Apua paistinpannu pilalla?
Ostin uuden keraamisen pannun ja laitoin sen heti kotona koneeseen. Luin ohjeen ja siinä oli että pannu voi liueta konepesussa!? Onko pannu nyt entinen kone tiskaa eli liuottaa sitä nyt 150 minuuttia.
Kommentit (24)
Ei paistinpannuja muutenkaan pestä tiskikoneessa. Käsinpesulla käyttöikä pidempi.
Miten niin pannu voi liueta? Siis pannun pinnoite? En käyttäisi enää tuossa tapauksessa, ota tämä opetuksena lukea käyttöohjeet ennen sekoilua.
Miksi et keskeytä tiskikoneen ohjelmaa ja ota pannua pois sieltä?
Ei kai konetta voi kesken lopettaa? Siellä on vettä.
Vierailija wrote:
Ei kai konetta voi kesken lopettaa? Siellä on vettä.
Kyllä voi, avaa vähän, odota hetki ja avaa kokonaan. Laitat takas kiinni niin ohjelma jatkuu.
Vierailija wrote:
Ei kai konetta voi kesken lopettaa? Siellä on vettä.
No ei ole niin paljoa ettetkö yhtä pannua voi kurottaa sieltä pois. Hohhoijaa.
Joo, suosittelisin vaikka jo kaupassa lukemaan tuoteselostusta. Itsellä ainakin vaikuttaa ostopäätökseen. Tai viimistään kotona. Ja ennen ensimmäistä käyttöä riittää käsipesu. Kevytpesu. Saa pölyt pois.
Mä pelastin grillikodasta liki 10 vuotta siellä seisseen valurauta lettupannun. Pesin vedellä ja poltin sen liedellä öljyttynä puhtaaksi. Kyllä tuli hyvät letut.
On mulla ja töissäkin on tiskikone, josta saa ohjelman keskeytettyä, vaikka olis täysin pesu kesken. Pyykinpesukoneenikin voi stopata. Katsos kun lukee ne käyttöohjeet miten se toimii.
Onko se rasvapoltto sama jos öljy syttyy palamaan?
Vierailija wrote:
Ei kai konetta voi kesken lopettaa? Siellä on vettä.
Juu on,mutta sepä on vain pohjalla vähäinen määrä. voihan pyykkikoneenkin avata kesken kaiken,kunhan pysäyttää sen ensin. Höpsö.
Siis jos pannun pinnoite vioittuu pesussa niin mitä siitä liukeaakaan ruokaan 😳
Vierailija wrote:
Siis jos pannun pinnoite vioittuu pesussa niin mitä siitä liukeaakaan ruokaan 😳
Hieman eri asia. Älkää nyt tällaisia uhkakuvia kehittäkö
Ei kannata muutenkaan käyttää paistinpannua, siitä saa vain syövän koska paistettuun ruokaan tulee karsinogeeneja.
Pinnoitteethan mm haihtuu kun niitä lämmitetään. Kyllä meillä ruokaa paistetaan kuumalla, siksi valurauta- ja teräspannut, jos ei voi kunnolla paistaa niin sitten se pihvi on sama vaikka höyryttää.
Vierailija wrote:
Pinnoitteethan mm haihtuu kun niitä lämmitetään. Kyllä meillä ruokaa paistetaan kuumalla, siksi valurauta- ja teräspannut, jos ei voi kunnolla paistaa niin sitten se pihvi on sama vaikka höyryttää.
Keraaminen pinnoite ei niin myrkyllinen, mutta sekin pinta kuluu ajan kanssa pois, siihen sen "tarttumattomuus" perustuu.
Yllätyin kuin luin että teflonpannussa pitäisi aina käyttää rasvaa. Minä kun luulin että se teflon on siinä juuri siksi ettei rasvaa tarvita ja joskus ihan tällä niitä on mainostettukin että ei kun suoraan pannulle vaan kun on niin liukas pinta.
Uusi keraaminen pannu tuskin menee miksikään yhdellä konepesulla.
Jatkuva konepesu on sitten toinen juttu.
Valurautaisten kanssa on sitten eri asia.
Minä luulin että keraaminen on sama kuin posliini. Halvoista mukeista liukenee kuva ja värit ajan kanssa pesuissa.
Vierailija wrote:
Ei kai konetta voi kesken lopettaa? Siellä on vettä.
Tottakai voi. Sukelluspuku päälle ja eikun sekaan!
No ota se pois sieltä