Keinolihan valmistuksesta 25 -kertaiset CO2 -päästöt verrattuna perinteiseen karjankasvatukseen
New Scientist -lehti kirjoittaa. Myös Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti samasta.
https://www.newscientist.com/article/2372229-lab-grown-meat-could-be-25…
Kommentit (9)
Lisäksi keinolihan oletetaan aiheuttavan syöpää, koska se on elimistölle sopimatonta. Periaatteessa proteiini, rasva jne. on kohdallaan, mutta tavallaan ihminen syö ainetta, jota ei ole tarkoitettu syöt'v'ksi.
Vierailija kirjoitti:
Lisäksi keinolihan oletetaan aiheuttavan syöpää, koska se on elimistölle sopimatonta. Periaatteessa proteiini, rasva jne. on kohdallaan, mutta tavallaan ihminen syö ainetta, jota ei ole tarkoitettu syöt'v'ksi.
Tämä on silkkaa taikauskoista pötyä.
Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?
Mikään suurteollisuuden valmistama ei voi aiheuttaa syöpää, vaan ne on aina turvallisia.
Vierailija kirjoitti:
Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?
Ainoa vielä yököttävämpi asia olisi, että otettaisiin kuolleesta eläimestä paloja ja syötäisiin niitä. Hyi sssaatana.
jos niitä tuotetaan esimerkiksi kasvihuoneen läheisyydessä niin päästöt voi ohjata suoraan kasvien käytettäväksi ja kasvu tehostuu myös salaateilla tai muilla vihanneksilla.
Vierailija kirjoitti:
Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?
Käytännössä se olisi siisteintä jos saisi syödä itseään. Omista soluista tuotettua lihaa. Ihmisen lihaaaa. Minun itseni lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?
Käytännössä se olisi siisteintä jos saisi syödä itseään. Omista soluista tuotettua lihaa. Ihmisen lihaaaa. Minun itseni lihaa.
Just näin. Ehkäpä eettisin mahdollinen tapa syödä lihaa.
Päästöt riippuvat hyvin suurelta osin kasvatusliemen koostumuksesta. Jos käytetään nautaperäistä ainetta, päästöt ovat varsin suuret. Huomattava osa kehitystyöstä keskittyy vähäpäästöisen liemen valmistamiseen, ja niin kauan kuin sitä ei saada aikaan, keinolihan laajamittainen tuotanto ei ole käytännössä mahdollista/järkevää.
Se voi viedä vielä joitakin vuosia.