Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

HS: "Italialaisravintolalounaslista puhuttaa Jätkäsaaressa. Satu Virtanen hämmästelee, mitä on amatriciana ja risotto"

Vierailija
11.01.2024 |

Mikä on tuo ensimmäinen ruokalaji? Kaikki muut ymmärrän, ensimmäistä en, pohti esimerkiksi ravintolan asiakas Satu Virtanen.

Ensimmäinen annos oli nimeltään amatriciana. Italian kielen ja kulttuurin syväosaajat tietävät, että se on savustetusta porsaan poskilihasta ja tomaatista tehty pastakastike.

Monelle muulle annoksen sielu ei ole ensilukemalta selvä.

Annos ei ollut Virtaselle tuttu, vaikka hän on matkustanut Italiassa useita kertoja. Pelkästään italian kielellä kirjoitettu lista ei häntä siksi missään nimessä haittaa.

Lista oli täysin ymmärrettävissä, mutta ensimmäiseen ruokalajiin ei ole tullut kiinnitettyä huomiota aikaisemmin.

 

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010104797.html

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Amatriciana on yksi italialaisen keittiön keskeisiä pastakastikkeita, kuten pesto. Jos on yhtään perehtynyt italialaisen keittiön saloihin, niin sen tietää kyllä.

Kysyin mun italialaiselta mieheltä mikä tuo kastike on eikä sekään ollut ihan varma 😃 Tuo kastikr kuuluu etelä-Italian ruokakulttuuriin. Italiassa on valtavia eroja maakunnittain.

Vierailija
2/2 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Amatriciana on yksi italialaisen keittiön keskeisiä pastakastikkeita, kuten pesto. Jos on yhtään perehtynyt italialaisen keittiön saloihin, niin sen tietää kyllä.

Kysyin mun italialaiselta mieheltä mikä tuo kastike on eikä sekään ollut ihan varma 😃 Tuo kastikr kuuluu etelä-Italian ruokakulttuuriin. Italiassa on valtavia eroja maakunnittain.

Siis tuo eka kappale oli lainaus Hesarista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä seitsemän