Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pilasinko ruuan?

Vierailija
13.08.2023 |

Pistin palapaistilihat "vaan" raakana uuniin veteen 3h/175 astetta. Pippuria, suolaa, porkkanoita, sipulia.
Olisko pitänyt ensin ruskistaa pinta? Tuolla ne on jo olleet 2h. =/

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidä mikrossa vielä 3h niin pelastuu.

Vierailija
2/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä tulee. Karjalanpaistikin tehdään juuri noin, ruskistamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ne olisi pitänyt ruskistaa, mutta kai siitä syötävää tulee. Myös karjalanpaisti ruskistetaan. Molemmissa liha otetaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, sitten ruskistetaan nopeasti ja lopuksi haudutetaan pitkään uunissa.

Vierailija
4/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan sulla kansi päällä siinä ettei kuivu?

Aika kova lämpö sulla siinä. Loppuajaksi voit laskea lämmön sataseen.

Vierailija
5/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivuu lihat jos et käytä pannulla. Lihojen huokoset menee kiinni kun kevyesti käristät  korkealla astemäärällä lyhyeen lihan ensin.Koskee kaikkia lihoja jotka tehdään uunissa. 

Vierailija
6/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä ne olisi pitänyt ruskistaa, mutta kai siitä syötävää tulee. Myös karjalanpaisti ruskistetaan. Molemmissa liha otetaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi, sitten ruskistetaan nopeasti ja lopuksi haudutetaan pitkään uunissa.

No hitto. Toi eka Googlen ohje ei sanonut, mutta joissakin taas on että ruskistus.

Dääm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onhan sulla kansi päällä siinä ettei kuivu?

Aika kova lämpö sulla siinä. Loppuajaksi voit laskea lämmön sataseen.

Siinä on leivinpaperi kun ei tuohon ole kantta. Ja nyt laskin 100 lämmön.

Vettä olen lisännyt siihen.

Vierailija
8/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit sä sen ruskistaa lopuksikin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuivuu lihat jos et käytä pannulla. Lihojen huokoset menee kiinni kun kevyesti käristät  korkealla astemäärällä lyhyeen lihan ensin.Koskee kaikkia lihoja jotka tehdään uunissa. 

Tämä "lihan sulkeminen" on täyttä paskaa. Ainoa hyöty siitä paistosta on lisämaku joka syntyy maillard reaktiosta.

Vierailija
10/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kohta sen näkee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat tavat on oikein.

Vierailija
12/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpaisti kuuluu tehdä juuri noin, ruskistamatta lihoja. Hyvää siitä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa perusriistaruan ohjeelta arkeen. Ihan hyvää ja syötävää tuosta tulee. Anna hautua pitkään.

Vierailija
14/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

2h uunissa ei ole vielä mitään paistilihalle.

4-6h niin alkaa ehkä jo mureutumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
13.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maalla laitetaan lihoille liemi ja mausteet ja pitkäksi aikaan leivinuuniin.

Ihan sama, mikä liha on kyseessä. Aina tulee hyvää.

Voi olla karhua, hirveä, possua, nautaa, jänistä, kanaa tmv. Tosin vähärasvaisen kanssa kannattaa laittaa vähän siankylkeä tai voita sekaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kolme seitsemän