Mielestäsi paras ruisleipä?
Innostuin pitkästä aikaa ruisleivästä ja nyt tekee mieli kokeilla eri leipiä, jos jokin olisi erityisesti makuni mukaista.
Teidän suosikkinne?
Kommentit (27)
Juureen leivottu ruisleipä, jossa on vain vettä, ruisjauhoja ja hieman suolaa. Se on aitoa ruisleipää eikä mitään sekahöttöä niin kuin Ruispalat jne.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kokeilla Vaasan Ohut herkku
Sitä ei oikein voi kutsua ruisleiväksi, kun melkein puolet on jotain muuta kuin ruista.
Ainesosat:
TÄYSJYVÄRUIS (jauho, rouhe, mallas), VEHNÄJAUHO, vesi, hiiva, perunahiutale ja jodioitu suola. Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kokeilla Vaasan Ohut herkku
Sitä ei oikein voi kutsua ruisleiväksi, kun melkein puolet on jotain muuta kuin ruista.
Ainesosat:
TÄYSJYVÄRUIS (jauho, rouhe, mallas), VEHNÄJAUHO, vesi, hiiva, perunahiutale ja jodioitu suola. Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Riittää ainakin minulle ruisleiväksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kokeilla Vaasan Ohut herkku
Sitä ei oikein voi kutsua ruisleiväksi, kun melkein puolet on jotain muuta kuin ruista.
Ainesosat:
TÄYSJYVÄRUIS (jauho, rouhe, mallas), VEHNÄJAUHO, vesi, hiiva, perunahiutale ja jodioitu suola. Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Riittää ainakin minulle ruisleiväksi.
Kiva, että tykkäät sekaleivästä :) Aidossa ruisleivässä leivän viljasta 100% on ruista.
Augustin ruisleipä.
Oikeasti hapa ruisleipä, eikä mikään pullamössö.
Onkin nykyään ainoita kunnolla happamia ruisleipiä.
Ainoastaan Itä-Suomesta löytyy happamampia pienleipomoiden leipiä.
Edesmenneen mummoni tekemiä ruisleipiä ei tähän päivään mennessä ole mikään peitonnut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa kokeilla Vaasan Ohut herkku
Sitä ei oikein voi kutsua ruisleiväksi, kun melkein puolet on jotain muuta kuin ruista.
Ainesosat:
TÄYSJYVÄRUIS (jauho, rouhe, mallas), VEHNÄJAUHO, vesi, hiiva, perunahiutale ja jodioitu suola. Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Täysjyväruista 76 % leivän viljasta ja 65 % leivän painosta.
Riittää ainakin minulle ruisleiväksi.
Kiva, että tykkäät sekaleivästä :) Aidossa ruisleivässä leivän viljasta 100% on ruista.
Ei aidossa ruisleivässä saa olla kuin vettä, ruisjauhoja ja hieman suolaa. Ei siis esim perunahiutaleita. Täytyy kokeilla, jos sellaista jostain löydän. Nythän toisaalta on haussa varmaankin parhaan makuinen ruis(pitoinen) leipä, ei niinkään mahdollisimman paljon ruista sisältävä.
Ohut Jäärä on ihan superhyvää ja 100 % ruista.
Ainesosat
RUISJAUHO Asikkalan ja lähialueen rukiista, Salpausselän vesi, RUISJUURI, merisuola ja hiiva
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/viipurilainen-jaara-ruispalaleipa-2…
Ohut jälkiuuni.