Pilasinko ruuan?
Pistin palapaistilihat "vaan" raakana uuniin veteen 3h/175 astetta. Pippuria, suolaa, porkkanoita, sipulia.
Olisko pitänyt ensin ruskistaa pinta? Tuolla ne on jo olleet 2h. =/
Kommentit (15)
Hyvä tulee. Karjalanpaistikin tehdään juuri noin, ruskistamatta.
Kyllä ne olisi pitänyt ruskistaa, mutta kai siitä syötävää tulee. Myös karjalanpaisti ruskistetaan. Molemmissa liha otetaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, sitten ruskistetaan nopeasti ja lopuksi haudutetaan pitkään uunissa.
Onhan sulla kansi päällä siinä ettei kuivu?
Aika kova lämpö sulla siinä. Loppuajaksi voit laskea lämmön sataseen.
Kuivuu lihat jos et käytä pannulla. Lihojen huokoset menee kiinni kun kevyesti käristät korkealla astemäärällä lyhyeen lihan ensin.Koskee kaikkia lihoja jotka tehdään uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ne olisi pitänyt ruskistaa, mutta kai siitä syötävää tulee. Myös karjalanpaisti ruskistetaan. Molemmissa liha otetaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, sitten ruskistetaan nopeasti ja lopuksi haudutetaan pitkään uunissa.
No hitto. Toi eka Googlen ohje ei sanonut, mutta joissakin taas on että ruskistus.
Dääm.
Vierailija kirjoitti:
Onhan sulla kansi päällä siinä ettei kuivu?
Aika kova lämpö sulla siinä. Loppuajaksi voit laskea lämmön sataseen.
Siinä on leivinpaperi kun ei tuohon ole kantta. Ja nyt laskin 100 lämmön.
Vettä olen lisännyt siihen.
Vierailija kirjoitti:
Kuivuu lihat jos et käytä pannulla. Lihojen huokoset menee kiinni kun kevyesti käristät korkealla astemäärällä lyhyeen lihan ensin.Koskee kaikkia lihoja jotka tehdään uunissa.
Tämä "lihan sulkeminen" on täyttä paskaa. Ainoa hyöty siitä paistosta on lisämaku joka syntyy maillard reaktiosta.
Karjalanpaisti kuuluu tehdä juuri noin, ruskistamatta lihoja. Hyvää siitä tulee.
Kuulostaa perusriistaruan ohjeelta arkeen. Ihan hyvää ja syötävää tuosta tulee. Anna hautua pitkään.
2h uunissa ei ole vielä mitään paistilihalle.
4-6h niin alkaa ehkä jo mureutumaan.
Maalla laitetaan lihoille liemi ja mausteet ja pitkäksi aikaan leivinuuniin.
Ihan sama, mikä liha on kyseessä. Aina tulee hyvää.
Voi olla karhua, hirveä, possua, nautaa, jänistä, kanaa tmv. Tosin vähärasvaisen kanssa kannattaa laittaa vähän siankylkeä tai voita sekaan.
Pidä mikrossa vielä 3h niin pelastuu.