Mitä edullisia kokoliharuokia on olemassa?
Haluaisin toisinaan syödä punaista lihaa mutta olen kyllästynyt jauheliharuokiin. En ole liiemmin tehnyt kokoliharuokia. Mitä suht edullisia kokoliharuokia on olemassa? En siis nyt hae mitään fileepihvejä vaan jotain lihapata tms. josta saisi muutamaksi päiväksi ruokaa. Toinen juttu on, että liha pitäisi olla ostettavissa marketista. En halua mennä kauppahalliin tai johonkin lihatiskille ostamaan.
Kommentit (9)
Sydän, maksaa reilusti alle kympin kilo ja on yksi parhaista eläimen osista. Pitäisi löytyä perusmarketeista ja aina voi pyytää tilaamaan.
Edullisia kokoliharuokia ovat esimerkiksi jauhelihamakaronilaatikko, jauhelihakastike ja lihapullat. Näillä ruoilla voi valmistaa herkullisen aterian edullisesti, varsinkin jos käyttää tarjouksessa olevaa naudan jauhelihaa tai ostaa lihat suoraan tukkukaupasta. Myös lihakaupasta voi saada edullisempaa lihaa ostamalla esimerkiksi koko lihapalan ja leikkaamalla sen itse sopiviksi paloiksi ruoanlaittoa varten.
Palapaisti jostain halvasta naudan ruhonosasta, joutuu vaan hauduttamaan yön yli.
Karjalanpaisti, possun kasslerista ja fileestä saa myös edullisia uuniruokia, possun suikalelihasta jotain aasialaistyylistä kastiketta
Vierailija kirjoitti:
Edullisia kokoliharuokia ovat esimerkiksi jauhelihamakaronilaatikko, jauhelihakastike ja lihapullat. Näillä ruoilla voi valmistaa herkullisen aterian edullisesti, varsinkin jos käyttää tarjouksessa olevaa naudan jauhelihaa tai ostaa lihat suoraan tukkukaupasta. Myös lihakaupasta voi saada edullisempaa lihaa ostamalla esimerkiksi koko lihapalan ja leikkaamalla sen itse sopiviksi paloiksi ruoanlaittoa varten.
Luetun ymmärtäminen??? Ap halusi nimenomaan jotakin muuta lihaa kuin jauhelihaa. Itse suosin possun lapaa ja etuselkää. Ei tarvitse laittaa kuin mausteita pintaan ja sitten uuniin paistumaan. Kypsänä voi sitten vaikka pilkkoa kastikkeeseen tai soppaan. Lapaa löytyy joskus myös suolattuna.
Lihaperunalaatikko, lihakastike ja keitettyjä perunoita ja porkkanoita, pasta carbonara, palapaisti, itse teen sellaista että keitän paloiteltuja porkkanoita ja lanttua reilun kattilallisen puolikypsiksi, ne uunivuokaan ja paloiteltuja lihaa sekaan ja mausteet ja keitinlientä tarpeeksi. Uuniin muhimaan ja foliota voi laittaa ettei kuivu. Tulee iso määrä ja on hyvää, halpaa ja terveellistäkin.
Jauhelihapihvit tai vaikka mureke. Helppo jatkaa vaikka porkkanalla ja sipulilla.
https://www.meillakotona.fi/teemat/liharuoat
https://www.kotikokki.net/kokoelmat/nayta/52d6d4d8d074a9ec0e031a15/Liha…
https://www.arla.fi/reseptit/kaikki-teemat/liharuoat/