Ihmiset jotka syömisessä erottelevat ns arkiruoan ja ns herkut ovat jo lähtökohdiltaan ongelmissa
Kaiken ruoan pitäisi olla herkullista. Jopa sen maanantailounaan.
Jos ruoka jota syöt ei ole herkullista ja sen takia täytyy olla erikseen jotain mikä on, ollaan suossa.
Kommentit (14)
Vetiset uudet perunat, väkevä härski silli ja löysäksi keitetty porkkana. Suomiruoka💩
Noniin! Tulihan se makaronihullu vihdoin sieltä! Joku sua täällä jo kaipailikin.
Eli joka päivä vaan karkkia ja leivoksia naamaan, selvä.
Millaisia ongelmia tuo aiheuttaa?
Minä syön arkena kreikkalaista salaattia ja sen kanssa pihvin, broileria tai lohta. Se on minusta hyvää, mutta myös terveellistä.
Viikonloppuna voin syödä pitsan, hampurilaisen tai jotain muuta vähemmän terveellistä ja lihottavampaa. Jos söisin niitä joka päivä, olisin taatusti ylipainoinen. Vai enkö saisi syödä niitä laisinkaan?
Ongelma on sanan herkku merkitys eri ihmisille.
Hyvää arkiruokaa, jota syödään ravinnoksi lihomatta: kirkasliemiset keitot, salaatit, keitetyt perunat ja kylkeen grillattu tofu/kana/silli tms., papupata, makaronilaatikko jne.
Herkkuruokaa, jota syömällä päivittäin useimmat passiivista nykyelämää viettävät lihoavat: lasagne, paksut kerma- tai voipohjaiset kastikkeet, pitsa, ranskalaiset perunat jne.
Vierailija kirjoitti:
5/5
Näin esim italialaiset ajattelevat.
Paskaa - kyllä sielläkin on juhlaruoat erikseen.
Tottakai kaiken ruuan pitää olla täydellisen makuista mutta herkut ja juhlaruuat on täysin eri asia.
Tänään syötiin juustotäytteiset kasvisarancinit yrttiöljyssä paistettujen kanan (ei broilerin) fileiden ja kesäkurpitsapaistoksen kanssa. Jälkkäriksi veriappelsinigranitat.
Ihan perus kotiruokaa Italiassa.
Herkkuna söin päivällä jäätelön.
Miten niin ongelmissa? Oli jo omassa lapsuudenkodissa tapana, että arkiruoka on erilaista kuin viikonloppu-tai juhlaruoka. Ja jos perheessä ruoka on aina kompromissi, ei siitä kaikki aina välttämättä tykkää.
Ymmärrän aloittajan pointin, mutta ei se ihan noin mun mielessäni mene. Syön hyvänmakuista arkiruokaa, joka on pääosin myös terveellistä. Tavallaan herkkua sekin. Mutta sitten on ne rasvaisemmat herkut, joita syön vähän harvemmin kuten pizza ja lasagne.
Arkiruoka on myös hyvää, mutta pyhiin valitaan ehkä kalliimpia raaka-aineita. Herkuiksi lasken jäätelön, pullat yms makean. Niitä en syö joka päivä, jos söisin, olisin tosi isoissa ongelmissa.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai kaiken ruuan pitää olla täydellisen makuista mutta herkut ja juhlaruuat on täysin eri asia.
Tänään syötiin juustotäytteiset kasvisarancinit yrttiöljyssä paistettujen kanan (ei broilerin) fileiden ja kesäkurpitsapaistoksen kanssa. Jälkkäriksi veriappelsinigranitat.
Ihan perus kotiruokaa Italiassa.
Herkkuna söin päivällä jäätelön.
Miinuspeukuttajien tuli ikävä nistipataa??
Me syödään kyl hyvää ravintoa jokaikinen päivä.
5/5
Näin esim italialaiset ajattelevat.