Onko kasvikset nykyään huonolaatuisia?
Siis porkkanat kitkeriä ja itävät heti, kurkut lähtee mätänemään toisesta päästä parin päivän sisällä ostamisesta, valmiissa mandariini- ja nektariinipusseissa homeisia yksilöitä, parsakaalin kukinnot kellertäviä jne. jne.? Vai onko aina ollut näin?
Kommentit (17)
Eivät ole, vaihda kauppaa.
Ps. On talvi.
Sipulit on myös todella heikkolaatuisia, mätänevät sisältä vaikka ostit tänään
No kai ne ajoittain on huonoja. Ja näin kevätpuolella porkkanoissa, sipuleissa, potuissa jne on jo ongelmansa.
Miksi ihmeessä ostatte niitä tähän aikaan vuodesta?
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä ostatte niitä tähän aikaan vuodesta?
Pitääkö kasviksia syödä vain kesällä. Eikö niitä osteta silloin kun tarvii
Vierailija kirjoitti:
Sipulit on myös todella heikkolaatuisia, mätänevät sisältä vaikka ostit tänään
Sipulien laatuun, makuun ja säilyvyyteen vaikuttaa ihan hirveän paljon kasvuolosuhteet, ja ne oli viime kesänä aika haastavat. Samoin herne kärsi, kuivuudesta, joten tuli huonosti kypsyviä hernekeittoja.
Luulin syöneeni normaalia kurkkua ikäni kunnes kasvatin itse. Sitten vasta tajusin että senhän kuuluu maistua joltain.
Oma kaali oli äärimmäisen rapea ja raikas. Kroppa oikein huutaa että tätä kuuluu syödä.
Tomaattien kohdalla tiesinkin aina syöväni kökköä, koska muistan miltä maistui tomaatit isoäidin kasvihuoneessa 90-luvulla<3
Onneksi jotkut valmistajat myyvät hiukan parempaa hiukan kalliimmalla kun luomuunkaan ei aina ole varaa ja sekään ei takaa aina herkullisuutta kun porkkanapeltoja on monenmoisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä ostatte niitä tähän aikaan vuodesta?
Pitääkö kasviksia syödä vain kesällä. Eikö niitä osteta silloin kun tarvii
Suomessa ei kasva mikään talvella, joten eikö se ole ihan luonnollista, että niitä kasviksia syödään kesällä?
Suosittelen pakastevihanneksia. Ne on oikeesti tuoreimpia, koska ne pakastetaan heti maasta nostamisen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sipulit on myös todella heikkolaatuisia, mätänevät sisältä vaikka ostit tänään
Sipulien laatuun, makuun ja säilyvyyteen vaikuttaa ihan hirveän paljon kasvuolosuhteet, ja ne oli viime kesänä aika haastavat. Samoin herne kärsi, kuivuudesta, joten tuli huonosti kypsyviä hernekeittoja.
Vai ostatko vaan halvimpia herneitä jos ei kypsy? Yön yli liotus ja 5-6 tuntia haudutusta. Aina on kypsynyt.
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen pakastevihanneksia. Ne on oikeesti tuoreimpia, koska ne pakastetaan heti maasta nostamisen jälkeen.
Kyllä. Ja vitamiinejakin enemmän tallella.
Vierailija kirjoitti:
Sipulit on myös todella heikkolaatuisia, mätänevät sisältä vaikka ostit tänään
Tätä ihmetellyt myös, ei ennen joka toinen sipuli ollut mätä sisältä. Enää ei vissiin osata niitä kuivattaa oikein, tai sitten on joku kone joka ei osaa.
En ymmärrä ongelmaa. Juurekset ovat hyvälaatuisia, sitrukset ovat hyvälaatuisia, parsakaalit ovat hyvälaatuisia. Mene parempaan kauppaan ja käytä silmiä kun valitset ostokset, älä osta puoliksi itäneitä tai velttoja tai rupisia, vaan osta laadukkaita tuotteita.
Kurkkuja ja tomaatteja on tyhmää ostaa kasvukauden ulkopuolella. Samoin suurin osa ulkomaisista hedelmistä myydään raakoina, sitruksia ja joskus banaaneja lukuunottamatta, joten niitäkään ei kannata ostaa.
Ja tosiaan pakastekasvikset on hyvä vaihtoehto.
Ei ongelmaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä ostatte niitä tähän aikaan vuodesta?
Pitääkö kasviksia syödä vain kesällä. Eikö niitä osteta silloin kun tarvii
Suomessa ei kasva mikään talvella, joten eikö se ole ihan luonnollista, että niitä kasviksia syödään kesällä?
Ei ole. Mikä typerä väite.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä ostatte niitä tähän aikaan vuodesta?
Pitääkö kasviksia syödä vain kesällä. Eikö niitä osteta silloin kun tarvii
Suomessa ei kasva mikään talvella, joten eikö se ole ihan luonnollista, että niitä kasviksia syödään kesällä?
Samaa mieltä. Juurekset ovat talviruokaa ja omenatkin oikein säilytettynä ovat vielä syötäviä. Tomaattia saa kesällä keitettynä soseena.
Toki näin pitkänä talvena arvostan sitä luksusta että saan tuoreita vihanneksia lähikauppaani laivattuna, mutta on myös hyvä tiedostaa mitä ovat elämäntapamme perusasioita sitten kun tämä luksus joskus loppuu.
Kasviksethan elää koko ajan. Toiset kypsyy nopeammin kuin toiset. Porkkanaa jos syö paljon niin muuttuu <a>oranssiksi</a>
Pakastevihannekset on aina tuoreita.