Miksi 70-luvulla luultiin että maustepippuri on se mitä kuuluu kaikkiin liharuokiin laittaa?
Kuka keksi että maustepippuri, englanniksi ALLSPIC, olisi juuri se mauste. Maailmalla on mustapppuria käytetty kyllä paljon sitä ennen.
Kommentit (34)
Suomalaiset emännät ovat katsoneet että pippuri kuin pippuri ja että tämä ei polta suuta niin pahasti🤣
KaikkivitunLIHAPIIRAKAT ovat vieläkin mautettus sillä. Lyö kyllä läpi kaikessa mihin sitä laittaa.
Idästä tullut tapa, Venäjällä ja Itä-Euroopassa edelleen käytetään maustepippuria.
Mustapippurilla maustetut lihapullat ja ruskea kastike ja perunat. Parasta.
Meillä käytettiin 70-luvulla musta-, valko- ja maustepippuria, sillai reseptistä riippuen.
Emme siis istuskelleet maakuopassa karvalakki päässä maustepippurilla maustettua koivuklapia pureskellen.
Vierailija kirjoitti:
Mustapippurilla maustetut lihapullat ja ruskea kastike ja perunat. Parasta.
EI todellakaan sovi liharuokiin,
Karjalanpaisti, ruskeakastike, lihapiirakka..ilman maustepippuria maistuu kamalalle, ei edes pihakoiralle kelpaa. Ennen oli asiat paremmin ja uusi sukupolvi limaisien sushien ja juustoburgereiden kanssa kasvanut kieroon, eivät ymmärrä oikeasta elämästä ja ruuasta mitään, turha väittää vastaan tekoripsillä ja silikoonilla kyllästettynä. Häpeäisitte edes joskus..
Maustepippuri sopii lähinnä maustekakkuihin ym leivonnaisiin. Jouluna hedelmäkakkuun.
Vierailija kirjoitti:
Mustapippurilla maustetut lihapullat ja ruskea kastike ja perunat. Parasta.
Ap kirjoitti maustepippurista, ei kai se oo sama kuin mustapippuri, vai onko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mustapippurilla maustetut lihapullat ja ruskea kastike ja perunat. Parasta.
Ap kirjoitti maustepippurista, ei kai se oo sama kuin mustapippuri, vai onko?
Ei oo. Maustepippuri ei edes ole pippuri.
Kyllä se sopii hyvin esim karjalanpaistiin ja muihin vanhoihin ruokiin, jos haluaa niistä samanmakuisen kuin mummo teki.
Toki hyvin varovasti pitää käyttää.
Maustepippuri on mm. karibialaisen keittiön ytimessä scotch bonnetin, valkosipulin ja korianterin lisäksi.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti, ruskeakastike, lihapiirakka..ilman maustepippuria maistuu kamalalle, ei edes pihakoiralle kelpaa. Ennen oli asiat paremmin ja uusi sukupolvi limaisien sushien ja juustoburgereiden kanssa kasvanut kieroon, eivät ymmärrä oikeasta elämästä ja ruuasta mitään, turha väittää vastaan tekoripsillä ja silikoonilla kyllästettynä. Häpeäisitte edes joskus..
Komppaan tätä muttei mulla oo näin hyvä ulosanti 🤣🤣
Mulle lihakeitto ei ole lihakeittoa ilman maustepippuria. Myös karjalanpaisti vaatii sitä.
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti, ruskeakastike, lihapiirakka..ilman maustepippuria maistuu kamalalle, ei edes pihakoiralle kelpaa. Ennen oli asiat paremmin ja uusi sukupolvi limaisien sushien ja juustoburgereiden kanssa kasvanut kieroon, eivät ymmärrä oikeasta elämästä ja ruuasta mitään, turha väittää vastaan tekoripsillä ja silikoonilla kyllästettynä. Häpeäisitte edes joskus..
Tuo on totta, että noihin perinteisiin ruokiin sopii hyvin. Harva nuoremmasta (ikä < 50) väestä enää kovin usein tuommoisia vaan syö, no lihapiirakkaa ehkä. En itsekään, yli nelikymppisenä. Tykkään vaan mausteisemmasta makumaailmasta, Välimeren tyyppisestä ruoasta enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Idästä tullut tapa, Venäjällä ja Itä-Euroopassa edelleen käytetään maustepippuria.
Maustepippuria käytetään ruoanlaitossa laajasti Karibian maissa, Lähi-idässä, Pohjoismaissa ja Britteinsaarilla. Briteissä Karibialle kaikki on itäeurooppaa?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se sopii hyvin esim karjalanpaistiin ja muihin vanhoihin ruokiin, jos haluaa niistä samanmakuisen kuin mummo teki.
Toki hyvin varovasti pitää käyttää.
Jouluna lipeäkalan kanssa tarjottavaan valkokastikkeeseen kuuluu maustepippurirouhe.
Meillä lapsetkin tykkää.
Boomerit käyttää edelleen. Kaikki keitot täynnä pippuria.
Venäläinen tapa? Sielläpäin paljon käytetään vieläkin, niin borsh-keitossa kuin suolakurkuissa ym