Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Allergisen 1,5 v ruuat matkalla

09.01.2007 |

Olemme suunnittelemassa talviloma- (ja kesäloma)matkaa Kanarialle tai Etelä-Eurooppaan 1,5 v ikäisen allergisen lapsemme kanssa. Kovasti kuitenkin mietityttää, miten onnistumme järjestämään lapsemme ruokailut matkalla. Tällä hetkellä lapsemme ruokavaliossa on kiellettyjen listalla ainakin maito, kananmuna, kotimaiset viljat, maissi, porkkana, tomaatti ja kala. Sopivaa purkkiruokaa ei olla löydetty (vinkkejä?), joten kaikki ruoka on tällä hetkellä itse tehtyä. Purkkiruokia olisi niin helppo kuljettaa matkakohteeseen mukana, mutta kun mikään purkkiruoka ei näytä sopivan, niin kaipaisinkin vinkkejä, miten ruokapuoli hoituisi matkalla? Huoneistohotelli omalla keittiöllä lienee ainoa vaihtoehto, mutta kuinka hyvin esim. bataattia ja kesäkurpitsaa on saatavilla supermarketeista etelän kohteissa?

Yhtenä vaihtoehtona meillä olisi muutaman päivän kaupunkiloma, majoitus tavallisessa hotellihuoneessa ilman keittomahdollisuuksia. Onko kenelläkään kokemuksia itsetehdyn ruuan viemisestä kotoa saakka matkakohteeseen? Miten säilyy lentomatkan ajan? Ja miten onnistuu käsimatkatavaroihin ottaminen tiukentuneiden säännösten takia?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
10.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kaverilla on lapsi, joka voi syödä vain muutamaa ruoka-ainetta. He ovat matkustelleet lapsen kanssa monta kertaa.

Tekevät itse ruuat ja pakastavat ne pilttipurkeissa. Kylmälaukussa sitten kuljettavat pakastettuina lomakohteeseen. Asuvat aina huoneistohotellissa, jossa keittomahdollisuus ja jääkaappi. Mielestäni, myös tekevät osan ruuista myös paikan päällä. Yleensä on saanut tosi hyvin aineksia ulkomailta. Mm. jos maissia sietää, niin Italiassa oli kuulema mahtavat tuotevalikoimat. Sellaisia mitä ei täältä saa. Toivat niitä sitten myös Suomeen.

Lentokoneessahan nuo ruuat meni hyvin ennen käsimatkatavaroissa. Mun mielestä pitäisi nytkin saada tuoda, kun on erikoistapaus. Siis lapsen pahasta allergiasta kyse. Mikään muuhan ei onnistu! Mutta pitää varmasti sopia/varmistaa hyvissä ajoin lentoyhtiön kanssa.



Jos oikein muistan, heidän lapsi juo samaa korviketta kuin teidän. Heillä on aina mukana termospullossa keitettyä vettä. Siitä sitten sekoittavat pulloon maidon. Pulloihin on valmiiksi laitettu korvikejauhe, niin on helppoa.



Ravintoloissa ovat hyvin lämmittäneet omat ruokapurkit myös lapselle, samalla kun itse olette syömässä. Lapselle on kuulema omat pöperöt maistuneet paremmin, kun on vähän erilainen ympäristö.



Toivottavasti sait jotain apua tästä:) Kysy lisää, jos haluat jotain tietää. Voin sitten kysellä itse lisää kaveriltani.

Vierailija
2/4 |
11.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse lähdemme Egyptiin parin kuukauden päästä pojan ollessa 1v1kk vanha. Kaikki ruoat on siis otettava mukaan.



Vinkkejä ei ole antaa, kun mekin olemme vasta ekan kerran lähdössä. Almiron Pepti kulkee helposti mukana ja sen lisäksi otamme Muksun riisipuuroa paketin mukaan. Itse ajattelin soittaa lentoyhtiöön hyvissä ajoin, jos saisin luvan ottaa ruoat mukaan matkustamoon. Sitä riskiä, että matkatavarat häviää, en uskalla ottaa.



Kysyit purkkiruokavinkkiä. Meillä on sopinut yksi purkkiruoka. Piltin Kasviksia ja porsasta (vesi, peruna, sianliha, kesäkurpitsa, riisitärkkelys ja rypsiöljy). Näitä purkkeja onkin mennyt tosi paljon.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
13.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on myös allergioita paljon, ainakin noi samat kuin teillä. Otin suomesta mukaan aika paljon, mm.kaurapuuroa, vatajan nakkeja, valmiita pakastettuja itsetehtyjä aterioita muutaman, pakastetun jauhelihan, josta valmstin paikanpäällä heti pihvejä ja laitoin pakkaseen. Meille ainoat purkkiruoat ovat piltin vihannesmaansatoa, peruna-kukkakaalisose ja peruna-parsakaalisose, kävisikö ne teille? Ne on vauvasoseita, mutta ihan käteviä ja ravitsevia jonkun nakin tms lisänä ja oiva apu matkalla.



Meillä oli siis asunto, jossa oli jääkaappi ja pakastin ja liesi. Mielestäni tuo pakastin auttoi asiaa paljon, kannattaa selvittää onko edes pakastelokeroa. Kylmänä säilytettävät ruoat pakkasin pieneen kylmälaukkuun lähtiessä ja hyvin säilyivät perille saakka. Kylmälaukun otin matkustamoon, sillä pelkäsin jos matkalaukku häviää. En tiedä miten nyt saa viedä kylmälaukkua, kannattaa tarkistaa lentoyhtiöltä. Pussikaurapuuroa voin suositella, se oli kätevä myös lentokoneessa, kun oli vielä oma mamin imukuppilautanen mukana, sen sai hyvin sekoiteltua siihen,koneesta saa kyllä kuuman veden. Vedenkeitin matkakohteessa helpotta ja nopeuttaa jos joutuu korvikkeita tekemään.



Manner-espanjassa ainakin oli tosi hyvin hedelmiä ja kasviksia saatavilla. perunaa ja bataattia ym. löytyy hyvin, ainakin suurista marketeista. myös lihavalikoima oli hyvä (meillä käy vaan possu). kannatta vaan varata sanakirja mukaan, niin voi varmistaa mitä tuote todella sisältää! Helpointa on kun on muutaman alkupäivän ruoat ainakin mukana, niin saa rauhassa tutustua paikalliseen tarjontaan.Itse jännitin myös lapsen kanssa matkustamista, mutta kaikki meni hienosti. Ja allergia ei todellakaan ole este matkustamiselle,täytyy vaan nähdä vähän enemmän vaivaa... hauskaa matkaa teille! Toivottavasti vinkeistä oli apua.

Vierailija
4/4 |
13.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka olemme matkustaneet Thaimaahan kun moniallerginen poikamme oli 8 kk, Puolaan kun hän oli vuoden ja viimeksi Etelä-Amerikkaan. Tosin meillä onneksi ruuat ovat sellaisia, joista ison osan on voinut ottaa mukaan hyvinkin helposti. Toki hotelli, jossa on jääkaappi pakastelokerolla ja kunnon keittomahdollisuus, helpottaa elämää kovasti. Varsinkin juuri vihannesten keittämisen suhteen.



Uusien sääntöjen mukaan koneeseen ei saa viedä yli 100 ml:n pakkauksia vettä, joten otin mukaan tyhjät pullot ja erityiskorvikkeen ja ostin kentältä 1,5 litran pullon vettä turvatarkastuksen jälkeen. Sitten vain pulloihin sopiva määrä vettä ja aina tarvittaessa korvike joukkoon plus ravistus. Aikaisemmin annoimme korvikkeen lämmitettynä, jolloin meillä oli mukana sekä huoneenlämpöistä vettä että 0,35 dl:n termarissa kuumaa vettä ja siitä sitten miksasin koneessa sopivaa. Koska uusien sääntöjen mukaan kuumaa vettä ei enää saa viedä termarissa koneeseen, pyysin lentokoneesta lentoemoilta termariin kuumaa vettä. Tätä samaista kuumaa vettä käytin lennon aikana myös puuron valmistukseen: kuppi, ruokalappu ja lusikka mukaan, kuumaa vettä termarista tai lentoemoilta kuppiin ja sopivaa puurojauhetta sekaan (meillä mukana Hollen riisijauhe, Hollen hirssijauhe tai Elovenan kaurakuitupuurojauhe, joka tosin sisältää aika reippaasti suolaa, mutta puolitoistavuotiaalle olen antanut sitä poikkeustapauksissa pari krt/vko, plus uutena Provenalla on luumuinen/aprikoosinen kaurapuurojauhe). Hotellissa sitten vesi kiehuu joko vedenkeittimessä (meillä oli mukana matkaversio) tai liedellä.



Mukana meillä oli runsaasti erityiskorviketta, edellä mainittuja puurojauheita (käytössä rotaatio), lapselle sopivia päärynä-, ruusunmarja- ja persikkasoseita, itse leipomia kaikettomia riisijauhopiparkakkuja, jotka säilyvät loistavasti päiväkausia suljetussa rasiassa, riisipalloja, riisikeksejä, riisikakkuja ja paikan päällä annoin tuoretta päärynää joka päivä sekä silloin tällöin perunaa, melonia ja ananasta jotka käyvät noin kerran viikossa maisteltuina. Ruokavalio oli hieman köyhempi kuin kotona, sillä poroa ei luonnollisestikaan ollut saatavilla, mutta erityiskorviketta meni onneksi tavallista enemmän.



Iho voi reissussa yleisesti ottaen paljon paremmin, joten rasvaamista oli vähemmän, tosin hyttyset saattavat aiheuttaa ikäviä ongelmia. Kanarialla tuskin hyttysiä on ongelmiksi assti. Ja meillä käy Vichyn aurinkovoide (suojakerroin 50), joten palaminen on

onnistuttu välttämään täysin.



Järjestelyt ovat toki paljon monimutkaisemmat allergisen lapsen kanssa ja matkatavaraa enemmän (mukana on ollut 15-20 kiloa ruokaa lapselle), mutta mahtuupahan sitten paluumatkalle enemmän tuliaisia:) Kaikesta huolimatta kaikki matkamme ovat onnistuneet erinomaisesti ja koko perhe on onnistunut nauttimaan lomasta. TSEMPPIÄ valmisteluun!