Miten juustokakusta saisi raikkaamman niin että ei ole niin raskasta?
Jos tekee tämän tyyppistä
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/patkisjuustokakku
lopputulos on helposti aika raskas. Miten voisi tehdä vastaavaa mutta vähän raikkaampana? Tuossa reseptissä pohjana keksi ja voi, täytteenä liivate, sokeri, kermaa, tuorejuustoa, suklaata. Päälle creme fraichea, sokeria ja liivatetta.
Miten muuttaisit reseptiä?
Kommentit (43)
Vaihda torejuusto osittain rahkaan tai jogurttiin.
Teen aina juustokakun pohjan kääretorttupohjan ohjeella, paljon kevyempi kokonaisuus eikä maku kärsi yhtään.
Tee pohja Digestive kekseistä ja jätä creme fraiche pinnalta pois.
Mitä tarkoitat raikkaalla? Kevyemmän?
Rommia tai konjakkia reilusti sekaan
Korvaa osa täytteestä valkuaisvaahdolla.
Kevyempi pohja, unelmatortun pohja voisi sopia tuohon. Kuorrutteen voi jättää poiskin. Ja Pätkishän on mintun maun vuoksi melko raikas. Muuten en lähtisi muuttamaan mitään.
En pidä juustokakuista. Pari suupalaa kun maistaa, niin yök. Ei maistu / mahdu enää.
Ter vegaanisena, tulee kevyempi ja terveellisempikin.
Pohjaksi kakkupohja (kääretorttupohja) ja juuston tilalle rahka. Parempi ja kevyempi.
Juu. On kevyempiä reseptejä olemassa. Ei ole pakko laittaa keksipohjaa, eikä suklaata. Voi tai leivontaan sopiva öljy. Ei paista ylikuumentaen öljyä kuten transrasvakekseissä on. Sokeria oman maun mukaan vai muu luontainen sokeri. Liivatteen sijaan on myös maissitärkkelys tai agaragar? Vai mitä niitä on. Makua voi saada muusta kun keksii mistä, on monia variaatioita. On hedelmää, marjaa, kastike, mikä sopii tiettyyn juustokakkuun. Ja on myös maitotuotteita, kinuskia etc.
Vierailija kirjoitti:
Vaihda torejuusto osittain rahkaan tai jogurttiin.
Ja pätkis vaikka mangoon ja papaijaan.
Täytteeseen maitorahkaa niin ei ole niin raskasta. Ja tuorejuustossa kevyttuorejuusto on jopa parempaa kuin rasvaisempi tuorejuusto, kun kakussa on niin paljon rasvaa jo ennestään.
Vierailija kirjoitti:
Ter vegaanisena, tulee kevyempi ja terveellisempikin.
Laihduttajan vaihtoehto, kun ensimmäisen lusikallisen jälkeen ei halua yhtään enempää.
Puolukka raikastaa takuuvarmasti.
Vierailija kirjoitti:
Tee pohja Digestive kekseistä ja jätä creme fraiche pinnalta pois.
Täysjyvädigestive on kuitupitoisempi vaihtoehto.
EN käytä koskaan Juustokakuissa kermaa.
Se tekee täytteestä hirveän raskaan ja tuhdin. Vaikka onkin hyvää 🤭.
Laitan kerman asemasta aina rahkaa, tai jopa Vaniljajukurttia tai vaahdotettua Vaniljakastiketta mutta, jos näitä käyttää , niin ohjehan muuttuu.
Joten tällöin:
-vähemmän sokeria
- 2 liivatetta enemmän, kun sekä vaniljakastike että jukurttia ovat löysempiä kuin kermavaahto.
Rahkaa jos käyttää ei tarvitse lisätä liivatetta. Mutta sokerin määrä riippuu, onko maustettu vaiko maustamaton rahka.
En laittaisi noilla ainesosilla yhtään enempää sokeria. Eli pussista tuleva sokeri pois.
Tuossa reseptissä on jo valmiiksi Pätkis-suklaakarkeista yksistään 150 grammaa sokeria (ohje sisältää 2 karkkipussia) ja lisäksi sokerinen keksipohja.
Tee raikas salaatti