Miten sulattaa liha nopeasti?
Unohdin laittaa kokolihan sulamaan pakastimesta jääkaappiin ja sen pitäisi olla sulaa iltapäivään mennessä, miten siis saan sen sulatettua nopeasti?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Kylmään veteen. Mutta mikä liha, useat ainakin voi paistaa kohmeisenakin.
Kyseessä pakastettu peuran paisti josta tarkoitus tehdä lihakastiketta. Laitanko lihan nyt jo kylmään veteen vai vasta iltapäivällä? Se on pakastuspussissa niin sulatanko lihan pussissaan astiassa vai miten? kiitos neuvoista, ap
Ei se ehdi sulaa iltapäivään mennessä, vaikka ottaisit sen pöydälle ja pitäisit siinä iltapäivään saakka, eikä siinä vedessäkään koosta riippuen.
Mene saunaan ja istu siellä lauteilla muutama tunti n. 40 asteen lämmössä.
Suoraan uuniin vaan. Kyllä sen voi paistaa jäisenäkin.
Heti tietty veteen pussissaan mutta voisitko vaihtaa vielä?
Mäkin olen kinkun paistanut jäisenä. Arvatkaapa oliko anopintekeleellä sanomista, eikä saatu lihalämpömittaria lainaankaan kun ei kuulemma onnistu.
Tuo peura tietty ehkä eri juttu kun ei ole niin rasvainen. Hirven jääpaistikin kai tehdään eri tavalla. Hmm. Mites se muuten tehdään, voisko kuuman mausteveden lykätä kuitenkin...
No, tee siitä käristystä. Käristyslihahan leikataan jäisestä (kohmeisesta) paistista. Terävällä veitsellä tietenkin.
Tai pilkot kunnon lihaveitsellä palasiksi, kyllä ne jäisetkin palat pannulla sulaa, ruskistuu ja kypsyy. Aikaa vaan täytyy varata enemmän.
Toi yläpuolella siis siinä tapauksessa, että olit tekemässä kastiketta.
Jos taas olet tekemässä kokonaisena paistettavaa paistia, niin googlaa "jääpaisti". Samalla tavalla sen peuranpaistin voi jäisenä paistaa kuin hirvenpaistinkin.
Kylmään veteen. Mutta mikä liha, useat ainakin voi paistaa kohmeisenakin.