltosuhdetta kuolleisuutta lisäämällä, kun haluaa painaa kaikkien kokonaiskolesterolin alle viitosen.)
Vierailija kirjoitti:
Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?
Tavallisesta juuston syömisestä ei nouse kolestroliit mihinkään. Itselleni se nk. tavallinen juuston syöminen on pari pientä siivua ja jos käyttää ruoanlaittoon juustoja niin ei sitten syö muita juustoja lisäksi. Kaikkea kohtuullisesti paitsi sokeri on jätettävä pois. Lasillisessa kokista on jo 8-9 palasokerin määrä, joku juo niitä isoja pulloja päivittäin niin onhan sitä sokeria sitten kropassa jättimäärä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.
Paljon tuo oikein söi sitä? Lapiolla kauhoi?
Ei tarvitse kauhoa kauhalla eikä lapiolla kun kaikissa valmisruoissa on stanasti sokeria ja limuissa ja niissä niin herkullisissa irtokarkeissa. Näiden syöjät ja juovat vetävät reilusti puoli kiloa sokeria päivässä kroppaansa. Jos riittääkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?
Tavallisesta juuston syömisestä ei nouse kolestroliit mihinkään. Itselleni se nk. tavallinen juuston syöminen on pari pientä siivua ja jos käyttää ruoanlaittoon juustoja niin ei sitten syö muita juustoja lisäksi. Kaikkea kohtuullisesti paitsi sokeri on jätettävä pois. Lasillisessa kokista on jo 8-9 palasokerin määrä, joku juo niitä isoja pulloja päivittäin niin onhan sitä sokeria sitten kropassa jättimäärä.
Oliko tuo lehden artikkeli siis kirjoitettu sinusta?
Minä en syö suklaata enkä karkkia, mutta silti sokerinsaantini ylittää kaikki suositukset reippaasti, koska syön paljon/liikaa? hedelmiä.
Ja tällä mystisellä aineella on 50 eri nimeä, koska se halutaan häivyttää tuoteselosteista, kun ihmiset ovat oikeasti alkaneet lukeakin niitä aina välillä.
Tästä voi katsoa, mitä kaikkea pitää välttää, jos haluaa oikeasti välttää sokeria:
https://www.promaxnutrition.com/blogs/news/50-names-sugar
Esim. maltodextriini on TODELLA yleinen vaikkapa leikkeleissä... sokeria makkarassa, kiva kiva.
Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.