Voisko noista ruusunmarjoista jotain tehä?
Kommentit (20)
Sosetta. Muistan 90 luvulla vauvojen piltit, tosi hyvää.
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Ruusunmarjat ovat erittäin C-vitamiinipitoisia. C-vitamiinia on jopa 1 g / 100g tuoretta marjaa. C-vitamiinista suurin osa on marjan kuoriosassa. Marjoissa on lisäksi runsaasti E-vitamiinia, A-vitamiinin esiasteita.
Ruusunmarjan c-vitamiinipitoisuus on 1 g 100 grammaa kohden. Eli soseuta pakasta tai kuivaa jauheeksi. Kumpaakin voi käyttää viilin/jogurtin päällä - aivan mahtava marja.
Vierailija kirjoitti:
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Vinkkejä puhdistamiseen?
Olikohan ne jotain kurtturuusuja kun teki ennen paljon siemenkotia. Nyt niitä väheksytään.
Vierailija kirjoitti:
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Halkaisee marjat, kuivattaa marjat, laittaa kuivattut marjat peltipurkkiin hölskyttää ja keskiosat irtoavat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Halkaisee marjat, kuivattaa marjat, laittaa kuivattut marjat peltipurkkiin hölskyttää ja keskiosat irtoavat.
Kiitos! Täytyy kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Vinkkejä puhdistamiseen?
No teetä voi keittää ihan kokonaisistakin marjoista. Äitini halkaisi marjat ihan tuoreeltaan ja minä kaivelin sormella siemeniä pois. Niissä on jotain piikikkäitä karvojakin, joten huuhtelin ruusunmarjanpuolikkaat vielä veden alla.
Ruusunmarjasosetta, viiliä ja keittoa saa Ruotsista.
Välimeren maissa sitä käytetään marmeladina vaalean leivän päällä
Vierailija kirjoitti:
Ruusunmarjasosetta, viiliä ja keittoa saa Ruotsista.
Välimeren maissa sitä käytetään marmeladina vaalean leivän päällä
https://www.hepsiburada.com/seyidoglu-kusburnu-receli-700-gr-pm-HBC0000…
Ruusunmarjakeittoa ja sinne banaaniviipaleita sekaan. Muistan lapsuudesta :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lapsena poimittiin äidin kanssa ruusunmarjoja. Niiden puhdistaminen on vähän työlästä - sisällä on paljon siemeniä ja ainoastaan päällimmäinen osa on syömäkelpoinen. Mutta valtavasti vitamiineja - käy vaikka kiisseliin.
Vinkkejä puhdistamiseen?
No teetä voi keittää ihan kokonaisistakin marjoista. Äitini halkaisi marjat ihan tuoreeltaan ja minä kaivelin sormella siemeniä pois. Niissä on jotain piikikkäitä karvojakin, joten huuhtelin ruusunmarjanpuolikkaat vielä veden alla.
Sormella ei ehkä kuitenkaan kannattaisi niitä siemeniä kaivaa, jollakin pikkulusikalla mielummin. Karvat jäävät kynnen alle ikävästi.
Halkaise ota siemenet,pistä jonkun paidan kauluksesta sisää kutittaa kivasti tehtiin tota muksuna
Ruusunmarjasose tai -keitto.