Ou nou! Pitikö makaroni keittää ensin kun tekee makaronilaatikkoa?
Kommentit (18)
Kyllä mä keittäisin mutta ei se vaarallista ole vaikka ei keittäisikään. Voi olla vain vaikeampaa saada nesteet kohdilleen.
Ei tarvitse. Mutta paistamisen aikana kannattaa sekoittaa, etteivät klimppiinny pohjalle.
Ei tarvi. Mutta laita tarpeeksi neztettä.
Ei oo pakko, mutta silloin tarvii enemmän nestettä. Voit joutua lisäämään kesken paistamisen. Itse en yleensä esikeitä.
Nyt jäit paitsi terveellisestä makaronin keitinvedestä. :/
En mä keitä lasagnelevyjäkään, kyllä ne uunissa pehmenevät. Ulkomailla myydään sellaisia esikeitettyjä makaroneja ja lasagnelevyjä, jotka ovat sellaisenaan valmiita laatikkoruokiin.
Voi myös liottaa makaronia vähän aikaa kuumassa vedessä keittämisen sijasta.
winner kirjoitti:
Muistitko pestä jauhenlihan?
Ääliö
Vierailija kirjoitti:
Nyt jäit paitsi terveellisestä makaronin keitinvedestä. :/
Suksi v i t t u u n.
Kaitän makarooneja tasan 5 minuuttia ja sitten ne kypsyy uunissa loppuaika. Kauempaa ei kannata esikeittää ettei niistä tule ylikypsiä.
Ei tarvitse, keittämättömyys huomioidaan nesteen suurempana määränä. Silloin, kun vielä söin makaronia, minulla oli ohje, jossa oli oikea nesteen ja makaronin suhde kasvismakaronilaatikkoon ja aina onnistui. Joku jo linkitti vastaavan lihaversiona, tarkista sieltä. (Ohjeessani ei muuten lukenut mitään sekoittelusta kesken paiston enkä sekoittanut. Silti onnistui aina.)
Makaronit kuuluu paistaa pannulla tilkassa öljyä, jauhenliha keitetään miedolla lämmöllä.
Vierailija kirjoitti:
En mä keitä lasagnelevyjäkään, kyllä ne uunissa pehmenevät. Ulkomailla myydään sellaisia esikeitettyjä makaroneja ja lasagnelevyjä, jotka ovat sellaisenaan valmiita laatikkoruokiin.
Voi myös liottaa makaronia vähän aikaa kuumassa vedessä keittämisen sijasta.
Eikö nämä jo valmiiksi pehmeät pastat ole nimenomaan tuorepastaa, eli sitä ei ole vielä kuivatettu?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En mä keitä lasagnelevyjäkään, kyllä ne uunissa pehmenevät. Ulkomailla myydään sellaisia esikeitettyjä makaroneja ja lasagnelevyjä, jotka ovat sellaisenaan valmiita laatikkoruokiin.
Voi myös liottaa makaronia vähän aikaa kuumassa vedessä keittämisen sijasta.
Eikö nämä jo valmiiksi pehmeät pastat ole nimenomaan tuorepastaa, eli sitä ei ole vielä kuivatettu?
Ei, ne ovat kai vain hiukan vähemmän kuivia tai niissä on joku systeemi, että pehmenevät nopeasti esim. vedessä liottamalla hetken. Näin tehtävän lasagnea sellaisesta ameriikassa.
Tosin voihan tavallisiakin lasagnelevyjä pehmentää vain liottamalla kuumassa vedessä.
On helpompi pureksii kun keittää ensin.