Ei taida AV-mammat osata auttaa!!
Eiks kukaan voi nyt auttaa??
Milloin nostan 4kg harmaasuolatun umpijäässä olevan kinkun sulamaan jääkaappiin??? Kun ohjeessa sanotaan säilyy jääkaapissa 1vrk, niin säilyykö se kinkku nyt sit pidempään siellä vai miten saan sen sit sulamaan paistovalmiiksi ettei se pilaannu???
Myönnän mä en ainakaan siis osaa... siksi pyydän apua, joten haukut on turhaan, mä en ole mikään keittiöhengetär, mutta jottei perheeni jää kinkutta, pliis auttakaa.
Kommentit (5)
ja se laitettiin sulamaan jääkaappiin eilen iltapäivällä. Tarkoitus olis paistaa se ylihuomenna eli lauantaina.
Lauantai aamuna nostetaan huoneenlämpöön ja sunnuntai aamuna laitetaan uuniin.
Koska te paistatte kinkun?
Juuri tota kysyin! Kiitos...
Nyt vaan jään miettimään minkä prkl takia siinä kinkun kyljessä lukee: säilyy jääkaapissa n 1vr...
outoa outoa...
ap
JOULUKINKUN PAISTO-OHJE (perusohje)
Pakastetun joulukinkun ja tuoreen kinkun kypsennyksessä toimivat samat ohjeet.
Kinkun sulatus
Sulata pakastettu juhlakinkku tai kinkkurulla pakkauksessaan. Juhlakinkun ja kinkkurullan sulamisaika on jääkaappilämpötilassa 2-3 vrk .
Ota kinkku ajoissa ennen paistamista huoneenlämpöön. Ihannetilanne on, jos kinkun sisälämpötila on n.+10°C uuniin laitettaessa.
Lämpötila on helpointa tarkistaa digitaalisella paistolämpömittarilla. Laita paistolämpömittari heti jääkaappikylmään kinkkuun huoneenlämpöön nostettaessa.
Kypsennys
Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä verkko paikoilleen. Käytä kinkun paistossa joko perinteistä lihalämpömittaria tai digitaalista mittaria osoittamaan kinkun kypsymistä. Ilman lämpömittaria on kypsyysasteen arvioiminen erittäin vaikeaa. Työnnä lihalämpömittarin kärki vinottain kinkun paksuimpaan kohtaan ja tarkista, ettei luullisessa kinkussa mittarin kärki osu luuhun.
Nosta kinkku uuniritilälle silavapuoli ylöspäin ja siirrä uuniin. Laita ritilän alle uunipannu ja kaada siihen vettä, joka pitää uunin kosteana. Lämpötilan kohoamista on helpompi seurata, kun käännät mittarin asteikon uunin suuluukkuun päin. Paista kinkkua alhaisessa lämmössä n. + 125°C (kiertoilmauunissa +80 °C), kunnes lihalämpömittari näyttää n. +77° C. Mikäli pidät hieman ylikypsästä kinkusta, anna sisälämpötilan nousta + 80 °C:een. Kinkun arvioitu paistoaika on 60-70 minuuttia lihakiloa kohti. Huolehdi, että uunipannulla on vettä koko kypsymisen ajan.
Nosta kypsä kinkku työpöydälle ja peitä foliolla. Sisälämpötila nousee vielä 2-3 astetta kinkun sisälämpötilan tasaantuessa.
Poista verkko ja kamara vasta jäähtyneestä kinkusta ja kuorruta haluamallasi tavalla.
mä en oo av-mamma enkä kinkkua laita, mut googlesta löytyy apu!