Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten juustokakusta saisi raikkaamman niin että ei ole niin raskasta?

Vierailija
28.01.2024 |

Jos tekee tämän tyyppistä

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/patkisjuustokakku

 

lopputulos on helposti aika raskas. Miten voisi tehdä vastaavaa mutta vähän raikkaampana? Tuossa reseptissä pohjana keksi ja voi, täytteenä liivate, sokeri, kermaa, tuorejuustoa, suklaata. Päälle creme fraichea, sokeria ja liivatetta.

 

Miten muuttaisit reseptiä?

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee raikas salaatti

Vierailija
2/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda torejuusto osittain rahkaan tai jogurttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina juustokakun pohjan kääretorttupohjan ohjeella, paljon kevyempi kokonaisuus eikä maku kärsi yhtään.

Vierailija
4/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee pohja Digestive kekseistä ja jätä creme fraiche pinnalta pois.

Vierailija
5/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä tarkoitat raikkaalla? Kevyemmän?

Vierailija
6/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rommia tai konjakkia reilusti sekaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korvaa osa täytteestä valkuaisvaahdolla.

Vierailija
8/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kevyempi pohja, unelmatortun pohja voisi sopia tuohon. Kuorrutteen voi jättää poiskin. Ja Pätkishän on mintun maun vuoksi melko raikas. Muuten en lähtisi muuttamaan mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pidä juustokakuista. Pari suupalaa kun maistaa, niin yök. Ei maistu / mahdu enää.

Vierailija
10/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ter vegaanisena, tulee kevyempi ja terveellisempikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohjaksi kakkupohja (kääretorttupohja) ja juuston tilalle rahka. Parempi ja kevyempi.

Vierailija
12/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ripaus rosmariinia piristää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu. On kevyempiä reseptejä olemassa. Ei ole pakko laittaa keksipohjaa, eikä suklaata. Voi tai leivontaan sopiva öljy. Ei paista ylikuumentaen öljyä kuten transrasvakekseissä on. Sokeria oman maun mukaan vai muu luontainen sokeri. Liivatteen sijaan on myös maissitärkkelys tai agaragar? Vai mitä niitä on. Makua voi saada muusta kun keksii mistä, on monia variaatioita. On hedelmää, marjaa, kastike, mikä sopii tiettyyn juustokakkuun. Ja on myös maitotuotteita, kinuskia etc.

Vierailija
14/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda torejuusto osittain rahkaan tai jogurttiin.

Ja pätkis vaikka mangoon ja papaijaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytteeseen maitorahkaa niin ei ole niin raskasta. Ja tuorejuustossa kevyttuorejuusto on jopa parempaa kuin rasvaisempi tuorejuusto, kun kakussa on niin paljon rasvaa jo ennestään.

Vierailija
16/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ter vegaanisena, tulee kevyempi ja terveellisempikin.

Laihduttajan vaihtoehto, kun ensimmäisen lusikallisen jälkeen ei halua yhtään enempää. 

Vierailija
17/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolukka raikastaa takuuvarmasti. 

Vierailija
18/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee pohja Digestive kekseistä ja jätä creme fraiche pinnalta pois.

Täysjyvädigestive on kuitupitoisempi vaihtoehto. 

Vierailija
19/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

EN  käytä koskaan  Juustokakuissa kermaa.

Se tekee täytteestä hirveän raskaan ja tuhdin. Vaikka onkin hyvää 🤭.

Laitan kerman asemasta aina rahkaa, tai jopa Vaniljajukurttia tai vaahdotettua Vaniljakastiketta mutta, jos näitä käyttää , niin ohjehan muuttuu.

Joten tällöin:

-vähemmän sokeria 

- 2 liivatetta enemmän, kun sekä vaniljakastike että jukurttia ovat löysempiä kuin kermavaahto. 

Rahkaa jos käyttää ei tarvitse lisätä liivatetta. Mutta sokerin määrä riippuu, onko maustettu vaiko  maustamaton rahka.

Vierailija
20/43 |
28.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En laittaisi noilla ainesosilla yhtään enempää sokeria. Eli pussista tuleva sokeri pois.

 

Tuossa reseptissä on jo valmiiksi Pätkis-suklaakarkeista yksistään 150 grammaa sokeria (ohje sisältää 2 karkkipussia) ja lisäksi sokerinen keksipohja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kahdeksan