Itsetehdyt tarjoilut häihin
Työkaverini on menossa kesällä naimisiin, ja kuulemma aikoo valmistaa tarjottavat puolisonsa ja vanhempiensa kanssa itse. Vieraita on noin 50, ja tapahtuma kestää koko päivän. Kukaan porukasta ei ole ravintola-alalla ja tapahtuma kestää koko päivän.
Asiahan ei minulle kuulu, mutta onko näillä eväillä mahdollista, että ensi kesänä joku vieraista ei tee tänne jälleen aloitusta "ruoka loppui häissä"/"Vieraat nälissään häissä illalla"?
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Enemmän mä pelkään sitä, uutisotiskkoa "koko hääseurue ruokamyrkytyksessä". 50 hengen ruuat vaatii aika rapsakkaan kokoiset kylmäsäilytystilat, joita ei kyllä kellään kotonaan ole. Sattuu sellainen kiva lämmin ja kostea kesä, niin avot.
Tämä oli kieltämättä se toinen vaihtoehto, mikä tuli mieleen.
Hoitavatko tarjoilutkin itse? Siinä ei paljon juhlistaan ehdi nauttia. Ja hääyönä varmaan tiskataan.
Vierailija kirjoitti:
Hoitavatko tarjoilutkin itse? Siinä ei paljon juhlistaan ehdi nauttia. Ja hääyönä varmaan tiskataan.
Tarjoilijoita ei palkata, eli ilmeisesti itsepalvelu. Aikamoinen jonotus varmaan.
-Ap
Olen ollut useissa noin järjestetyissä häissä, ja mitään ongelmia ei ollut.
Ei 50 henkeä nyt niin paljon vieraita ole. Itselläni ja sisaruksillani oli tuon kokoluokan rippi- ja yo-juhlat, ja hyvin meni. Kukaan ei sairastunut ja ruokaa riitti kaikille.
Netissä on laskureita paljonko tarvitaan eri henkilömäärille juomaa ja ruokaa. Yleensä ne määrät mitoitetaan yli siltä varalta, että ruokaa otetaan lisää. Varmasti työkaverisi sen osaa.
Voisin kuvitella, että jos työkaverisi valmistaa kaiken itse silloin myös ruuan määrään on sitäkin suuremmalla syyllä panostettu?
Voi olla vaikea ajatella toisen osaavan , jos ei itse osaa. Juuri tästä syystä perustin oman catering-yrityksen ilman koulutusta, sillä tajusin miten vaikeaa on osalla hahmottaa miten ruokaa on helppo valmistaa isollekin porukalle.
Vierailija kirjoitti:
Ei 50 henkeä nyt niin paljon vieraita ole. Itselläni ja sisaruksillani oli tuon kokoluokan rippi- ja yo-juhlat, ja hyvin meni. Kukaan ei sairastunut ja ruokaa riitti kaikille.
Onko nuo olleet koko päivän juhlia, jossa on syöty muutakin kuin pelkkää kakkua ja kahvia? Jos ei niin eivät ole vertailukelpoisia helppoudellaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei 50 henkeä nyt niin paljon vieraita ole. Itselläni ja sisaruksillani oli tuon kokoluokan rippi- ja yo-juhlat, ja hyvin meni. Kukaan ei sairastunut ja ruokaa riitti kaikille.
Onko nuo olleet koko päivän juhlia, jossa on syöty muutakin kuin pelkkää kakkua ja kahvia? Jos ei niin eivät ole vertailukelpoisia helppoudellaan.
Sikäli ovat olleet, että vierailla ei muitakaan juhlia ollut samalle päivälle ja suolainen tarjoilu oli runsas. Helpommalla olisi päässyt jos olisi tarjonnut oikean ruuan.
Itse en ole alan ammattilainen, mutta suht pätevä harrastaja ja olen tehnyt useasti safkat 50-100 hlö tilaisuuksiin.
Mahdollista tuo on, mutta kannattaa henkisesti varautua siihen, että koko päivä menee sitten kyökissä. Erityisesti, jos ei ole aikaisemmin järjestänyt mitään saman kokoluokan tilaisuutta, on helppo olla vähän turhan optimistinen aikatauluissa.
Toisaalta olin viime kesänä ihan onnistuneissa rennoissa ja suht boheemeissa taiteilijapariskunnan häissä, jossa safkat oli hoidettu itse niin, että tarjolla oli muutamia salaatteja, uusia perunoita ja lihoja, joita jokainen sai grillailla itse. Ihan kiva aktiviteetti, mutta vaatii toki tietyn tyyppiset häät, jossa ei oleteta vieraiden istuvan kiltisti pöydässä, kun morsiamen isä pitää puolen tunnin maratonpuhetta.
Vierailija kirjoitti:
Enemmän mä pelkään sitä, uutisotiskkoa "koko hääseurue ruokamyrkytyksessä". 50 hengen ruuat vaatii aika rapsakkaan kokoiset kylmäsäilytystilat, joita ei kyllä kellään kotonaan ole. Sattuu sellainen kiva lämmin ja kostea kesä, niin avot.
Yleensä juhlapaikoilla on ihan hyvät kylmätilat. Sitten tietenkin, jos juhlitaan kotipihalla, niin haasteita voi tulla.
Vierailija kirjoitti:
Ei 50 henkeä nyt niin paljon vieraita ole. Itselläni ja sisaruksillani oli tuon kokoluokan rippi- ja yo-juhlat, ja hyvin meni. Kukaan ei sairastunut ja ruokaa riitti kaikille.
Se on ihan hoidettavissa, mutta kovin monen unelmahäät eivät tarkoita jatkuvaa kyökissä puuhaamista. Ainakin tarvitaan realismia menun suunnittelussa, koska isolle porukalle yllättävän monet asiat vain kestävät kauemmin kuin kotikokki kuvittelee. Esim. 50 hengen perunakattilan veden saaminen kiehuvaksi jollain seurojen talon liedellä voi olla yllättävän pitkä prosessi, jos on tottunut pikkukattiloihin ja induktioliesiin.
Aika yleinen haaste itse tehdyissä tarjoiluissa on, että ei oikein ymmärretä, mitä ihmiset oikeasti syövät sieltä pöydästä. Voi olla, että ruokaa on varattu pöytään periaatteessa tarpeeksi, mutta osa ruuista onkin sellaisia, joita kukaan ei halua syödä ja osaa otetaan sitten lautaselle reippaammin. Sitten käy helposti niin, että viimeisille on tarjolla vain vihersalaattia ja keitinperunoita.
Hyvimpä tuo meni taas, meillä oli 2 täytekakkua ja 4 voileipäkakkua. Kaikki kahden pellin "peltimallia" . Taas meni voileipäkakkua eniten.. Loput laitettiin vieraille mukaan ja osa vietiin kotiin. 4h oli aikarajana vieraille, 50 vierasta oli. Lisänä oli tietenkin muutakin, kuivakakkuja yms. Jos on helle niin kylmä alustoja kakuille ja voileipäkakuille on helppo tehdä, saa niitä ostaakin. Mulla on yleensä kylmäkallet liinan alla tms.. Arkkupakastimen päälläkin voi säilyttää..
Enemmän mä pelkään sitä, uutisotiskkoa "koko hääseurue ruokamyrkytyksessä". 50 hengen ruuat vaatii aika rapsakkaan kokoiset kylmäsäilytystilat, joita ei kyllä kellään kotonaan ole. Sattuu sellainen kiva lämmin ja kostea kesä, niin avot.