Tuottavatko esim. vanhaksi menneet jauhot, mausteet jne kuivakaapin perukoilla likaista hajua asuntoon?
Jos ei siivoa ja puhdista ruokakaappeja säännöllisesti edes kerran kahdessa vuodessa, hyllyille yleensä alkaa kertyä likaa, esim. rasvainen tahra jossa on kanelia mustapippuria vehnäjauhoa. Kaverillani on likaiset ruokakaapit ja hänen mukaansa ne eivät haise koska kyseessä vain ruoka-aineet.
Mä oon sitä mieltä että aivan kaikki pinnat pitää olla putipuhtaat että on raikas tuoksu.
Kommentit (11)
Laita raikkaita voileipiä kaappeihin, niin takuulla on raikas tuoksu.
Yhyy kyläpaikassa oli jauhoja varissut hyllylle eikä ollut raikas tuoksu! En mene enää :(
Eihän se rasva sinne pääse, paitsi jos on ne muodikkaat avohyllyt.
Kuiva-aineiden pitää päästä todella vanhaksi, että ne alkavat haista.
Vanhoissa taloissa, mökeillä tms kuiva-aineet voivat haista, kun niihin pääsee vähän kosteutta.
Ehkä jos kuiva-ainekaappi kuhisee tuholaisia ja/tai hiiren papanoita, niin sit se haisee. Mutta tästä ei tainnut olla kysymys.
Vierailija kirjoitti:
Minulla ei ola kaapissa rasvaista pippurikanelivehnäjauhotahraa, miten ne syntyvät eli miten rasva kulkeutuu kaappiin ja kaneli sen kaveriksi?
Juuri siten ettei hän puhdista pintoja koskaan. Ruokaa laittaessaan laittaa oliiviöljypullon takaisin kaappiin valuvana, Jauhopussin suun käänteisiin jää jauhoja joita tupruaa hieman öljytahraan jne. Jos on noin hutiloiva, pitäisi puhdistaa säännöllisesti, mutta kaveriani ei kiinnosta. Eikä se mun ongelma ole. Kukin elää tavallaan.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minulla ei ola kaapissa rasvaista pippurikanelivehnäjauhotahraa, miten ne syntyvät eli miten rasva kulkeutuu kaappiin ja kaneli sen kaveriksi?
Juuri siten ettei hän puhdista pintoja koskaan. Ruokaa laittaessaan laittaa oliiviöljypullon takaisin kaappiin valuvana, Jauhopussin suun käänteisiin jää jauhoja joita tupruaa hieman öljytahraan jne. Jos on noin hutiloiva, pitäisi puhdistaa säännöllisesti, mutta kaveriani ei kiinnosta. Eikä se mun ongelma ole. Kukin elää tavallaan.
Ap
No miksi tästä sitten piti tehdä aloitus?
Vierailija kirjoitti:
Minulla ei ola kaapissa rasvaista pippurikanelivehnäjauhotahraa, miten ne syntyvät eli miten rasva kulkeutuu kaappiin ja kaneli sen kaveriksi?
Käsien mukana, kun laittaa ruokaa tai leipoo ja ottaa välillä jotakin kaapista. Astioiden ja säilytyspurkkien mukana voi myös kulkeutua pieni rasvamäärä tai jauhoja.
Mistä menee rasvaa kuiva-ainekaappiin? Ei kai siellä jotain ruokaöljyä pidetä? Kuiva-aineiden joukossa?
Ruoanlaitossa tuleva rasva menee liesituulettimeen, nykyaikaisimmat on tosi tehokkaita. Perinteisen kanssa väistämättä rasvakäryä pääsee keittiön ilmaan ja sitä päätyy lieden lähellä olevien kaappien yläosiin, kattookin. Tästä syystä keittiön yläkaappien yläosa voi olla rasvainen ja siihen tarttuu pöly kiinni möhnäksi. Varsinkin jos kaapiston ja katon välissä on kolo. Tämä yläosa olisi hyvä putsata säännöllisesti rasvapölystä. Se voi alkaa haista ja jos sitä on paljon, se on hyvä banaanikärpästen ja muiden öttiäisten ruokailupaikka.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se rasva sinne pääse, paitsi jos on ne muodikkaat avohyllyt.
Kuiva-aineiden pitää päästä todella vanhaksi, että ne alkavat haista.
Vanhoissa taloissa, mökeillä tms kuiva-aineet voivat haista, kun niihin pääsee vähän kosteutta.
Ehkä jos kuiva-ainekaappi kuhisee tuholaisia ja/tai hiiren papanoita, niin sit se haisee. Mutta tästä ei tainnut olla kysymys.
Aikaisemmin käytin erään ulkomaisen valmistajan läpinäkyviä muovisia säilytyspurkkeja. Ne olivat hintavia, mutta jauhot ja makaronit ym pysyivät hyvinä. Sitten alkoi tämä nykyaikainen tapa, että tuotteiden valmistuksessa käytetään kierrätettyä materiaalia. Ostin samanmerkkisiä säilytyspurkkeja kuin ennenkin, mutta nyt jauhot alkoivat haista pahalle hyvin nopeasti. En keksi sille muuta selitystä kuin että kierrätysmuovi on jotenkin pilannut nämä astiat.
Minulla ei ola kaapissa rasvaista pippurikanelivehnäjauhotahraa, miten ne syntyvät eli miten rasva kulkeutuu kaappiin ja kaneli sen kaveriksi?