Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kana tulee olla huoneenlämmössä 30 min ennen paistamista?

Vierailija
26.02.2024 |

Tuleeko mureampaa?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä , pistän suoraan jääkaapista uuniiin.

Vierailija
2/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei irtoa niin paljon nestettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki liha pitäisi olla huoneenlämpöisiä ennen ruuanlaittoa. En tiedä miksi.

Vierailija
4/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihakin samoin. Ja kun leivotaan pitää ottaa kananmunat lämpiämään huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.

Vierailija
5/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun liha on saanut lämmetä huoneenlämmössä, se yksinkertaisesti kypsyy tasaisemmin kuin jääkaappikylmä liha. Lisäksi kylmää lihaa pitää kypsentää pidempään.

Vierailija
6/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kylmä liha kylmentää pannun, ja sitten lihaan ei tule hyvää paistopintaa vaan se sihisee matalalla lämmöllä ja keittyy kypsäksi paistumisen sijaan. Ihan hyvin sen kylmänäkin voi pannulle laittaa, tulee vaan parempaa jos ehtii antaa lämmetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki lihat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin kuin jääkaappikylmänä. Siksi ne otetaan huoneen lämpöön puoleksi tunniksi ennen kypsennystä.

Vierailija
8/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmästä lihasta nesteet tosiaan tulevat paistetaessa helpommin ulos, ja lihasta voi tulla kuivaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihan kudosnesteet jää lihan sisälle ja se on mehevämpää kypsänä, kun lihaa ei laiteta kylmänä paistinpannulle tai uuniin. 

Etkö ole tätä ihan käytännössä huomannut? 

Olette sitten aina syöneet väärin valmistettua liharuokaa.

Vierailija
10/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikki liha pitäisi olla huoneenlämpöisiä ennen ruuanlaittoa. En tiedä miksi.

Kun liha on huoneenlämpöistä niin liha on helpompi kypsentää tasaisesti ja sellaiseksi kuin haluaa (puolikypsä, kypsä, miten lihansa haluaakaan). Esimerkiksi jauhelihan voi kuitenkin heittää suoraan jääkaapista pannulle koska jauheliha normaalisti pistetään pieneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kaapista että kylmäketju ei katkea. Lisään itse välillä vettä. Pitäisi löytää sopiva pannu että kestää vettä. En paista liian kuumalla ettei räisky, mutta sopivan kuumalla silti että paistuu.

Vierailija
12/12 |
26.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kukaan ole huomannut, että asia on debunkattu?