Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keinolihan valmistuksesta 25 -kertaiset CO2 -päästöt verrattuna perinteiseen karjankasvatukseen

Vierailija
27.07.2023 |

New Scientist -lehti kirjoittaa. Myös Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti samasta.

https://www.newscientist.com/article/2372229-lab-grown-meat-could-be-25…

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päästöt riippuvat hyvin suurelta osin kasvatusliemen koostumuksesta. Jos käytetään nautaperäistä ainetta, päästöt ovat varsin suuret. Huomattava osa kehitystyöstä keskittyy vähäpäästöisen liemen valmistamiseen, ja niin kauan kuin sitä ei saada aikaan, keinolihan laajamittainen tuotanto ei ole käytännössä mahdollista/järkevää.

Se voi viedä vielä joitakin vuosia.

 

Vierailija
2/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäksi keinolihan oletetaan aiheuttavan syöpää, koska se on elimistölle sopimatonta. Periaatteessa proteiini, rasva jne. on kohdallaan, mutta tavallaan ihminen syö ainetta, jota ei ole tarkoitettu syöt'v'ksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lisäksi keinolihan oletetaan aiheuttavan syöpää, koska se on elimistölle sopimatonta. Periaatteessa proteiini, rasva jne. on kohdallaan, mutta tavallaan ihminen syö ainetta, jota ei ole tarkoitettu syöt'v'ksi.

Tämä on silkkaa taikauskoista pötyä. 

Vierailija
4/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?

Vierailija
5/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikään suurteollisuuden valmistama ei voi aiheuttaa syöpää, vaan ne on aina turvallisia.

Vierailija
6/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?

Ainoa vielä yököttävämpi asia olisi, että otettaisiin kuolleesta eläimestä paloja ja syötäisiin niitä. Hyi sssaatana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos niitä tuotetaan esimerkiksi kasvihuoneen läheisyydessä niin päästöt voi ohjata suoraan kasvien käytettäväksi ja kasvu tehostuu myös salaateilla tai muilla vihanneksilla.

Vierailija
8/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?

Käytännössä se olisi siisteintä jos saisi syödä itseään. Omista soluista tuotettua lihaa. Ihmisen lihaaaa. Minun itseni lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
27.07.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Labrassa valmistettu liha kuulostaa todella yököttävälle. Miten ne muka tietää, että se on turvallista?

Käytännössä se olisi siisteintä jos saisi syödä itseään. Omista soluista tuotettua lihaa. Ihmisen lihaaaa. Minun itseni lihaa.

Just näin. Ehkäpä eettisin mahdollinen tapa syödä lihaa.