Syödäänkö Italiassa italianpataa?
Kommentit (18)
En tiedä. En ole koskaan tullut ajatelleeksi. Nostan, jotta saisin itsekin vastauksen tähän kiperään kysymykseen.
Vierailija kirjoitti:
Suomenpataa siellä syödään.
Saisinko reseptin?
No ei syödä! Hirveää sotkua.
Italiassa pastan seassa on n 2-3 rkl kastiketta, ei pastaa uiteta soosissa kuten meillä.
Ragu tai voi löytyä jopa bolognesen nimellä pohjoisosassa maata.
Vierailija kirjoitti:
No ei syödä! Hirveää sotkua.
Italiassa pastan seassa on n 2-3 rkl kastiketta, ei pastaa uiteta soosissa kuten meillä.
Ragu tai voi löytyä jopa bolognesen nimellä pohjoisosassa maata.
Siis onko minun tekemä Italianpata aitoa italialaista? Minun Italianpata ei ui soosissa.
Voit googlata reseptejä italialaisten Italian padoista nimillä stufato tai spezzatino. Ne kylläkin tehdään alusta asti itse tuoreesta eikä mistään pussista. Asun Italiassa.
Vierailija kirjoitti:
No ei syödä! Hirveää sotkua.
Italiassa pastan seassa on n 2-3 rkl kastiketta, ei pastaa uiteta soosissa kuten meillä.
Ragu tai voi löytyä jopa bolognesen nimellä pohjoisosassa maata.
Tässä oli kysymys pataruoasta eikä pastakastikkeesta. Italiassa kylläkin tehdään myös yhden padan ruokia lihasta juureksista, papuja joukkoon jne. Myös kalasta olen oikein hyvää kalapataa syönyt, se siis ei ole kalakeittoa. Ragu on koko Italiassa ei vain pohjoisosassa, pastaa ei tietenkään uiteta soosissa...
Vierailija kirjoitti:
Suomenpataa siellä syödään.
Suomen pataa ei ole olemassakaan.
Vierailija kirjoitti:
Voit googlata reseptejä italialaisten Italian padoista nimillä stufato tai spezzatino. Ne kylläkin tehdään alusta asti itse tuoreesta eikä mistään pussista. Asun Italiassa.
Sinäkö muka asut Italiassa? Mikä mielikuvitusleikki tämä on?!
Mites tuo Italiansalaatti sitten, varmaan löytyy sillä nimellä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei syödä! Hirveää sotkua.
Italiassa pastan seassa on n 2-3 rkl kastiketta, ei pastaa uiteta soosissa kuten meillä.
Ragu tai voi löytyä jopa bolognesen nimellä pohjoisosassa maata.
Siis onko minun tekemä Italianpata aitoa italialaista? Minun Italianpata ei ui soosissa.
Aitoa pussisotkua....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei syödä! Hirveää sotkua.
Italiassa pastan seassa on n 2-3 rkl kastiketta, ei pastaa uiteta soosissa kuten meillä.
Ragu tai voi löytyä jopa bolognesen nimellä pohjoisosassa maata.
Tässä oli kysymys pataruoasta eikä pastakastikkeesta. Italiassa kylläkin tehdään myös yhden padan ruokia lihasta juureksista, papuja joukkoon jne. Myös kalasta olen oikein hyvää kalapataa syönyt, se siis ei ole kalakeittoa. Ragu on koko Italiassa ei vain pohjoisosassa, pastaa ei tietenkään uiteta soosissa...
Padat on erikseen, ei niissä ole rakettispagettia seassa. Pataruuat syödään usein gnocchien tai polentan kanssa, voi olla myös höyrytettyjä kasviksia. Tai sellaisenaan ilman mitään lisuketta. Omalla alueellani erittäin harvoin pastan kanssa
Mainitsin että bolognese nimen löytää pohjoisesta. Joskus
Vierailija kirjoitti:
Mites tuo Italiansalaatti sitten, varmaan löytyy sillä nimellä?
Ei. Se on insalata russe ja siinä on yleensä tonnikalaa
Kyllä syödään ja Meksikossa syödään Santa Maria Tacoja ja Burritoja.
Vierailija kirjoitti:
Mites tuo Italiansalaatti sitten, varmaan löytyy sillä nimellä?
Venäjänsalaatin nimellä menee
Ei todellakaan!
Täällä ei tuollaisia kuivsmuonanatriumglutamattisörsseleitä edes ole!
Ja italiansalatti on insalata russe joko kasvis- tai tonnikalaversiona. Ei koskaan kinkulla eikä spagetilla kuten esim Atrian mössö
No ehkä on samantyyppisiä patoja? Pastaa, tomaattia, lihaa...