Mitä laitat leivän päälle levitteeksi? Margariinia, voi-margariiniseosta (oivariini tms), hummusta, tuorejuustoa vai jotain muuta?
Mitä levitettä laitat leivän päälle? Vai laitatko ollenkaan vai täytteet suoraan leivän päälle?
vai syötkö leivän kuiviltaan?
Kommentit (113)
Usein leipä ja siihen suoraan täytteet päälle. Esimerkiksi kasviksia, juustoa jne.
Alentaja-margariinia. Kotimaista ja hyväksi kolesterolille. Maussakaan ei ole vikaa.
Vierailija kirjoitti:
Usein leipä ja siihen suoraan täytteet päälle. Esimerkiksi kasviksia, juustoa jne.
Tätä en tajua. Olennaisin osa voileivästä jää puuttumaan ja kokonaisuus on vähän ankea.
Lapsesta asti oppinut, että vain joku juusto ja kasvikset. Aikuisena myös joskus hummus, oliivitahna tms. Voista tai margariinista en oo koskaan tykännyt.
Vierailija kirjoitti:
Alentaja-margariinia. Kotimaista ja hyväksi kolesterolille. Maussakaan ei ole vikaa.
Hehheh
En käytä voita enkä margariinia. Leivän päälle laitan kurkkua tms
Suuri osa eurooppalaisista syö leivän ilman täytteitä.
Suoraan leivän päälle tuorekurkkua, paprikaa jne. Nam.
Tee oman oivariinin voista ja extra mild oliiviöljystä.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/779922/Leiv%C3%A4lle%20oma%20l…
Voita. Noihin akselirasvoihin en koske.
Vähärasvaiset Oivariini, Ingmariini tai Vilmariini.
Vierailija kirjoitti:
Alentaja-margariinia. Kotimaista ja hyväksi kolesterolille. Maussakaan ei ole vikaa.
Rypsiöljy (43 %), vesi, kasvisteroliesteri (kasvisterolia 7,5 %), kasvirasvat (SG-palmu** ja kookos vaihtelevina osuuksina), suola (0,9 %), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, auringonkukkalesitiini), aromit, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)
Kuulostaapa maukkaalta ja terveelliseltä...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alentaja-margariinia. Kotimaista ja hyväksi kolesterolille. Maussakaan ei ole vikaa.
Hehheh
Kuinka oli?
Useimmiten tuorejuustoa. tuosta on vaan tullut tapa. En syö kovin paljon leipää mutta eväsleipiin tulee tuorejuustoa. Jääkaapista löytyy varmaan jo monta kk vanha oivariini. Luultavasti jo eltaantunut.
Voita, ei-kevyt tuorejuustoa, pestoa tai maksamakkaraa 😋
Päällysteet suoraan leivän päälle. Kyllä ne siinä pysyvät, vaikka ei olekaan mitään levitettä liimana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Alentaja-margariinia. Kotimaista ja hyväksi kolesterolille. Maussakaan ei ole vikaa.
Rypsiöljy (43 %), vesi, kasvisteroliesteri (kasvisterolia 7,5 %), kasvirasvat (SG-palmu** ja kookos vaihtelevina osuuksina), suola (0,9 %), emulgointiaineet (E471 kasvirasvasta, auringonkukkalesitiini), aromit, A- ja D2-vitamiini, väri (beta-karoteeni)
Kuulostaapa maukkaalta ja terveelliseltä...
En tiedä kuulostamisesta, mutta maku on ok. Kolesterolivikaa ollut itsellä.
Perus Valio voita.