Onko valkosipulin syöminen raakana
Vaarallista? Kauanko pitää paistaa paistinpannulla?
Kommentit (7)
Jos syöt erittäin runsaasti valkosipulia, voit saada maksavaurion. En nyt muista paljonko on se raja, mutta oli suhteessa painoon.
Ei vaarallista, mutta järkyn pahaa ( juu juu, makuasia mutta juu...).
Ei ole. Mutta laita öljyä pannuun, ettei pala pohjaan. Hyvä että opettelet ruoanlaittoa.
Muovinen tai puinen paistinlasta on parempi kuin metallinen, joka voi naarmuttaa pannua.
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt erittäin runsaasti valkosipulia, voit saada maksavaurion. En nyt muista paljonko on se raja, mutta oli suhteessa painoon.
No mä löysin tämmösen netistä...
"Liian paljon valkosipulia voi vaikuttaa maksaan. Vaikka raakavalkosipulilla on antioksidantteja, liikaa valkosipulia syöminen voi johtaa maksatoksisuuteen. Rotatutkimusten mukaan valkosipuli suurina annoksina (0,5 grammaa painokiloa kohti) voi aiheuttaa maksavaurioita. Pienet valkosipuliannokset (0,1 grammaa – 0,25 grammaa painokiloa kohti) päivittäin ovat kuitenkin turvallisia maksalle."
Suurin vaara on raakaa valkosipulia popsivalle suomimamma joka karkaa kun hänestä valkosipuli haisee, 70 -luvulla tosiaan varoteltiin pahasta hajusta.
Ja vampyyrit lähtevät lentää ikkunoista.
Kai oot trolli?