Onko vinkkejä miten perinteisistä jouluruuista saisi mahdollisimman herkullisia?
Yleensä tykkään kinkusta, laatikoista, rosollista, graavilohesta jne, mutta viime vuonna jostain syystä melkein kaikki oli pahaa. Kinkku saattoi olla sitä jotain ylisuolaista erää, josta jälkikäteen uutisoitiin, ja rosollissa käytettiin punajuurena ja maustekurkkuna Myrttistä, jonka olen myöhemmin todennut pahanmakuiseksi. Sitten muistaakseni itsetehty porkkanalaatikko oli jotenkin aivan outoa, ehkä sellainen kalvakka mössö, jos muistan oikein.
Eli tänä vuonna ostan etikkatuotteet joltain muulta merkiltä ja toivotaan parasta kinkun kanssa. Mutta osaisiko joku jouluruokaekspertti antaa muita vinkkejä, miten saada ruuista sellaisia herkullisia, kuin ne parhaimmillaan ovat?
Kommentit (7)
No, käytät aitoja raaka-aineita, ei esim mitään etikkapunajuuria.
Riittävästi kermaa ja voita laatikoihin.
Vierailija kirjoitti:
No, käytät aitoja raaka-aineita, ei esim mitään etikkapunajuuria.
Riittävästi kermaa ja voita laatikoihin.
Ja etikkakurkut voi jättää kokonaan pois rosollista.
Tee laatikot ja rosolli uunissa paahdetuista juureksista. Vedessä keittäminen laimentaa makua. Tosiaan riisin määrää porkkanalaatikossa kannattaa vähentää. Lanttulaatikkoon laitan aina tuplamäärän mausteita. Ja oikeaa voita ja kermaa tietysti.
Jos käytät etikkatuotteita, maistele sopiva etukäteen.
Käytä käsikäyttöistä perunasurvinta porkkana ja lanttulaatikon valmistuksessa,jos haluat liisteriä käytä sähkövatkainta.
Jättämällä ne kauppaan ja tekemällä vaikka jonkun raikkaan salaatin.
mikä aavekuiskaajan jakso se oli missä se joku tyttö oli jossain uimahallin tms pesuhuoneessa, yhtäkkiä kaikista suihkuista alkoi tulla kuumaa vettä ja tämä tyttö lähti juoksemaan mutta kompastui metallijakkaraan
Porkkanalaatikosta saat kalvakkaa mössöä kun kaadat siihen reippaasti maitotuotteita ja mätät liikaa sitä riisiä...