Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko tomaattisalsan tehdä itse chilitomaattimurskasta?

Vierailija
14.10.2023 |

Haluan tortilloja huomenna mutta rahaa ei ole kaikkiin höysteisiin. Tortillaletut voin ainakin tehdä itse. Voinko tehdä tomaattisalsan chilitomaattimurskasta? Tomaattimurskahan on koostumukseltaan saman tyylistä kuin salsa, sellaisia tomaatin palasiakin.

Mitä sinä lisäisit tomaattimurskaan tuunataksesi sen salsaksi? Valkosipulia nyt ainakin?

 

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi.

Vierailija
2/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, se on pakko ostaa muiden tekemänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tietenkin, mutta paras tulee tuoreista tomaateista

Vierailija
4/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi

Vierailija
5/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sana ruuanlaitto tarkoittaa ruuan tekemistä itse.

Vierailija
6/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhdenlaisen salsan hyvinkin kyllä. Tortillaletut kannattaakin tehdä ite. Siihen loppui kumiläpysköjen ostaminen kun kerran kokeilin. Toki mulla on valurautapannu. Mut vanhat on parhaita eli jos kirpparilta vielä löytyy.. Ei siis tähän hätään mutta myöhemmin, suosittelen.

Vierailija
8/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi

Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punasipulia, valkosipulia, chilijauhetta, limen tai sitruunan mehua, sokeria, suolaa, mustaapippuria, (oliivi)öljyä.

Jos olisi varaa niin lisäksi tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai basilikaa.

Vierailija
10/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattimurska on paljon tunkkaisemman makuista kuin salsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi

Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos. 

Tuoresalsa on eri juttu kuin keitetty, molemmat hyviä

Vierailija
12/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap kai yrittää tacojen tekoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita se tomaattimurska vaikka jauhelihakastikkeeseen ja unohda salsa. Sitten vaikka tuoretta tomaattia lisäksi.

Vierailija
14/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks ei tää lähde vaikka ilmoitin, onko täällä nyt oikeasti moderaatio, hyvä jos on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niin saa tehdä ellei ole meksikolainen

Vierailija
16/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi

Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos. 

Meinaatko ettei ne kaupan salsat ole keitettyjä? Tottakai ne on. Oikein perusteellisesti. Ei niitä muuten saa säilymään lasipurkeissa niin pitkään. 

sivusta

Vierailija
17/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Voi tietenkin, mutta paras tulee tuoreista tomaateista

Enpä tiedä. Kotimaiset tomaatit on nykyään lähes aina ihan mauttomia, kun taas ulkomaiset purkkitomaatit ovat tuurilla kunnolla kypsänä purkitettuja. Rakenne tietysti on erilainen.

Vierailija
18/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä kaikki ruuat ihan niin kun itseään huvittaa. Turha kysellä mitään kaikenmaailman nihilisteiltä, jotka haluavat vaan puhua ainoasta oikeasta tavasta tehdä jotain ruokaa. Niin kauan kun raaka aineet ovat suurinpiirtein samat, niin ruokalajia voi kutsua omalla nimellään. Kaupan valmisruuissa ei tosin tätäkään sääntöä usein noudateta.

Vierailija
19/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

Keittäisin sitä tomaattimurskaa sakeammaksi ja sitten siihen pitää saada suolaa, makeutta ja happamuutta (sitruunamehulla tai etikalla) valkosipulia ja korianteria mausteeksi

Ei näin, salsassa pitää olla tuoreus eikä haudutettu lopputulos. 

Meinaatko ettei ne kaupan salsat ole keitettyjä? Tottakai ne on. Oikein perusteellisesti. Ei niitä muuten saa säilymään lasipurkeissa niin pitkään. 

sivusta

On varmaan, mutta silti on eri asia kuin pitkään haudutettu soosi,

Vierailija
20/20 |
14.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valuta nestettä pois, niin hyvin toimii.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kaksi