Kaloreiden laskennasta: punnitaanko vihannekset pakastettuina, vai vasta keitettyinä?
Kummin se idea on punnita, jotta voi laskea kalorit?
Kun otatte pakkasesta, jäisinä, vai vasta sitten kun ne on keitetty (jolloin niissä on vettä tai ne on turvonnu) Esim. parsakaali?
Kommentit (9)
Tarvitseeko vihanneksista laskea kalorit oikeasti? No mutta jos tarvitsee, tsekkaisin sen pakastekasvispussin ravintosisällön ja punnitsisin ennen keittämistä. Yleensäkin käytetään ns. kuivapainoja, kun kaloreita tai makroja lasketaan
Lapseni, jos ymmärtäisit miten ravinnon energiatiheys oikeasti tieteellisesti määritellään, et vaivaisi päätäsi moisilla turhanpäiväisyyksillä.
Tässä nähään palstan laihdutus/ravintoekspertit. Kukaan ei tiedä.
VASTATKAA
sama kysymys koskee esim. makaroneja, punnitaanko ne ennen keittämistä vai sit jälkeen, turvonneina?Kummasta ne kalorit on otettu pakkaukseen?
Vierailija kirjoitti:
sama kysymys koskee esim. makaroneja, punnitaanko ne ennen keittämistä vai sit jälkeen, turvonneina?Kummasta ne kalorit on otettu pakkaukseen?
Kuivapainosta. Eli se ilmoitettu energiasisältö vastaa tilannetta ennen keittämistä.
Hiilihydraatit lasketaan perunasta, riisista ja makoronista sekä leivästä ja muista viljatuotteista. Proteiinit lasketaan sianlihasta, naudanlihasta, kalasta, kananlihasta ja maitotuotteista, kuten raejuusto. Kasvisten energiamäärää ei lasketa. T Bodari
Vierailija kirjoitti:
sama kysymys koskee esim. makaroneja, punnitaanko ne ennen keittämistä vai sit jälkeen, turvonneina?Kummasta ne kalorit on otettu pakkaukseen?
Se on kerrottu siinä pakkauksen kyljessä. Jos on vain 100g makaroneja sisältää, niin kyse on kuivapainosta, eli keittämättömistä makaroneista. Jos taas sanoo, että pakkauksen ohjeen mukaan valmistetuista, niin sit se on niistä keitetyistä.
Ohjeissa sanotaan, onko kyse kypsistä vai raaoista makaroneista.
Pakastekasviksissa paino ei lisäännyt keitettäessä, kasviksissa on yllättäen on vettä ihan reippaasti muutenkin. Ja se paino punnitaan jäisistä kasviksista.
Punnitaan.