Tein jauheliha keiton, ainekset maksoi 15€ ja tästä syö 3 ateriaa...
Tein jauheliha keiton, ainekset maksoi 15€ ja tästä syö 3 ateriaa... lounaan, päivällisen ja iltapalan eli 1 päivän ruokiin 15€ + 8 palaa leipää keiton kanssa + täytteet.
Täällä vielä kehdattiin väittää että keitot on halpaa ruokaa...
Kommentit (47)
Viimeksi teit samanhintaisen kanakeiton jota taisit syödä kaksi kertaa. Kilo perunoitako siinä oli eli kerralla puoli kiloa.
Mikä keitto on ensi viikolla vuorossa?
N44
15€ on kyllä vähän kummallinen hinta mut onhan se kyllä totta että ei ne keitotkaan enää halvaksi tule. Siitä litkusta ei monensi ateriaksi ole ja lihat maksaa ihab tolkuttomasti nykyään. En tee juurikaan keittoja juuri tuosta syystä.
Mitä oikein laitoit keittoon, kun se noin kallista oli? Ostitko kaupan kalleinta jauhelihaa, jokaisen vihanneksen ja juureksen heviosastolta tuoreena ja hirveästi erikoisia mausteita?
Keitot ovat halvempia valmistaa itse kuin monet muut ruuat, ja ne pystyy yleensä tekemään suht edullisista raaka-aineista.
Mitä ihmettä sä siihen laitoit? Perunaa, porkkanaa, lanttua saa alle euron kilo. Sipuli ja purjo nekään ei paljon maksa.
Nauta-sika jauhelihaa ostin itse tarjouksesta 5x400g 10e...
Pakastevihannekset perunan kera maksaa jotain 2e ja siihen jauhelihapaketti 3,99e ja vähän suolaa ja pippuria.
No mitähän lihaa siihen olet jauhattanut. Ja tryffeliöljyäkö käytit?
Tavallinen jauhelihasoppa ei minun tekemänäni maksa kuin 5-6 euroa. Ja sitä soppaa on silloin 5 litraa, eli noin 10 annosta. Jauheliha maksaa noin 3 euroa, kilo juureksia 0,50€, kaalia maksimissaan 0,50€ verran, loput kasvikset ja perunat omasta kasvimaasta (nyt tietenkin pakastimesta ja kellarista), mausteita 0,50€ plus 0,10€ lihaliemikuutiosta. Toisen kymmenen senttiä voi laskea vielä ketsupinjämistä, mitkä huuhtelen mukaan. Usein laitan sekaan myös jauhettua kuivattua sientä (suppilovahveroita/kosteikkovahveroita, joskus herkkutattia), mutta ne ovat ilmaisia (asun metsän keskellä ja sienet kuivuu saunassa jälkilämmössä).
15€ ? Sillä syö jo kaksi hyvää ja tasapainoista lounasta lähes missä tahansa lounaspaikassa. Vain idiootti kokkaa itse.
Ap tekee liian kalliita keittoja ja sitten valittaa kun ne on liian kalliita. Oletan että ensi kuussa tekee liian kallista lohikeittoa.
Itse tein ison kattilallisen makkarakeittoa ja se maksoi noin 5 euroa vaikka makkaranakin oli kallista eli snellmanin kunnon lenkkiä.
Siitä on nyt syönyt 2 aikuista ja yksi liki aikuisen kokoinen teini kahtena iltana isot lautaselliset päivälliseksi ja vielä riittää huomiseksikin ja todennäköisesti vielä perjantaina töihin evääksi otettavaksi annokset meille aikuisille.
Keittoon menee aina kilo, puolitoista naudan jauhelihaa. Siihen lisäksi muut ainekset niin ei ole 15 euroa kuun näyttää.
Minä tein hernekeittoa. Enkä laittanut muuta kuin herneitä ja vettä niin maksoi sen 15 euroo =)
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi teit samanhintaisen kanakeiton jota taisit syödä kaksi kertaa. Kilo perunoitako siinä oli eli kerralla puoli kiloa.
Mikä keitto on ensi viikolla vuorossa?
N44
Veikkaan että ensi viikolla tekee hernekeittoa.
Miten noin kallis? Jauhelihaa ja juurekset, pippureita ja suolaa. Maksaa n 7 euroa kolmen litran kattilallinen, josta syö useamman lautasellisen.