Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko ravintola-alalla työpaikkoja joissa on hyvä työilmapiiri?

Vierailija
12.02.2024 |

Paljon puhutaan kuinka ravintola-alalla on huono työilmapiiri, mutta onko tämä koko totuus? Löytyykö paikkoja, joissa on oikeasti mukava olla töissä? Onko eroa onko lounasravintola/suurkeittiö/ala carte ravintola? Voiko myös herkempi ihminen viihtyä alalla ja löytää työpaikan, jossa henkisesti hyvä olla?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä alalta löytyy niin hyviä kuin huonoja työpaikkoja, ihan niin kuin kaikilta muiltakin aloilta.

Oman kokemukseni mukaan laitoskeittiöt hengeltään parempia kuin illallisravintolat.

Vierailija
2/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos löytyy niin kerro minullekin. Työtä tehdään joko vuokrafirman kautta tai nollasopparilla. Työkaverit nähdään kilpailijoina eikä kolleegoina. Mustamaalaus ja selkään puukottaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan joka alalta löytyy työpaikoista ja työntekijöistä kaikenlaisia laidasta laitaan. Ei kannata yleistää suuntaan eikä toiseen, eikä uskoa kaikkea mitä netistä lukee.

Vierailija
4/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Baarithan on tunnettuja siitä, että työntekijät ovat kuin perhettä keskenään.

Vierailija
5/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tunnet työniloa, istahda hetkeksi ja odota kunnes kohtaus menee ohi.

Vierailija
6/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Baarithan on tunnettuja siitä, että työntekijät ovat kuin perhettä keskenään.

Baarissa ei pärjää jos on herkkä työntekijä, johtuen asiakkaista 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisikohan vaikutusta sillä, jo etta alalle kouluttautuvat (usein miehet, jotka eivät muualle pääse todistuksen vuoksi) ovat jo peruskoulussa olleet käytös- ja/tai mielenteveyshäiriöisiä. Koulukiusaajiä, häiriköitä, väkivaltaisia ns. "luokan pahiksia". Tämä siis oma havainto. Jos mahdollista, älä mene tälle alalle ellet perusta omaa yritystä, palkkakaan ei päätä pääse huimaamaan missään vaiheessa, ellei siis ole omaa yritystä.

Vierailija
8/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poikani on ollut työssä useammassakin ruoka/anniskeluravintolassa, ja on viihtynyt. Yhdessä tosin esimiehen vaihduttua työilmapiiri laski, uudella esimiehellä kun ei mitään tajua kyseisen ravintolan toiminnasta ja asiakkaista, tapasi huutaa työntekijöille jne. Sieltä irtisanoutui usea työntekijä sen jälkeen, mukaanlukien poikani. Harmi, koska edellisen pomon aikana kaikki toimi todella hyvin!

Mutta on siis ollut mukavaa porukkaa työkavereina, muuten sopivan rennot esimiehet, työ on sujunut. On ollut kolmessa ravintolassa, yhdestä vaihtoi siis pomon takia toiseen, toisesta paikkakunnalta muuton takia kolmanteen.

Ja hän olisi päässyt viimeisessä 2 paikassa talon kirjoille mutta halusi jatkaa vuokratyöfirman kautta. Näin pystyi ottamaan haluamansa työvuorot, pitämään halutessaan vapaata tai tekemään lyhyempää päivää jos tarvetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä on. Olin ennen ravintola-alalla pari vuosikymmentä, lähinnä a la carte- ja tilausravintoloissa. Muutamassa paikassa oli aivan älyttömän hyvä henki ja entiset työkaverit on nykyisiä läheisiä ystäviä. Oltiin ammattitaitoisia ja kunnianhimoisia ja haluttiin tehdä tiiminä työmme hyvin. Joskus joku uusi keittiömestari yritti päteä, mutta muuttui ääni kellossa kun tajusi että ollaan oikeasti osaavia eikä hommasta tule mitään ilman salin ja keittiön hyvää yhteispeliä. Nyt olen ollut eri alalla toimistotöissä jo 15 vuotta enkä koskaan ole kokenut sellaista tiimihenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista ja työn flow'ta kuin niissä parhaissa ravintoloissa (ilmapiirin kannalta parhaissa).

Vierailija
10/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä niitä löytyy. Tosi paljon ryhmädynamiikka kiinni yksilöistä ja yksi ns. mätä omena voi pilata kaiken ja porukka hajoaa kun alkavat yksi kerrallaan lähteä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
12.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekis mieli pistää majtalo pystyyn,. jossa on pubi, kunnon ruokaa, muutamia huoneita ja farmi takapihalla, missä kasvatetaan kasvikset, viljat ja eläimet. 5-10 hengen tiimillä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä kolme