Millaiseksi rakennatte juustotarjottimen? Onko juustonpalat isoja vai pitkiä?
Kommentit (43)
Juustopalat on ovaalin muotoisia ja dippaillaan mansikkahilloon.
Vierailija kirjoitti:
Isoja vai pitkiä?
Soirioita.
Vierailija kirjoitti:
Isoja vai pitkiä?
Nysiä.
Vierailija kirjoitti:
Isoja vai pitkiä?
Voi olla marttiinin kätevä ja toisena 30cm leuku.
Riippuu saatavilla olevista tarpeista. Ehkä pleksistä helpoin jos taivuteltava reunat.
Asettelen juustot kokonaisina tarjottimelle ,viereen juustoveitset. Esim. brie ja comte tarvitsevat erimalliset leikkuuvälineet. Lisään rypäleitä,päärynää leikkatuna, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita sekä keksejä kauniisti aseteltuna samalle suurelle tarjottimelle, myös pieni kippo hilloa.
Sanon juustotiskillä, että laitetaan viittä sorttia erilaisia juustoja jotka leikataan tarjottimelle sopiviksi. Hilloja meillä ei juustojen kanssa kylläkään ole tarjottu eikä tarjota, hunajaa on tarjolla. Tuoreita viikunoita ja viinirypäleitä on tarjolla ja siirappipiparkakkuja - ovat hyviä Pecorino-juuston kanssa, miksei jonkun muunkin juuston kanssa jos jollekin maistuu.
Isoja paloja, mutta koverran palat alapuolelta ontoiksi, niin säästyy gratinointiin.
Vierailija kirjoitti:
Juustopalat on ovaalin muotoisia ja dippaillaan mansikkahilloon.
Aina palstalla oppii. Kiitos.
Ihan vaan paketista tarjottimelle kovemmat/kasassa pysyvät juustot, sulatejuustot rasioissaan. Parit veitset viereen. Omalle tarjottimelle suolakeksit ym. Hedelmät kulhoihin. Hillot kipoissaan pöydällä ja lusikka perään. Jokaiselle lautanen, veitsi ja haarukka. Kukin ottaa mitä tykkään eikä mitään dippailla mihinkään, ainakaan tarjoilupöydässä. Plus viinilasi käteen.
Ei sen sen kummempaa vaadi. Miksi pitää tästäkin tehdä jokin ongelma?
Salaneuvokset jätän pitkiksi, Oltermannin siltä väliltä, ja Edam ja Arkijuustot aika lyhyenä. Joskus sipaisen Koskenlaskijaa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Sanon juustotiskillä, että laitetaan viittä sorttia erilaisia juustoja jotka leikataan tarjottimelle sopiviksi. Hilloja meillä ei juustojen kanssa kylläkään ole tarjottu eikä tarjota, hunajaa on tarjolla. Tuoreita viikunoita ja viinirypäleitä on tarjolla ja siirappipiparkakkuja - ovat hyviä Pecorino-juuston kanssa, miksei jonkun muunkin juuston kanssa jos jollekin maistuu.
Suosittelen kokeilemaan tomaattihilloa taleggiolle ja paprika- tai oliivihilloa pehmeälle tuoreelle parmesanille/pecorinolle 👌
Leipäjuustosta pienillä piparimuoteilla kuvioita.
Mikä ero on isoilla ja pitkillä? Markettien ruokalehdissä ja verkossa ruokakuvissa juustot ovat "köntsiä" tarjottimella. Loppu tarjotin täytetään hedelmillä, kekseillä, korpuilla, hillokupeilla, hunajalla, pähkinöillä... Juustoihin ja hilloihin ottimet. Ja juustot temperoidaan ennen tarjoilua.
Kastikkeet? Oisko se vaikka hummusta korpuille?
Pieniä, pitkiä. Dippaamiseen jonkin muu kuin juusto? Vaikka kai juustoakin saa.
Vierailija kirjoitti:
Isoja paloja, mutta koverran palat alapuolelta ontoiksi, niin säästyy gratinointiin.
Kotona valmistettua reikäjuustoa.
Sellaisenaan laitan palat (n 30-100g per laatu), hillot pienissä kipoissa, hedelmät ja keksit miten mahtuu