Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä oli tämä mystinen poisjätettävä lihottava ruoka-aine?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.

Vierailija
2/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.

Paljon tuo oikein söi sitä? Lapiolla kauhoi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Irtokarkit. Puoli kiloa vähemmän kun mussuttaa päivässä, niin HEIIIII.... Näkyy vyötäröllä.

Vierailija
4/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?

Vierailija
5/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaa tietoa onko kellään vai mutua? Taida kellään olla tuota maksullista extraa.. 

Vierailija
6/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Irtokarkit. Puoli kiloa vähemmän kun mussuttaa päivässä, niin HEIIIII.... Näkyy vyötäröllä.

Kun en niitä edes syö, eikä söis kukaan muukaan kun näkisitte miten saastaisia ne karkkilaarit siellä kaupassa on. Ihmiset kun käy paskasilla käsillään kaivelemassa niitä.YÖKS.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
8/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?

Voi olla sekin mutta myös sokerin mussuttaminen nostaa kolesterolia. Joillain harvoilla tietysti on kolesterolin suhteen hyvät geenit ja arvot eivät nouse vaikka mitä söisi, toisilla taas päinvastoin. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oisko suklaa. Tai sitten muut sokeriset herkut, kuten karkit.

Vierailija
10/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se sokeri varmaan on, ihan tämän jutun alun perusteella: "yksi satsi lounaalla, toinen kahvin kanssa. Pieniä annoksia pitkin päivää. Lappasin suuhuni mielettömiä määriä elimistölle haitallista ainetta, enkä edes tajunnut sen olevan ongelma."

Mitään muuta ei napsita tuohon malliin kuin sokeria jossain muodossaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se sokeri varmaan on, ihan tämän jutun alun perusteella: "yksi satsi lounaalla, toinen kahvin kanssa. Pieniä annoksia pitkin päivää. Lappasin suuhuni mielettömiä määriä elimistölle haitallista ainetta, enkä edes tajunnut sen olevan ongelma."

Mitään muuta ei napsita tuohon malliin kuin sokeria jossain muodossaan.

Ja itse asiassa sokerista on kyse. Kun jutun avaa selaimella, tulee tuonne välilehden otsikoksi "Eroon sokerikoukusta".

Vierailija
12/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai  hiilarit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?

Voi olla sekin mutta myös sokerin mussuttaminen nostaa kolesterolia. Joillain harvoilla tietysti on kolesterolin suhteen hyvät geenit ja arvot eivät nouse vaikka mitä söisi, toisilla taas päinvastoin. 

Eläinrasva tai muu tyydyttynyt rasva (kookos, palmu, kaakaovoi) nostavat VAIN vaaratonta suuripartikkelista LDL:ää. Runsas hiilihydraattikuorma sen sijaan nostaa vaarallista pienipartikkelista LDL:ää ja laskee HDL:ää. Se laskee HDL:ää niin täsmällisesti suhteessa määrään, että HDL-arvoa käytetäään ruokapäiväkirjojen rehellisyyden tarkistamiseen tutkimuksissa, joissa koehenkilöt pitävät ruokapäiväkirjaa.

Kolesterolimittauksissa nykyään sen LDL:n partikkelikokoja ei tutkita lainkaan, jolloin se arvo ei kerro mitään, paitsi toki suhteessa HDL:arvoon. Mutta jos partikkelikoko tutkittaisiin, niin tokihan sitten olisi hankalampaa statinoida koko kansaa.

Triglyseridit saa parhaiten koholle runsaalla fruktoosilla, maksa muuttaa fruktoosin triglyserideiksi ja prosessi rasittaa maksaa gramma grammalta yhtä paljon kuin sama määrä absoluuttista alkoholia. Ylläripylläri, että korkeafruktoosisen maissisiirapin käyttö  makeutukseen on  lisännyt ei-alkoholista rasvamaksaa...

Jos haluaa oikeasti tietää, mikä on oma kardiovaskulaarinen riski, kannattaa mitata apolipoproteiinit apoA ja apo1B. Niiden välinen suhde kertoo todellisen riskin.

(Ja pienin kuolleisuus on silloin, kun  kokonaiskolesteroli on 5-7. Ruotsissa aletaankin statinoida vasta seiskan jälkeen, kun taas Suomessa ilmeisesti THL haluaa parantaa huoltosuhdetta kuolleisuutta lisäämällä, kun haluaa painaa kaikkien kokonaiskolesterolin alle viitosen.)

 

Vierailija
14/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?

Tavallisesta juuston syömisestä ei nouse kolestroliit mihinkään. Itselleni se nk. tavallinen juuston syöminen on pari pientä siivua ja jos käyttää ruoanlaittoon juustoja niin ei sitten syö muita juustoja lisäksi. Kaikkea kohtuullisesti paitsi sokeri on jätettävä pois. Lasillisessa kokista on jo 8-9 palasokerin määrä, joku juo niitä isoja pulloja päivittäin niin onhan sitä sokeria sitten kropassa jättimäärä. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kai se sokeri on. Sitä on kaikkialla. Sokeri on killer.

Paljon tuo oikein söi sitä? Lapiolla kauhoi?

Ei tarvitse kauhoa kauhalla eikä lapiolla kun kaikissa valmisruoissa on stanasti sokeria ja limuissa ja niissä niin herkullisissa irtokarkeissa. Näiden syöjät ja juovat vetävät reilusti puoli kiloa sokeria päivässä kroppaansa. Jos riittääkään. 

 

Vierailija
16/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai rasvainen juusto, koska kolesterolit nousi?

Tavallisesta juuston syömisestä ei nouse kolestroliit mihinkään. Itselleni se nk. tavallinen juuston syöminen on pari pientä siivua ja jos käyttää ruoanlaittoon juustoja niin ei sitten syö muita juustoja lisäksi. Kaikkea kohtuullisesti paitsi sokeri on jätettävä pois. Lasillisessa kokista on jo 8-9 palasokerin määrä, joku juo niitä isoja pulloja päivittäin niin onhan sitä sokeria sitten kropassa jättimäärä. 

 

Oliko tuo lehden artikkeli siis kirjoitettu sinusta?

Vierailija
17/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en syö suklaata enkä karkkia, mutta silti sokerinsaantini ylittää kaikki suositukset reippaasti, koska syön paljon/liikaa? hedelmiä.

Vierailija
18/18 |
22.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tällä mystisellä aineella on 50 eri nimeä, koska se halutaan häivyttää tuoteselosteista, kun ihmiset ovat oikeasti alkaneet lukeakin niitä aina välillä.

Tästä voi katsoa, mitä kaikkea pitää välttää, jos haluaa oikeasti välttää sokeria:

https://www.promaxnutrition.com/blogs/news/50-names-sugar

Esim. maltodextriini on TODELLA yleinen vaikkapa leikkeleissä... sokeria makkarassa, kiva kiva.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän neljä