Oliiviöljy pilalla?
Voiko oliiviöljy mennä pilalle muutamassa kuukaudessa? Mistä sen huomaa jos se on pilalla? Ostin siis alkuvuodesta kreikkalaista knossos extraneitsyt luomu oliiviöljyä, niinkuin olen usein ennenkin tehnyt. Säilytän sitä kaapissa huoneenlämmössä. Sitä on nyt pari kolme senttiä pullon pohjalla jäljellä ja se on ihan sameaa, siellä on siis sellaisia tummempia rantuja seassa, mitä en ole koskaan ennen oliiviöljyssä nähnyt. Onko tällainen normaalia? Ei haise miltään, enkä maistanut. Se on siis max kolme kuukautta ollut avattuna. Voikohan sitä käyttää?
Kommentit (11)
En varmuuden vuoksi käyttäisi. Jos sulla on jotain saranoita tms. jotka tarvitsee rasvaa, niin käytä tuo niihin.
Vierailija kirjoitti:
En varmuuden vuoksi käyttäisi. Jos sulla on jotain saranoita tms. jotka tarvitsee rasvaa, niin käytä tuo niihin.
Mitä haittaa sen käytöstä voi olla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En varmuuden vuoksi käyttäisi. Jos sulla on jotain saranoita tms. jotka tarvitsee rasvaa, niin käytä tuo niihin.
Mitä haittaa sen käytöstä voi olla?
Tuskin mitään, mutta jotain epäpuhtauksiahan siihen on mennyt prosessin aikana. Jos haluat käyttää, niin käytä paistamiseen, ei salaatinkastikkeeseen tai leivän kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En varmuuden vuoksi käyttäisi. Jos sulla on jotain saranoita tms. jotka tarvitsee rasvaa, niin käytä tuo niihin.
Mitä haittaa sen käytöstä voi olla?
Tuskin mitään, mutta jotain epäpuhtauksiahan siihen on mennyt prosessin aikana. Jos haluat käyttää, niin käytä paistamiseen, ei salaatinkastikkeeseen tai leivän kanssa.
Epäpuhtaus voi olla vaikka oliivin kannan palanen tms. orgaanista tai mukana on ollut suurempi sattuma. Näin arvelen, mutta en ole mikään oliiviöljyn asiantuntija.
Joskus oikein laadukkaassa ja vastapuristetussa oliiviöljyssä on samentumia johtuen siitä, että se on käsityövaltaisempaa kuin tuo sinun teollisesti puristettu öljysi.
Ei ole tällaista sattunut. Kyllä oliiviöljy kestää hyvänä tuon ajan ja pitäisi pysyä kirkkaana. Kuten joku jo sanoi, voi sinne olla pullotuksessa mennyt vaikka oliivin palanen. Uskaltaisin maistaa.
Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan oliiviöljyistä? Kuuluuko sen olla aina kirkasta, vai onko normaalia että siellä on sameutumista seassa?
Ei itse öljy muutamassa kuukaudessa mene miksikään, arvaan että siinä on mukana oliivin nestettä tjsp.
Eiköhän sitä ole mukana jossain määrin etenkin jos on perinteisin menetelmin puristettua.
Jos maistuu ja tuoksuu oliiviöljyltä niin käytän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En varmuuden vuoksi käyttäisi. Jos sulla on jotain saranoita tms. jotka tarvitsee rasvaa, niin käytä tuo niihin.
Mitä haittaa sen käytöstä voi olla?
Ei mitään haittaa. Ihan hyvää se sameakin on edelleen. Itselläni juuri sama juttu eikä edes tullut mieleen, ettei olisi enää hyvää. Ostan oliiviöljyn suoraan tuottajalta ja 3 tai 5 litraa kerralla, huoneenlämmössä pimeässä säilytän ja aina on hyvää ihan loppuun asti.
Ettekö ole koskaan nähneet tai eikö ehkä Suomen kaupoissa ole sameaa oliiviöljyä myynnissä. Oluttakin on sameaa myynnissä. Ei se sameus tarkoita että olisi huonoksi mennyt. Voit käyttää hyvin leivän ja salaatin kanssa.
Kiitos vielä kommenteista, tämä oli ensimmäinen kerta kun omalle kohdalle osuu tuollainen "laatuvirhe" ja siis huomasin sen vasta nyt kun pulloa en enää suht vähän jäljellä. Varmaan pohjassa ollut jotain sakkaa tms, aiemmin tuo sama pullo on ollut ihan normaalin näköistä.
Tietääkö kukaan oliiviöljyistä? Kuuluuko sen olla aina kirkasta, vai onko normaalia että siellä on sameutumista seassa?