sokerittomat leivät
Jumankokkare sentään, että oli vaikea löytää kaupasta sokeritonta vaaleaa leipää. Jos ei ainesosaluettelossa lukenut sokeri, niin sitten luki siirappi. Jotenkin olen hyväksynyt jo sen, että en asioi valmisleipäeväspikaruokaloissa, koska niiden leivissä kaikissa on sokeria, mutta nyt tuo typerä villitys leviää kauppojenkin leipävalikoimiin! Pitää vissiin alkaa itse leipomaan vaaleat leivät, niin saa varmasti sokeritonta. Ennen sai paahtoleivänkin sokerittomana, vaan ei enää.
Jos joku ulkomuistista tietää sokerittomia leipiä, niin ilmiantakaa, kiitos.
Kommentit (49)
No mitä väliä sillä on, jos leivässä on sokeria?
Se leipä on sellainen hiilihydraattipommi että on aivan sama onko käytetty sokeria vai ei.
Jos ei leivässä ole sokeria, niin se on vain jauhovesiseosta.
Täydellistä hulluutta nykyajan sokerittomat leivät.
Jauhoista ja vedestä tehtiin ennen rieskoja ja ei niihin sokeria pistetty. Kuten ei karjalanpiirakoihinkaan. Nykyään kaikki on sokerihuurrettua.
Sokerileivät on karseen makusia. Ostin hönö leivän randomisti. Hyyyyiiiiii
Vierailija kirjoitti:
No mitä väliä sillä on, jos leivässä on sokeria?
sokeria sisältävä leipä on pullaa. Se on liian makeaa enkä muutenkaan halua syödä sokeria silloin, kun on leivänsyöntiaika, siis välipalana. sokeria tulee yleensä lounaan yhteydessä jälkiruoan mukana ja se riittää minulle.
Vierailija kirjoitti:
Oululainen Reissumies Kaura
Risto Peltolan Ohrarieska, Kauraleipä
Sinuhe : Kulkurin Tytär Kaura kauraleipä, Rouhepalat + suurin osa heidän vaaleista leivistä
Kiitos. Seuraavalla kauppakerralla otan jonkun noista kokeiluun.
Vaasan maalaisviipaleet
Reilu Vehnälese ja Vehnä
Sinuhe Kaura-aittaleipä
Eikös se sokeri ole hiivan reaktioita varten ja hajoaa/häviää siinä prosessissa sitten.
En ole ikinä kuullutkaan, että levässä on lisättyä sokeria.
Aika nopeasti se valkoinen vehnäjauhokin metabolisoituu sokeriksi, joten liekö tuolla väliä? Ei vaalea leipä ole mitään terveysruokaa, vaikka siihen ei siirappia läträttäisikään.
Vierailija kirjoitti:
Eikös se sokeri ole hiivan reaktioita varten ja hajoaa/häviää siinä prosessissa sitten.
Itsepaistamani leivät ja sämpylät ovat kyllä onnistuneet ihan ilman sokeria nousemaan.
Kaikein hauskimpia ovat nuo gluteenittomat sämpylät. Jos unohtuu mikroon muutaman sekunnin yli (pakasteesta otettuna), niin se kutistuu pikkuruiseksi kovaksi kannikaksi tai niin sitkeäksi, että ei hampaat saa siitä haukattua palaa.
Nii mikäs siinä on, ettet voi leipoa itse?
Systeri teki itte näkkileivät kun oli sokerittomalla.
Vierailija kirjoitti:
Eikös se sokeri ole hiivan reaktioita varten ja hajoaa/häviää siinä prosessissa sitten.
Ja vain alkoholi jää?:D
Vierailija kirjoitti:
En ole ikinä kuullutkaan, että levässä on lisättyä sokeria.
Ei kukaan muukaan. Kokit kyllä lisää varmasti syötäviin leviin ripauksen suolaa päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mitä väliä sillä on, jos leivässä on sokeria?
sokeria sisältävä leipä on pullaa. Se on liian makeaa enkä muutenkaan halua syödä sokeria silloin, kun on leivänsyöntiaika, siis välipalana. sokeria tulee yleensä lounaan yhteydessä jälkiruoan mukana ja se riittää minulle.
Kaupan pakastepullissa, niissä uunissa paistettavissa, on sama määrä hiilareita kuin monessa aamiaissämpylässä, mihin ei olla lisätty sokeria erikseen. Kas se vehnäjauho on itsessään sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Aika nopeasti se valkoinen vehnäjauhokin metabolisoituu sokeriksi, joten liekö tuolla väliä? Ei vaalea leipä ole mitään terveysruokaa, vaikka siihen ei siirappia läträttäisikään.
ei tässä ollut kyse mistään terveysruoasta, vaan siitä, että aloittaja halusi sokeritonta leipää
ja kun vaalea sokeri metabolisoituu sokeriksi, niin eihän sitä sokeria sitten tarvita siihen lainkaan lisää....
lisäksi: on paljon terveellisempää syödä vaalea leipä kuin vaalea leipä sokerilla.
Oululainen Reissumies Kaura
Risto Peltolan Ohrarieska, Kauraleipä
Sinuhe : Kulkurin Tytär Kaura kauraleipä, Rouhepalat + suurin osa heidän vaaleista leivistä