Ostin pitkästä aikaa lohta, fileen. Millä reseptillä siitä saa hyvää
Kommentit (20)
Vierailija wrote:
No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.
Pitääkö ostaa merilohta? Onko kirjolohi kielletty?
Et käryytä sitä ensinnäkään kuivaksi uunissa. Vain 15-20 minuuttia uunitusta riittää...
Vierailija wrote:
No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.
Lohi ei tarvitse mitään öljyjä ja voita kun on niin rasvaista.
Tee teryakilohta, se maistuu aina!
Vierailija wrote:
No loimutat tietenkin nuotiolla.
Ei ole sitä notskia tässä.
Vierailija wrote:
No loimutat tietenkin nuotiolla.
Loimulohisalaatti.
Sous vide, 50 c, 40 min och yta med blåslampa. Det blir bäst så. Att ånga fisken är en annan bra variant.
Vad än du gör, värm inte fisken för mycket och torka inte ut köttet.
Uunilohi: file ritilän päälle, ritilä uunivuoan päälle ja uunivuokaan vettä. Näin ylimääräinen rasva valuu pois eikä käryä uunissa. Maustetaan kuusenkerkkäsuolalla. Kun on melkein kypsää, vuollaan päälle voita ja takaisin uuniin hetkeksi.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
No loimutat tietenkin nuotiolla.
Ei ole sitä notskia tässä.
Takassa tai teet takapihalle nuotion.
Teet sille lähes mitä vaan, niin hyvää on. Helpoin ja maukas on paistaa pannulla voissa.
Vuokaan
suolaa päälle
paista 15-20 minuuttia
Mikrossa 50min, laita alle joku pelti niin rasva valuu siihen.
Nakkaa pihalle ketuille se vanha lohipaska.
Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.
Merisuolaa pintaan ja airfryeriin kypsymään
Itselläni on lohelle vain kolme käyttötarkoitusta tai oikeastaan neljä ja ne ovat savustus, loimutus ja lohikeitto lohikiusaus. Loimutus on sen verran aikaa vaativa juttu, että sitä ei oikein jaksa kuin hyvässä seurassa nuotion ääressä jutustellen. Eli yleensä tulee savustettua, koska se vaan on niin paljon helpompaa ja nopeampåaa ja lopputulos lähes sama. Lohikeitto totta kai herkkua myös ja isommasta fileestä saatan ylijäämälohesta tehdä vielä lohikiusauksen. Siinä ne meikäläisen lohiruuat sitten onkin.
Vierailija wrote:
Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.
Med en sådan röktid för en _filé_ bör röken vara max. 120 - 140 c varm.
Vierailija wrote:
Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.
Ei mitään sokeripaloja, kyllä se lohifile ihan riittävästi saa väriä ilman mitään sokeripalojakin. Eikä kyllä fileen alle mitää suolaa tarvi laittaa, en ainakaan itse laita, enkä ole aiemmin kuullut muidenkaan laittavan. Runsaasti vaan fileen pintaan karkeeta merisuolaa ja Kala jääkaappiin. Itse olen pitänyt noin tunnin ja sen jälkeen talouspaperilla liiat suolat pois ja file savustimeen.
No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.