Ulkomaiset tuoremarjat, pitääkö nekin keittää?
Eli nämä mustikat ja vadelmat ym. jotka Portugalissa tmv. maassa tuotettu ja ovat hevi osastolla myynnissä.
Kommentit (10)
Ulkomalaisten marjojen kuin vihanesten pusseissa on ohje asiasta.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomalaisten marjojen kuin vihanesten pusseissa on ohje asiasta.
Nämä ei ole pakastemarjoja, vaan rasiassa, eikä kehittämisestä ollut mainintaa. Pakastemarjoissa tuo keittosuositus lukee.
Kun asuin ulkomailla, jossa ne marjat olivat kotimaisia, ei niitä kukaan keittänyt, ihan hullu ajatuskin, että joku olisi alkanut keittää tuoreita torilla myytäviä marjoja.
"Yksittäisiä saastuneita eriä aina saattaa olla, kun puhutaan tuoreista kuumentamattomista hedelmistä tai vihanneksista, mutta koska ulkomaisissa pakastemarjoissa on ollut toistuvasti ongelmia, meillä on tämä suositus.
Kotimaisetkaan marjat ja vihannekset eivät ole täysin riskittömiä, mutta kotimaisten tuoretuotteiden kohdalla epidemiat ovat olleet harvinaisia." Evira
Vierailija kirjoitti:
Kun asuin ulkomailla, jossa ne marjat olivat kotimaisia, ei niitä kukaan keittänyt, ihan hullu ajatuskin, että joku olisi alkanut keittää tuoreita torilla myytäviä marjoja.
Jotenki näin minäkin tämän ajattelen.
Ei voi millään olla ostamatta jos ei ole laissa kielletty, ankaran tuomion uhalla.
Sain kampylo-bakteerin kotimaisista mansikoista, joten riski on aina olemassa.
Missä se riski piile niissä marjoussa? Jos on ulkomailla ja itse poimii, pitääkö ne keittää? Onko se riski siinä marjassa itsessään, poimijassa, astiassa, missä?
Vierailija kirjoitti:
Kun asuin ulkomailla, jossa ne marjat olivat kotimaisia, ei niitä kukaan keittänyt, ihan hullu ajatuskin, että joku olisi alkanut keittää tuoreita torilla myytäviä marjoja.
Kyllä. Minä asun jo vuosikymmeniä ulkomailla ja syön tuoreita rasiamarjoja melkein joka päivä: vadelmia, mustikoita ja karuhunvattuja. Itselläni on viinimarjapensaita puutarhassa. En ole koskaan sairastunut marjojen takia, miksi niitä keittää pitäisi? Ennakkoluuloa täytyy olla. Syö ap sitten vain suomalaisia marjoja.
"Kaikkiin kuumentamattomiin kasviksiin voi liittyä mikrobiologisia ongelmia, sataprosenttista varmuutta ei voida antaa minkään tuotetyypin puhtaudesta. Sen takia on kuluttajan omassa harkinnassa, uskaltaako syödä ulkomaisia tai kotimaisia tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastemarjoja, sanoo Eviran Elintarvikehygieniayksikön ylitarkastaja Annika Pihlajasaari."