Miksi kasvisproteiinin pitää maistua lihalta? Halutaan kuitenkin syödä lihan makua?
Eikö voi keksiä uusia makuja jotka ei maistus sialta tai naudalta?
Tekopyhää kaksinaismoralismia.
Kommentit (15)
Pidän lihan mausta mutta en halua syödä lihaa. Mikä siinä sinusta on tekopyhää ja kaksinaismoralistista?
Ei ne maistu sialta tai naudalta, vaan lähinnä umamilta. Moni kokee, että siitä tulee kylläisemmäksi.
samaa itsekin ihmetellyt, nämä on terveellisestä kaukana, enkä tiedä onko tämä "ruokaa". erään vegenakin koostumus: vesi, mycoprotein (sieniproteiini) (17%), herneproteiini, hernekuitu, korppu [VEHNÄJAUHO (VEHNÄJAUHO, kalsiumkarbonaatti, rauta, niasiini, tiamiini), vesi; suola, hiiva], maustesekoitus (luontaiset aromit, hiivauute, suola, maltodekstriini, mausteet (pippuri, maustepippuri, muskotti, inkivääri), sipulijauhe, oregano, muskottiuute), kasviöljyt (rapsi, palmu), VEHNÄGLUTEENI, kuori (kalsiumalginaatti), sakeutusaine: metyyliselluloosa; stabilisointiaine: natriumalginaatti.
Umami, liha tai lihaisa on yksi perusmauista. Jotkut tekevät sen logiikkavirheen, että luulevat, että kasvissyöjät eivät voi pitää lihan mausta. Tai että sekasyöjät eivät pidä kasviksista. Joillakin voi toki ollakin näin. On yleensä kuitenkin muita syitä ryhtyä kasvisyöjäksi: eettiset, terveydelliset ja ekologiset.
Vierailija wrote:
samaa itsekin ihmetellyt, nämä on terveellisestä kaukana, enkä tiedä onko tämä "ruokaa". erään vegenakin koostumus: vesi, mycoprotein (sieniproteiini) (17%), herneproteiini, hernekuitu, korppu [VEHNÄJAUHO (VEHNÄJAUHO, kalsiumkarbonaatti, rauta, niasiini, tiamiini), vesi; suola, hiiva], maustesekoitus (luontaiset aromit, hiivauute, suola, maltodekstriini, mausteet (pippuri, maustepippuri, muskotti, inkivääri), sipulijauhe, oregano, muskottiuute), kasviöljyt (rapsi, palmu), VEHNÄGLUTEENI, kuori (kalsiumalginaatti), sakeutusaine: metyyliselluloosa; stabilisointiaine: natriumalginaatti.
Hyi, en syö mitään vegepaskaa. Syön vain puhdasta ruokaa. Punainen liha punaisena lihana, kala kalana, broileri broilerina, kasvikset kasviksina, hedelmät hedelminä, marjat marjoina jne............en tule koskaan syömään tuollaista paskaa mistä juuri kerroit.
Vierailija wrote:
samaa itsekin ihmetellyt, nämä on terveellisestä kaukana, enkä tiedä onko tämä "ruokaa". erään vegenakin koostumus: vesi, mycoprotein (sieniproteiini) (17%), herneproteiini, hernekuitu, korppu [VEHNÄJAUHO (VEHNÄJAUHO, kalsiumkarbonaatti, rauta, niasiini, tiamiini), vesi; suola, hiiva], maustesekoitus (luontaiset aromit, hiivauute, suola, maltodekstriini, mausteet (pippuri, maustepippuri, muskotti, inkivääri), sipulijauhe, oregano, muskottiuute), kasviöljyt (rapsi, palmu), VEHNÄGLUTEENI, kuori (kalsiumalginaatti), sakeutusaine: metyyliselluloosa; stabilisointiaine: natriumalginaatti.
enpä ymmärrä, miksi joku haluaa syödä tuollaista!
olen pääosin kasvissyöjä, mutta tuollaisia prosessoituja lisäainepaukkuja en.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
samaa itsekin ihmetellyt, nämä on terveellisestä kaukana, enkä tiedä onko tämä "ruokaa". erään vegenakin koostumus: vesi, mycoprotein (sieniproteiini) (17%), herneproteiini, hernekuitu, korppu [VEHNÄJAUHO (VEHNÄJAUHO, kalsiumkarbonaatti, rauta, niasiini, tiamiini), vesi; suola, hiiva], maustesekoitus (luontaiset aromit, hiivauute, suola, maltodekstriini, mausteet (pippuri, maustepippuri, muskotti, inkivääri), sipulijauhe, oregano, muskottiuute), kasviöljyt (rapsi, palmu), VEHNÄGLUTEENI, kuori (kalsiumalginaatti), sakeutusaine: metyyliselluloosa; stabilisointiaine: natriumalginaatti.
enpä ymmärrä, miksi joku haluaa syödä tuollaista!
olen pääosin kasvissyöjä, mutta tuollaisia prosessoituja lisäainepaukkuja en.
Montako lisäainetta tässä paukussa on?
No juuri siksi ettei siinä tarvitse tappaa eläintä. On tämä loputon ihmettelyn aihe.
Kaikki mausteet tehdään kasveista. Miksi haluat lihasi maistuvan kasveilta?
Vierailija wrote:
samaa itsekin ihmetellyt, nämä on terveellisestä kaukana, enkä tiedä onko tämä "ruokaa". erään vegenakin koostumus: vesi, mycoprotein (sieniproteiini) (17%), herneproteiini, hernekuitu, korppu [VEHNÄJAUHO (VEHNÄJAUHO, kalsiumkarbonaatti, rauta, niasiini, tiamiini), vesi; suola, hiiva], maustesekoitus (luontaiset aromit, hiivauute, suola, maltodekstriini, mausteet (pippuri, maustepippuri, muskotti, inkivääri), sipulijauhe, oregano, muskottiuute), kasviöljyt (rapsi, palmu), VEHNÄGLUTEENI, kuori (kalsiumalginaatti), sakeutusaine: metyyliselluloosa; stabilisointiaine: natriumalginaatti.
Tiesitkö; kaikki kasvissyöjät eivät syö mitään "lihan korvikkeita",vain kasviksia hyvin maustettuna ja valmistettuna.
Lihan ominaismakua, imaamia, ei esiinny kasveissa.
Vierailija wrote:
Lihan ominaismakua, imaamia, ei esiinny kasveissa.
Saa olla kllä aika hardcore lihansyöjä jos imaamiakin pistelee poskeensa.
Vierailija wrote:
Lihan ominaismakua, imaamia, ei esiinny kasveissa.
Tarkoitat umamia :D ja kyllä esiintyy, esim. sienissä ja palkokasveissa.
No minä ainakin rakastin lihan makua. Missään nimessä en lihasta luopunut maun takia, vaan siitä luopuminen oli nimenomaan sen takia todella vaikeaa koska pidän lihan mausta. Siitä huolimatta luovuin siitä eettisistä syistä. En tunne yhtään kasvissyöjää joka on yhtynyt kasvissyöjäksi sen takia että ei pidä lihan mausta. En ymmärrä miten se liittyy kaksinaismoralismiin!
Se voi helpottaa joidenkin lihaan tottuneiden siirtymistä kasvisruokaan.
Itse en kaipaa sellaisia ollenkaan, mutta vegaaneja on monenlaisia. Turha tuomita.