Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi mun joulutortut jää aina keskeltä raaaksi?

Vierailija
07.11.2023 |

Käytän kaupan valmiita Myllyn paras torttutaikinalevyjä sekä Dronningholmin luumumarmeladia. Laitan torttulevylle ensin marmeladia ja taittelen sakarat siihen päälle. Yhtään vähempää ei voi marmeladia enää laittaa kun sitten maistuu pelkälle taikinalle. Pitääkö nämä jotenkin esipaistaa? Jäävät sisältä siis ihan raaaksi löllöksi vaikka muuten ovat kullanruskeita ja sakarat rapsahtaa haukatessa.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et paista niitä tarpeeksi kauan.

Vierailija
2/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

taikina pitää temperöidä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai paistaa pitempään pienemmällä teholla

Vierailija
4/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä lämpötilassa paistat tortut? Voiko pelti olla liian ylhäällä?

 

Vierailija
5/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaiset paistavat torttujaan yleensä jopa viisi minuuttia liian vähän. Ensimmäisiä asioita joka leipurikoulussa opetettiin oli tortun oikea paistoaika.

Vierailija
6/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile käyttää uunia niin että mukana on myös alalämpö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

taittelen sakarat marmeladin alle ja torttujen tulee olla vaaleita.

Vierailija
8/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko pelti liian alhaalla uunissa kun paistat niitä torttuja?

Entä uunin lämpötila, onko oikea?

En kyllä snaijaa tota raa'aksi jäämistä.

Kokeile tehdä jonkin toisen mallisia torttuja. Ite olen kyllä sakarallisissa tortuissa laittanut marmeladin sakarakeskuksen päälle. jos sillä mitään merkitystä on.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko pelti liian alhaalla uunissa kun paistat niitä torttuja?

Entä uunin lämpötila, onko oikea?

En kyllä snaijaa tota raa'aksi jäämistä.

Kokeile tehdä jonkin toisen mallisia torttuja. Ite olen kyllä sakarallisissa tortuissa laittanut marmeladin sakarakeskuksen päälle. jos sillä mitään merkitystä on.

 

Ei ole merkitystä.

Vierailija
10/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama homma, en ole vielä löytänyt toimivaa tapaa, ainoastaan pitää torttuja liian pitkään mutta slloin sakarat palaa vähän

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esikuumenna pelti ja pidennä paistoaikaa.

Vierailija
12/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenittomat jää melkein kokonaan raaoiksi  paistan monta kertaa, vähintään 2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa on kiertoilma ja 225 astetta (lukee torttutaikinapaketissa) pelti uunin keskiosassa. Pitäisikö olla korkeammalla? 

Vierailija
14/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on just parhaita, kun ovat keskeltä raakaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohja kypsyy vielä vähän uunista oton jälkeen kun jättää tortut sille kuumalle pellille viilenemään

Vierailija
16/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raa'aksi. 

Vierailija
17/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpaan suuntaan sun tortuissa hakaset menee ?

Vierailija
18/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

laita marmeladi vasta paiston jälkeen, näin onnistuu parhaiten

Vierailija
19/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uunissa on kiertoilma ja 225 astetta (lukee torttutaikinapaketissa) pelti uunin keskiosassa. Pitäisikö olla korkeammalla? 

Jos käytät kiertoilmaa, et voi laittaa uunia 225 C asteeseen. Kiertoilmaa käyttäessä tulee lämpötilan olla 20-25 astetta vähemmän kuin normaaliuunille annetussa lämpötilaohjeessa. Eli jos paistat kiertoilmalla tulee lämpötilan olla noin 200 astetta torttuja paistettaessa.

Täällä muutama muukin oli hoksannut että paistat tortut liian kuumassa eli kypsyvät sakaroista niin nopeasti ettei tortun keskusta hilloineen ehdi kypsyä. 

Vierailija
20/24 |
07.11.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Raa'aksi. 

Jep, laitoin kyllä tuon väkäsen mutta palsta kadotti ne. En tiedä onko puhelimella palstailulla vaikutusta? Mulla katoaa myös sulkumerkit!

 

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän viisi