Jauhopeukalot, voiko reseptin puolittaa aina vain ihan kylmästi kun haluaa tehdä pienemmän leivonnaiset?
Haluan tehdä mokkapaloja, mutta tällä kertaa pienemmän määrän (koska voita ei ole normaalimäärään riittävästi). Valion ohje on hyväksi havaittu, ja se on siis pellin kokoiseen mokkapalaan, munia tulee 4 kpl. Uskaltaisinko tehdä puolikkaan mokkapalamäärän piirakkavuokaan siten että vain järjestään puolitan kaikki ainekset: 4 munaa -> 2 munaa, 2 1/2 DL sokeria -> 1 1/4 DL sokeria, 200 g voita -> 100 g voita jne.?
Onko jotain huomioitavaa?
P.s. tein kerran piirakkavuokaan 3 munan mokkapalan ja siitä tuli turhan paksu. Siis oikein hyvä, mutta kyllä vähemmälläkin taikinalla olisi tullut riittävän hyvä. Siksi harkitsen nyt ihan 2 munan taikinaa. En löytänyt yhtäkään virallista ohjetta johon tulisi vain 2 munaa.
P.p.s onko kukaan koskaan laittanut mokkapalataikinaan öljyä voin/margariinin sijaan tai osittain korvannut sen öljyllä? Missä vaiheessa lisäsit öljyn? Onnistuiko?
Kommentit (5)
En ymmärrä miksi ei voisi. Voin ja öljyn koostumus on niin erilainen että en ehkä korvaisi edes osittain.
Ihan hyvin voit puolittaa. En ole käyttänyt öljyä, mutta taikinassa se varmaan toimii voin kanssa (kunhan ei ole oliiviöljyä tai muuta öljyä, jonka maku tulee läpi). Sen sijaan kuorrutuksessa voi tai margariini on välttämätön, sillä rasvan pitää jähmettyä (mitä öljy ei tee).
Laitoin puolet rypsiöljyä ja puolet voita, kun ei ollut voita tarpeeksi. Hyvää tuli!
Voi puolittaa, käytä pienempää vuokaa.