Mistä leipomuksista pienet lapset tykkää?
Millaisista kotitekoisista herkuista teidän alle kouluikäiset lapset tykkää?
Haluaisin niin kovasti leipoa taaperolle kaikkea hyvää, mutta tämä vain vähän nokkii lautasen reunalta. Olin kyllä itse lapsena ihan samanlainen.
Kommentit (20)
No mulla ei ole lapsia, mutta taisin itse kelpuuttaa muksuna lähinnä pannarit ja letut. Muu oli yök :)
Harvalla lapsella on kovin kehittynyt makuaisti, joten sachertortut ja runebergintortut kannattaa suosiolla jättää siihen, kun muksuilla on vähän enemmän ikää.
Hyvä vaan että on herkkujen suhteen nirso
Ketjun innoittamana tempaisin lettutaikinan.
- ap
Vierailija kirjoitti:
Ketjun innoittamana tempaisin lettutaikinan.
- ap
No kelpasiko letut lapselle?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ketjun innoittamana tempaisin lettutaikinan.
- ap
No kelpasiko letut lapselle?
No kyllä! Söi jopa yhden kokonaisen, hilloa olisi syönyt loputtomasti.
No huh, kirjauduin tässä välissä vahingossa sisään. Ei mitään, jatkakaa.
- ap
Lätyt, pulla ja keksit maistuu. Suolaisista pizza, söisi ehkä nakkipiilojakin, mutta niitä en ole kokeillut.
Kaurakeksit. Ne perinteiset pitsiset ja rapeat. Helppo tehdä yhdessä lapsen kanssa.
Miksi ihmeessä lapsia pitäisi houkutella syömään herkkuja?
Kiinnostaisi kuulla jatkokysymyksenä aiheesta, onko jotain kohtuullisen terveellisiä leipomuksia/kokkailuja mitä olisi helppo tehdä vajaa kaksivuotiaan kanssa? Juurikin tuolla ajatuksella että itse tekemästään tykkäisi plus saisi olla mukana ruoanlaitossa. Smoothieen osaa laittaa aineita koneeseen ja jouluna laittoi lusikalla hilloa joulutorttuihin, eli jotain sellaista johon lähinnä ladotaan, mitataan deseissä ja lusikalla sekoitetaan tai nostellaan - ja joka ei olisi sokerista... Ideoita? Oma mielikuvitus vähän vähissä.
Kermakakut ei maistu. Meillä mokkapalat on suosikki.
Alkuperäiseen kysymykseen 15 vielä vastaa että meillä maistuu taaperolle esim vohvelit, teen ilman sokeria ja suolaa ja tarjoan hedelmäsoseen ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Uunipäärynöistä kanelilla tykkäsi kovasti. Letut, croissantit, pannarit, piirakat kyllä kaikki maistuu kun vähän on saanut maistaa. Kermavaahto oli elämys... Nicecreamit jäädytetyistä banaaneista ja jäätelömuottiin jäädytetty smoothie on myös ollut hitti.
Samasta padasta -kirjassa on tosi paljon hyviä ja helppoja reseptejä ihan vauvaikäisestä alkaen.
Meillä on kyllä kaikki makeat maistiaiset kelvannut "oudommistakin" leivonnaisista, mutta silti parhaita on ne mitä saa itse mukana tekemässä. Nyt neljä vuotiaille en enää niin paljon yritä tehdä kaikkea sokerittomana, mutta pienempänä tehtiin mm. sokeritonta pullaa, johon hillon sijaan käärittiin murennettuja pakastevadelmia. Muffinssit on helppo makeuttaa banaanimössöllä tai omenasoseella. Osan vehnäjauhoista voi lähes aina huoletta korvata esim. kaurahiutaleilla tms. Jonkinverran tein sormiruokakirjasta erilaisia maapähkinäkeksejä ja apinaeväitä ym. jo ennen yhteistä leivontaa.
Ja nykyään lapset ovat jo hyvin taitavia leipojia, autan lähinnä ohjeen lukemisessa ja uunin kanssa. Sotkua toki syntyy enemmän kuin jos itse tekisi, mutta opetellaan samalla siivoamaankin.
Banaanipannarista tykkäsivät. Helppo ja mehevä.
Niistä, joita ne on itse olleet tekemässä.