Miten lohi graavataan?
Sain kilon fileen ja merisuolapussin, mutta en tiedä mitä niillä pitää tehdä. Apua!
Kommentit (3)
ripottelet pinnalle sokeria. Sen jälkeen valkopippuria ja ehkä myös sitruunapippuria. Sitten reilu kerros suolaa ja lopuksi kaiken peittävä kerros tillisilppua.
Annat olla vuorokauden jääkaapissa ja sitten eikun viipaloimaan. Ensin tietty pyyhit pinnalta kaikki mausteet.
....sitten pyyhit kalasta isommat limat pois esim. talouspaperilla, huuhtelemista ei suositella.
Tee seos. Puolelle kilolle riittää 4 rkl merisuolaa ja saman verran hienoa sokeria ynnä puoli teelusikallista rouhittua valkopippuria. Jos kalaa on kaksi kappaletta, niin laita eka pala nahkapuoli alaspäin esim. matalareunaiseen vuokaan (kalasta tulee nestettä graavatessa). Levitä seos palasen päälle ja toinen pala siihen päälle (lihapuolet siis tulee vastakkain ja seos väliin). Sitten kelmu päälle, noin kilon paino esim. mehutölkki/maitotölkki käy hyvin. Itse pidän kaksi vuorokautta kylmässä, jotkut vain yhden.
Sitten lohi pyyhitään puhtaaksi seoksesta ja leikataan ohuita siivuja. Laita tarjolle tillin kanssa, siivujen päälle voi ripsauttaa myös sitruunamehua oman maun mukaan. *kuola valuu*
pariksi tunniksi, sitten uuniin 225astetta ja annat olla kunnes valmis.