Söin parasta ennen 13.9 kermaviilin, eikä tullut maha kipeäksi. Kuinka moni olisi heittänyt pois?
Tosin laitoin blue cheese dippi jauheen, chili jauhetta ja Siipiweikkojen Wings kastiketta sen sekaan. Dippailin tuohon sitten sipulirenkaita ja Mozzarella tikkuja. Tarkistin kyllä aluksi että ei ollut homeessa eikä haissut pahalle. Eli moni olisi varmaan heittänyt hyvän viilin pois jo 2kk sitten.
Kommentit (16)
En nyt tiedä onko se mahakipu ja pyrstöyskä pahin mahdollinen seuraus joiden puuttumista ihmeemmin kantsisi juhlia.
Kermaviilit säilyy yleensä kauan. Jos se haisee oklta, on ok.
Hapanmaitotuotteet (kermaviilit, viilit, rahkat) säilyy kyllä helposti monta kuukautta yli parasta ennen -päivän. Monta kertaa tullut todettua.
Tietyt tuotteet jätetään käyttämättä varmuuden vuoksi, ei siksi että juuri kyseisen tuotteen tiedettäisiin olevan pilalla. Samalla logiikalla kun toimiva palovaroitin hankitaan varmuuden vuoksi.
Valitettavasti jokaisesta joukosta löytyy aina yksi AP joka on ylpeä aina kun hän saa pientä hyötyä ottamalla tyhmän riskin.
Viilit ja yoghurtit paranevat vain vanhetessaan. Pähimmillaan niistä tulee sinihomejuustoa (siitähän sekin on tehty). Kermaviilihän on jo "pilaantunutta" maitoa.
Milloin söit? Odotappa 4-6h ja tule sitten kertomaan. Ei se masu pipi iske heti syönnin jälkeen.
Jos ei ruokamyrkytys niin vanhentunut ruoka lisää syöpäriskiä, jos jatkuvasti syö vanhaa ruokaa.
Höh, mä olen monesti syönyt vuodenkin vanhaa kermaviiliä ja rahkaa. Jos kansi pysyy ehjänä ja on kylmässä niin ei ole mennyt miksikään. Kyllä sen näkee, haistaa ja maistaa jos on pilaantunutta.
Vierailija kirjoitti:
Viilit ja yoghurtit paranevat vain vanhetessaan. Pähimmillaan niistä tulee sinihomejuustoa (siitähän sekin on tehty). Kermaviilihän on jo "pilaantunutta" maitoa.
Hapanmaitotuotteet tehdään/hapatetaan maitohappobakteerien avulla, ne eivät todellakaan ole "pilaantunutta" maitoa.
Haistamalla ja maistamalla se selviää. Olisin käyttänyt jos haku ja maku ok.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ruokamyrkytys niin vanhentunut ruoka lisää syöpäriskiä, jos jatkuvasti syö vanhaa ruokaa.
Mistä se syöpäbakteeri tietää minkä päiväyksen ruokaa olet syönyt? Ne ei osaa lukea ja vaikka osaisikin, niin ei kai kukaan sitä päiväyksen sisältävää purkkia syö. Ja pitäis syödä vielä päällä oleva taskulamppukin että vatsassa joku näkisi päiväyksiä lukea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viilit ja yoghurtit paranevat vain vanhetessaan. Pähimmillaan niistä tulee sinihomejuustoa (siitähän sekin on tehty). Kermaviilihän on jo "pilaantunutta" maitoa.
Hapanmaitotuotteet tehdään/hapatetaan maitohappobakteerien avulla, ne eivät todellakaan ole "pilaantunutta" maitoa.
Homeessa oleva juusto ja homeessa oleva maito on samaa tavaraa.
Missä se oli joku vuosi sitten kun oli vuoden vanha viilipurkki tms ja oli tutkittu ja näytti päällepäinkin olevan ok. Ei mitään vikaa eli oli syöntikelpoinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ruokamyrkytys niin vanhentunut ruoka lisää syöpäriskiä, jos jatkuvasti syö vanhaa ruokaa.
Mistä se syöpäbakteeri tietää minkä päiväyksen ruokaa olet syönyt? Ne ei osaa lukea ja vaikka osaisikin, niin ei kai kukaan sitä päiväyksen sisältävää purkkia syö. Ja pitäis syödä vielä päällä oleva taskulamppukin että vatsassa joku näkisi päiväyksiä lukea.
😂 kuulostaa ihan Uunolta joka laastaroi mahaansa kun epäili että on vatsahaava. Kun vaimo kertoi että vatsahaava on sisäpuolella niin Uuno ihmeteli että pitääkö hänen opetella miekan nielijäksi jotta voi taputella laastarit paikoilleen.
Yhden purkin osalta paha sanoa millainen riski tuossa olisi ollut ruokamyrkytyksestä. Jos olisi vaikka 100 tuollaista purkkia ja jokainen tutkittaisiin labrassa, niin mikä olisi kunnossaolevien osuus?