Onko voi epäterveellistä? Onko parempi käyttää oliiviöljyä tai muuta rasvaa? Mitä haittoja voilla on?
Onko aiheesta tutkittua tietoa?
Onko paistamisessa tai leivän päällä tai ruoanlaitossa parempi käyttää maitorasvaa vai muita rasvanlähteitä?
Onko terveellisempi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä tai pähkinävoita tai avokadoa tai rypsiöljyä ruoanlaitossa rasvan lähteenä?
Kommentit (18)
Tai onko parempi saada rasvoja esimerkiksi rasvaisen kalan muodossa?
Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.
Kala ja pähkinät on parasta rasvaa.
Mm pähkinöissä ja öljyissä on monityydyttymättömiä rasvoja. Samoin kalassa.
Ei akselirasvaa leivälle vaan oikeaa voita, kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.
Margariinia välttelen kuin ruttoa.
Käytän lähinnä KYLMÄpuristettua rypsiöljyä, en voitakaan (jos ateriaan kuuluu voinappi, syön sen kyllä, mutta en siis margariinia). Maitoa rasvattomana. Valmistan lähinnä sellaisia ruokia joissa ei erikseen tarvitse rasvaa, ts etupäässä keittäen tai sitten tuoreena jos ei vaadi kuumentamista.
Itse en usko että voin käyttö on epäterveellistä, jos muuten syö suht terveellisesti.
Margariinihan se vasta teollista mössöä onkin.
Lisää sokeriaineenvaihdunnan häiriöiden riskiä ja sepelvaltimotautiriskiä
Voi tukkii verisuonet, tämä opetettiin jo koulun kotitaloustunneilla. Rypsiöljyä ja kasvismargariinia minulle kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.
Höpöhöpö. Voi on parhaimman makuista leivänpäällisrasvoista. Olet varmaan ikäsi syönyt "markariinia", niin makuaistisii on vääristynyt.
Kalan paistan aina voissa. Leipä ei kaipaa levitteitä.
Jos katotaan näitä terveelliseksi sanottua Välimerellistä ruokavaliota noudattavia maita Ranskaa, Italiaa, Espanjaa...
Niin siellä käytetään leipomisessa ja ruoanlaitossa oliiviöljyä ja sen lisäksi reilusti voita. Varsinkin Ranskassa suositaan nimenomaan suomalaista voita, koska sen maun ja ominaisuuksien sanotaan olevan ylivertaisia.
Kyllä sen on länsimainenkin lääketiede jo tunnustanut ettei ihminen tarvitse rasvoja ollenkaan. Jättäkääpä kokeeksi kaikki rasvat ja öljyt pois ja syökää vaikka perunaa tai riisiä niin alkaa olo kevenemään ja paino putoamaam!
Kysyy joku, joka ilmeisesti syntyi eilen? Peruskoulussahan nuo asiat jo opetetaan.
Joskus sitä joskus tätä, nyt on kaapissa omaa levitettä voista ja oliiviöljystä.
paistoon sit kirkastettua voita.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen on länsimainenkin lääketiede jo tunnustanut ettei ihminen tarvitse rasvoja ollenkaan. Jättäkääpä kokeeksi kaikki rasvat ja öljyt pois ja syökää vaikka perunaa tai riisiä niin alkaa olo kevenemään ja paino putoamaam!
Hiilareista, proteiineista ja rasvoista voi vain yhden jättää kokonaan pois ilman että henki lähtee ja se ei ole rasva.
Voi on erinomainen ravintorasva. Vastoin yleistä käsitystä se on terveystuote, eikä mene mihinkään verisuoniin tukkeeksi.
googlaa kovat ja pehmeät rasvat, sillä pääset alkuun.
tutkittua tietoa on miljoonittain.