Mitä teette aroniamarjasta ?
Pidän happamasta, mikä olisi esim. hyvä sekoitussuhde jos tekee vaikka mehua ? Mitä lisäksi ?
Kommentit (12)
Olen syönyt tureeltaan satoaikana. Muuten ehkä pakastaisin ja söisin puuron kanssa.
Mehua en ole tehnyt, mutta hilloa päärynän kanssa. Minusta aronian karvauden pariksi sopii jokin vähähappoinen marja tai hedelmä, kuten juuri päärynä, omena tai vadelma.
Keitän tunnin pari hiljalleen ja kaadan sitten koko paskan roskiin. Aronialla pilaat kaiken. HYI
Syön pakkasesta jäisinä sellaisenaan. Happamuus ei niin iske kasvoille, kun ovat niin kylmiä. Ei mua happamuus muuten häiritse, mutta vetää naamaa mutruun hetkellisesti. :D
Täälläpäin on yksi kultainen noutaja joka vetää aroniaa ihan puskista. Ihmetewlin ja koiran om istaja sanoi että aroniat on ihan syötäviä.
Vierailija kirjoitti:
Kaksi kolmasosaa omenaa ja yksi kolmasosaa aroiniaa. Höyrymehuun.
tätä vähän itsekin ajattelin, että omena sopisi. Varmaan myös nuo happamat puolukka ja punaherukka.
Pitääpä koittaa. Sain yllättäin ison satsin marjaa.
Minusta taas aronia nimenomaan ei ole hapan! Se on tanniininen, eli kuivaa suuta. Sen kanssa sopii viinimarjat ja muut happamat. Tai mansikka.
Teen paljon marjarahkaa, ja laitan siihen aroniaa soseutettuna ( sauvasekoittimella), aroniassa on paksu kuori, joten se on vähän ilkeä kokonaisena rahkassa.
Aroniasta tulee maailman parasta kiisseliä. Sokeria kyllä vaatii aika paljon.
Me tehtiin joskus mehua, mutta sitten linnut oppivat tyhjentämään aronia pensaamme, niin kaivettiin ne pois ja istutettiin muuta tilalle.
Vierailija kirjoitti:
Minusta taas aronia nimenomaan ei ole hapan! Se on tanniininen, eli kuivaa suuta. Sen kanssa sopii viinimarjat ja muut happamat. Tai mansikka.
Teen paljon marjarahkaa, ja laitan siihen aroniaa soseutettuna ( sauvasekoittimella), aroniassa on paksu kuori, joten se on vähän ilkeä kokonaisena rahkassa.
Tämäpä onkin hyvä kuulla. Tein juuri saamatani kuuden kilon erästä pienen erän smoothieta, joka oli todella hyvää ( turkkilaista jugurttia, punaherukkaa ja hunajaa,)
tanniiniset viinit ovat suosikkejani , joten varmaan tästä tulee oma marjasuosikkini.
Kaksi kolmasosaa omenaa ja yksi kolmasosaa aroiniaa. Höyrymehuun.