HS: "Italialaisravintolalounaslista puhuttaa Jätkäsaaressa. Satu Virtanen hämmästelee, mitä on amatriciana ja risotto"
Mikä on tuo ensimmäinen ruokalaji? Kaikki muut ymmärrän, ensimmäistä en, pohti esimerkiksi ravintolan asiakas Satu Virtanen.
Ensimmäinen annos oli nimeltään amatriciana. Italian kielen ja kulttuurin syväosaajat tietävät, että se on savustetusta porsaan poskilihasta ja tomaatista tehty pastakastike.
Monelle muulle annoksen sielu ei ole ensilukemalta selvä.
Annos ei ollut Virtaselle tuttu, vaikka hän on matkustanut Italiassa useita kertoja. Pelkästään italian kielellä kirjoitettu lista ei häntä siksi missään nimessä haittaa.
Lista oli täysin ymmärrettävissä, mutta ensimmäiseen ruokalajiin ei ole tullut kiinnitettyä huomiota aikaisemmin.
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
Amatriciana on yksi italialaisen keittiön keskeisiä pastakastikkeita, kuten pesto. Jos on yhtään perehtynyt italialaisen keittiön saloihin, niin sen tietää kyllä.
Kysyin mun italialaiselta mieheltä mikä tuo kastike on eikä sekään ollut ihan varma 😃 Tuo kastikr kuuluu etelä-Italian ruokakulttuuriin. Italiassa on valtavia eroja maakunnittain.
Siis tuo eka kappale oli lainaus Hesarista
Amatriciana on yksi italialaisen keittiön keskeisiä pastakastikkeita, kuten pesto. Jos on yhtään perehtynyt italialaisen keittiön saloihin, niin sen tietää kyllä.
Kysyin mun italialaiselta mieheltä mikä tuo kastike on eikä sekään ollut ihan varma 😃 Tuo kastikr kuuluu etelä-Italian ruokakulttuuriin. Italiassa on valtavia eroja maakunnittain.