Kaupan halvat kalat. Sardiini, silli, kalapyörykät. Saako noista samat ravintoaineet kuin kalliimmista kaloista, lohesta ym?
Onko ravintoarvoissa isoa eroa noiden välillä?
Vai onko parempi satsata loheen?
Kommentit (16)
Ei kannata unohtaa kotimaisia muikkuja ja silakoita, joita saa hyvin edullisesti.
Muikku ja silakka ovat vielä kohtuuhinnoissa, vertautuvat varmaan paremmin loheen kuin kalajalosteet. Savu/pippurimakrillikin on melko usein tarjouksessa. Pakkasesta saa seitä. Sardellia ja silliä syödään niin vähän, etten usko, että niiden ravintoarvoilla on kovasti merkitystä, paitsi runsaan suolan takia.
Suolapitoisuus hyvä huomioida mutta sisältävät hyviä rasvoja
Ideana on syödä monipuolisesti eri kaloja, ei pelkästään lohta.
Kasvatettu lohi on huonompi ravintolähde kuin vapaana kasvanut kala. Kalan rasvahapot on myös sellaisia joita on työläs korvata maaeläinrasvalla, saati kasvirasvoilla.
Vierailija kirjoitti:
Ideana on syödä monipuolisesti eri kaloja, ei pelkästään lohta.
Juuri näin. Terveelliseen ruokavalioon mahtuu monipuolisesti eri kalalajeja.
Vierailija kirjoitti:
Ideana on syödä monipuolisesti eri kaloja, ei pelkästään lohta.
Ja välttää dioksiinia ja muita myrkkyjä.
Kun syöt monipuolisesti kaikkea, saat paremmin ravintoaineita kun syömällä jotain yhtä kalalajia. Kohtuus kuitenkin kaikessa, sillä monissa kaloissa on nykyään raskasmetalleja eli ei kovin montaa kalapäivää viikossa.
Mistä saat sardiinia ja silliä tuoreena? Noista säilykkeistä ja kalapullista jos otat varsinaisen kalanlihan pois ja punnitset sen, huomaatkin, että lähestulkoon mikä hyvänsä tuore kala on kilohinnaltaan halvempaa.
cittarissa pohjois-helsingissä joka vkl kokonainen lohi alle kympin kilo ja kotimaista kirjolohta aika samoissa hinnoissa, ei ole kallista.
Isosta lohesta meillä tehdään uunilohi.Toisesta puolikkaasta ja perkeista lohisoppa.
Vierailija kirjoitti:
cittarissa pohjois-helsingissä joka vkl kokonainen lohi alle kympin kilo ja kotimaista kirjolohta aika samoissa hinnoissa, ei ole kallista.
Isosta lohesta meillä tehdään uunilohi.Toisesta puolikkaasta ja perkeista lohisoppa.
Tuo on ihan edullinen, osaamista kyllä vaatii
Silakkafilekin 16e/kg. Jees... syökää silakkaa.
Vierailija kirjoitti:
Mistä saat sardiinia ja silliä tuoreena? Noista säilykkeistä ja kalapullista jos otat varsinaisen kalanlihan pois ja punnitset sen, huomaatkin, että lähestulkoon mikä hyvänsä tuore kala on kilohinnaltaan halvempaa.
Jos annos maksaa syöjää kohti noin euron niin ei se kallista ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä saat sardiinia ja silliä tuoreena? Noista säilykkeistä ja kalapullista jos otat varsinaisen kalanlihan pois ja punnitset sen, huomaatkin, että lähestulkoon mikä hyvänsä tuore kala on kilohinnaltaan halvempaa.
Jos annos maksaa syöjää kohti noin euron niin ei se kallista ole.
Siinä annoksessa on häviävän pieni määrä sitä kalaa. Kalapullissakin on suurin osa jotakin jauhomössöä, kalaa vain pikkuisen maun antajana. Tuskin tuossa euron annoksessa on elimistön tarvitsemaa kanamäärää.
Kalaa on 85% ainakin Hyvä Apaja merkkisessä.
Ei kannata unohtaa kotimaisia muikkuja ja silakoita, joita saa hyvin edullisesti.