"Makkaroiden terveellisyyden vertailu on ravitsemusterapeutin mukaan hölmöläisten hommaa, koska terveellistä makkaraa ei ole"
Miksi makkara ei olisi terveellistä? Eikö se ole ihan määristä kiinni mikä lihottaa? Ja mikä ongelma prosessoinnissa on? Kasviruokia vasta prosessoidaankin, jotta niistä tulee syömäkelposia.
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/cf12e444-372d-4f47-b4e7-4729b9d830…
Kommentit (24)
Minä syön makkaraa just silloin kun mieli tekee.
Vierailija kirjoitti:
Minä syön makkaraa just silloin kun mieli tekee.
Jännää.
ei ole mitenkään uusi juttu että makkara ei ole terveellistä. juttuun haastatellun asiantuntijan mukaan vegaaniset makkarat eivät ole yhtään terveellisempiä. ei kai kukaan vegaanisia tuotteita terveydellisten syiden takia syö vaan ihan sen takia ettei niissä ole lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi makkara olisi terveellistä? Terveys on nyt paljon muutakin kuin lihomista.
Äitini aina opetti että laiha=terve. Eli makkaraa saa vetää, kunhan ei liho.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi makkara olisi terveellistä? Terveys on nyt paljon muutakin kuin lihomista.
Äitini aina opetti että laiha=terve. Eli makkaraa saa vetää, kunhan ei liho.
Miksi ketään muuta pitäisi kiinnostaa sun äitin jutut?
Nälkäisenä oleminen ei kai ole sekään erityisen terveellistä?
Makkara on aika hyvä nälänpoistaja, että siinä mielessä se on melkoisen terveellistä.
Nuorena söin joskus kalamakkaraa, veti kyllä vertoja.
Olenko missannut jotain? Asiantuntija kertoo jutussa, että makkara on epäterveellistä, koska siinä on rasvaa, suolaa, nitriittiä ja HEMIRAUTAA. Eikös hemirautaa ole myös kaikissa niissä kasviksissa, joissa rautaa on? Jos on anemia, niin sitä nimenomaan tarvitsee.
Toisekseen, jos perustelu epäterveellisyydelle on suola ja rasva, niin tietenkin silloin sillä on väliä kuinka paljon suolaa ja rasvaa tuotteessa on.
Mistä iltapäivälehdet oikein kaivaa näitä asiantuntijoita?
Tapolan verimakkarassa on runsaasti verta, josta saa hurjasti rautaa. Mitä vikaa raudassa on?
Vierailija kirjoitti:
Olenko missannut jotain? Asiantuntija kertoo jutussa, että makkara on epäterveellistä, koska siinä on rasvaa, suolaa, nitriittiä ja HEMIRAUTAA. Eikös hemirautaa ole myös kaikissa niissä kasviksissa, joissa rautaa on? Jos on anemia, niin sitä nimenomaan tarvitsee.
Toisekseen, jos perustelu epäterveellisyydelle on suola ja rasva, niin tietenkin silloin sillä on väliä kuinka paljon suolaa ja rasvaa tuotteessa on.
Mistä iltapäivälehdet oikein kaivaa näitä asiantuntijoita?
Turhaahan sitä asiantuntijoita on vaivat kun av palstalta löytyy anonyymeja trolleja vaikka kuinka.
Lihamakkarat on terveellisiä, jauhomakkarat ei niinkään. Olen karppaaja.
Vierailija kirjoitti:
Tapolan verimakkarassa on runsaasti verta, josta saa hurjasti rautaa. Mitä vikaa raudassa on?
Maksa ei kestä, jos saa liikaa rautaa.
Vierailija kirjoitti:
Olenko missannut jotain? Asiantuntija kertoo jutussa, että makkara on epäterveellistä, koska siinä on rasvaa, suolaa, nitriittiä ja HEMIRAUTAA. Eikös hemirautaa ole myös kaikissa niissä kasviksissa, joissa rautaa on? Jos on anemia, niin sitä nimenomaan tarvitsee.
Toisekseen, jos perustelu epäterveellisyydelle on suola ja rasva, niin tietenkin silloin sillä on väliä kuinka paljon suolaa ja rasvaa tuotteessa on.
Mistä iltapäivälehdet oikein kaivaa näitä asiantuntijoita?
Korjaan, siis lihassa on hemirautaa ja kasviksissa non-hemi.
Jutun perusteella henkilölle, jolla on anemia, on alipainoinen ja matala verenpaine, makkaran poskeen pistäminen on varsinainen terveys-ja hyvinvointiteko,
Vierailija kirjoitti:
Olenko missannut jotain? Asiantuntija kertoo jutussa, että makkara on epäterveellistä, koska siinä on rasvaa, suolaa, nitriittiä ja HEMIRAUTAA. Eikös hemirautaa ole myös kaikissa niissä kasviksissa, joissa rautaa on? Jos on anemia, niin sitä nimenomaan tarvitsee.
Toisekseen, jos perustelu epäterveellisyydelle on suola ja rasva, niin tietenkin silloin sillä on väliä kuinka paljon suolaa ja rasvaa tuotteessa on.
Mistä iltapäivälehdet oikein kaivaa näitä asiantuntijoita?
Hän on terapeutti, ravitsemusterapeutti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tapolan verimakkarassa on runsaasti verta, josta saa hurjasti rautaa. Mitä vikaa raudassa on?
Maksa ei kestä, jos saa liikaa rautaa.
Kyllä maksa kestää, kun syö paljon extra virgin oliiviöljyssä paistettuja kananmunia, mutta tällöin kolesteroli nousee, ja tähän tarvitaan kolesterolilääkettä, jota taas maksa ei kestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tapolan verimakkarassa on runsaasti verta, josta saa hurjasti rautaa. Mitä vikaa raudassa on?
Maksa ei kestä, jos saa liikaa rautaa.
Kyllä maksa kestää, kun syö paljon extra virgin oliiviöljyssä paistettuja kananmunia, mutta tällöin kolesteroli nousee, ja tähän tarvitaan kolesterolilääkettä, jota taas maksa ei kestä.
Älä sitten syö kolesteroliruokaa.
Miksi makkara olisi terveellistä? Terveys on nyt paljon muutakin kuin lihomista.