Uunimakkara
Miten teette? Juustoa päälle ja 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi ja syödään ranskalaisten kanssa on oma vesioni. Onko muita parempia reseptejä?
Kommentit (22)
Makkara, jossa juustoa päällä.
Tekee kipeää kutsua tuollaista reseptiksi.
Hk:n siniseen viiltoja 3-5 sentin välein. Juustoviipale jokaiseen viiltoon. Ketsuppia ja sinappia päälle ja ei kun uuniin!
Viiltoihin juustoa ja uuniin. Syödään muusin kanssa ja syöjä laittaa sinappia/ketsuppia jos haluaa.
Viillon pohjalle kurkku salaattia.
Uuniin mukaan juureksia, sipulia ja tomaattia. Uunimakkaraan saa ne juustot hyvin, kun ei tee viiltoja, vaan leikkaa siitä uunimakkarasta sellaisia kolmion muotoisia pieniä paloja pois.
En tee enää uunimakkaraa vaan mieluummin nikkarin vuokaa.
Hei, lisää reseptejä. Lenkki tuolla jääkaapissa odottaa.
Yäkk, suonet tukkoon ruokaa.
Kaipaan valtavasti, en voi syödä, liikaa rasvaa, liikaa suolaa...kaikki kiva ja hyvä on kiellettyä.
Tän ajattelin tehdä:
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/24b59cc9-e178-4c40-8641-3b5…
Leikkaa pienen palan pois, ja paloihin juustoa. Tein joskus aurajuustolla, tuli hyvää. Lisukkeeksi muussia ja ruskeaa kastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa pienen palan pois, ja paloihin juustoa. Tein joskus aurajuustolla, tuli hyvää. Lisukkeeksi muussia ja ruskeaa kastiketta.
Muusiin reilummin voita niin ei kastikkeita tarvitse.
Just oli lehdessä, että uunimakkara kuuluu koululaisten suosikkiruokiin.
Muistan kyllä itsekin kouluajoiltani, että se oli jotenkin erikoisen hyvää. Vaikkei siinä tainnut edes mitään lisukkeita olla, pelkkä makkara ja ehkä sinappia päällä.
Vierailija kirjoitti:
Tän ajattelin tehdä:
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/24b59cc9-e178-4c40-8641-3b5…
Tätä suosittelen kokeilemaan. Itse teen aina silloin tällöin.
Yleensä ihan vaan lenkkimakkarat pitkittäin puoliksi, vuokaan ja päälle reilusti jusutoraastetta, muusia näiden kanssa ja kurkkusalaattia ja jotain perusrehusalaattia.
Tätä ohjetta täytyy myös joskus kokeilla, ei kylläkään ihan noilla määrillä :D http://www.hkscanpro.fi/ruokaohjeet/1615-meksikolainen-uunimakkara
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa pienen palan pois, ja paloihin juustoa.
Eikä? Miten tätä ei kukaan ole keksinyt aiemmin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa pienen palan pois, ja paloihin juustoa. Tein joskus aurajuustolla, tuli hyvää. Lisukkeeksi muussia ja ruskeaa kastiketta.
Muusiin reilummin voita niin ei kastikkeita tarvitse.
Mutta jos tykkää siitä kastikkeesta makkaran kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Meillä on pihviä tänään.
Makkara on makkara ja pihvi on pihvi.
Makkara on ruokaa. 70- luvulla elettiin makkaralla ja lauantaimakkaralla ja oltiin paljon terveempiä ja laihempia kuin nykyään.
Oi niitä perjantai-illan foliossa kiukaalla lämmitettyjä makkaroita. Ja se sauna oli tietysti yhteissauna kellarissa, paljon ihenempia, kuin nää yksiöiden nykyiset pienet saunat.
On, mutta en halua paljastaa.