Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Fanaattinen kulinaristi

Vierailija
27.01.2024 |

Käytän päivittäin 4-5 tuntia ruoan valmistukseen. Olen kulinaristi ja ruoan valmistus on kuin harrastus. Kerron muutamia esimerkkejä viikon menùsta:

1.Gratinoitu tuore hummeri, päällä valkokastike/juusto/mauste gratiini. 

Kuoren ruokailun jälkeen paahdan, ja keitän siitä hummerilientä keittoihin ja kastikkeisiin.

2. Tuoreet jokiravut (riippuen vuodenajasta, pakastekin käy kunhan ovat isoja). Tuoreet syön sellaisenaan tillin, rapuvoin (voita, rapujen kuoresta kaavittua valkoista rasvaa, sitruunamehua, umamia ja tilliä.

Pakasteet kastikkeena: rapuvoi, valkoviini, kerma, pippuri, umami 

Tai kastikevaihtoehto 2

Valkosipuli, kirsikkatomaatti, tomaattipyree, mustapippuri, inkivääri pulveri, kurkuma pulveri, kalaliemi, tilli, timjami, kerma, vesi. Keitä kastike kokoon ja lisää ravunlihat. Älä kuumenna.

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
27.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kulinaristi jatkaa...

Kokonainen sisäfilee, tilaan aina kauppiaalta 2,5-3kg kunnon fileen. 

Fileen sisään veitsellä tunneli. Tunnelin täytän vs-voilla, paistetuilla kerma kerkkusienillä tryffeliöljyssä ja tulpaksi edamia molempiin päihin. Sitten pannulla pinta ruskeaksi ja uuniin 200c kunnes sisälämpö 47c. Anna levätä uunissa luukku auki. 

 

Jatkan myöhemmin, toivottavasti joku saa näistä ideoita. Iloa kokkailuun 

Vierailija
2/2 |
27.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus sitä toivoisi, että palstan ruokaflexailijat laittaisivat jotain hyvää ja omaperäistä, eikä aina jotain väsyneitä klassikoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi neljä