Mistä suolan himo johtuu?
Ruuassani ei ole mielestäni koskaan tarpeeksi suolaa, ainakaan jos kokkaan edes vähän sinnepäin reseptin mukaan. Muutenkin himoitsen salmiakkia, silliä, meetvurstia ja sen sellaista. Mietin että voiko tässä olla jotain terveydellistä tekijää? Läheiseni kauhistelevat suolankäyttöäni, suvussa molemmilla puolilla verenpainetaudit yleisiä, minulla verenpaine on hyvä vaikka ei ihanteellinen.
Kommentit (6)
Toleranssi kasvaa ehkä syödessä. Siinä voi olla sitruunainen vivahde, kirpeys. Olisi järkevää ehkä kokeilla sitrusta vähän siihen ja sitten hieman suolaa. Tai yrtit, mauste. Ehkä aamulla suolainen leipä ja päivällä suolainen ruoka. Jospa hikoilet yöllä ja päivällä sen verran, sitten juot juomia, se kasvattaa suolan tarpeen. Naiset himoitsevat makeaa ja miehet suolaista?
Kun sitä suolaa on tottunut käyttämään se ei enää maistu riittävästi ja sitä tulee lisättyä.
Ala käyttää mausteista, suolaa ei tarvitse ku tuomaan muut maut esiin.