Suomalaiset raivostuivat, kun suosikkijälkiruoka uhkasi kadota laivapuffetista
Jauheesta veteen sekoitettu suklaamousse on kulinarismistaan tunnettujen suomalaisten suosikki, ja sen poistamisesta nousi sellainen mellakka, että tuote oli palautettava puffettiin.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/3d4e7148-4cb4-4490-be49-45d…
Kommentit (17)
Joko kaupoista saa pääsiäisen töhnämunia?
Uhhuh. En jaksa laivalla ikinä edes syödä jälkiruokia. Turnauskestävyyttä loppuu yleensä alkupaloihin, ne on parhaita.
Saako laivalla käydä hytissä lepäämässä ja palata aamupalalle uudestaan?
Maha täytyy syödä täyteen KUN KERRAN ON MAKSETTU, mennäänpäs ottamaan kaksi isoa lautasellista MOUSSEA.
Vierailija kirjoitti:
Maha täytyy syödä täyteen KUN KERRAN ON MAKSETTU, mennäänpäs ottamaan kaksi isoa lautasellista MOUSSEA.
mousse ei ole mitään halpaa herkkua.
Kerran olin buffetissa ja pari tyyppiä sammui kesken mässäilyn ja yksi oksensi ruokien päälle. Ei enää ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Itse tinttaan lähinnä alkoholia.
Joo viiniä ja bisseä saa hanasta niin paljon kuin haluaa!! 🤪
Ai senkö takia se on niin pahaa? Käytiin Siljan buffassa perheen kanssa kesällä ja järkytyin mausta, kuin olisi ällömakeaa ja rasvaista hiekkaa syönyt.
Vierailija kirjoitti:
Ai senkö takia se on niin pahaa? Käytiin Siljan buffassa perheen kanssa kesällä ja järkytyin mausta, kuin olisi ällömakeaa ja rasvaista hiekkaa syönyt.
Jauheesta tehdään, mutta saa kelvata suomalaisille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai senkö takia se on niin pahaa? Käytiin Siljan buffassa perheen kanssa kesällä ja järkytyin mausta, kuin olisi ällömakeaa ja rasvaista hiekkaa syönyt.
Jauheesta tehdään, mutta saa kelvata suomalaisille.
Se oli joskus tehty kaakaomassasta. Sitten se muuttui kaakaojauheeksi ja nyt se on palmurasvaa jossa on vähän mausteena pari prosenttia kaakaojauhetta.
Sitä se on kun kaikkea halpuutetaan. Yrittivät päästä eroon viimeisistäkin kaakaokustannuksista mutta kun se on yksi harvoja jälkkäreitä joissa oli oikeasti jotain arvokasta raaka-ainetta eikä pelkkää vehnäjauhoa, se piti metakan takia palauttaa takaisin.
Palautettu versio on siis se halpuutettu palmuöljyversio.
90-luvulla siinä oli paitsi sulatettua kaakaomassaa, kermaa, niin myös seassa pieniä tummasuklaahippuja.
silja haluaa pitää listalla vain sokeria ja vehnää sisältävät jälkiruuat koska niitä on halvin tehdä
Vierailija kirjoitti:
silja haluaa pitää listalla vain sokeria ja vehnää sisältävät jälkiruuat koska niitä on halvin tehdä
Niiden tosiasiallinen arvo on nolla. Sama kuin peruspizzerioissa. Raaka-aineiden määrä annoksessa vastaa ehkä yhtä prosenttia siitä 13,70€ kokonaishinnasta.
Kutsun näitä annoksia, lounaita ja jälkiruokia "kusetusannoksiksi".
Jos siinä ei ole kunnolla jotain proteiinia (oli se sitten vegaaninen tai liha), se on kusetusannos.
Jos jälkkärissä ei ole käytetty esim. aitoa vaniljaa, kermaa, suklaata, vaan siinä on ainesosalistalla top 3 vehnä, palmuöljy ja sokeri mutta hinta joku kymmenen eruoa, se on kusetusannos.
Melkein kaikki ravintolatuotteet nykymaailmassa ovat ahneuden, ei inflaation, takia kusetusannoksia.
Suosikaa ravintoloita (ja buffet-pöytiä) joissa on myös oikeasti jotain raaka-aineita, eikä paikkaa markkinoida ravintolana jotta se voi myydä kalliilla jauhoa, suolaa ja sokeria jotka eivät maksa käytännössä mitään.
Huom! Isomitan resepti EI ole ollut sama 30 vuotta toisin kuin väittävät.
Tuotteessa kaakaon määrää on laskettu tasaisesti (liki puolesta alle 20%:iin) ja palmuöljyn sekä sokerin määrää lisätty (liku puoleen tuotteen painosta).
Epärehellistä sanoa että resepti on sama, kun tuotetta heikennetään laadultaan vaikka ainesosat itsessään ovat samoja
-siljan kesäduunari
Kotimatkalla sitten poiketaan ABC:lle nälkäisinä kun ei ollut ämpärillistä suklaamoussea.