Voi saakeli, sima epäonnistui!
Täysin ohjeiden mukaan tein, viikon oli jääkaapissakin, mutta ei tuo sihise eikä siis poreile! Maistuu kyllä simalle, mutta ei tuo ole semmoista kun pitäisi.
Saatteko te muut tehtyä sihisevää simaa? Ja jos, niin pliiiiis, kertokaa miten se onnistuu!
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Koita tehdä sodastreamillä kuplia?
Samaa ehdotti mieskin. Ehkä pitää kokeilla sitäkin konstia.
Vierailija kirjoitti:
Ripaus sokrua pulloon
Siis nyt uudestaanko? Kun pullotus vaiheessa laitoin jo.
Vierailija kirjoitti:
Mitä se meille kuuluu....
No sitäkö mä kysyinkin ääliö!
Sama homma mulle kävi taannoin, ei käynyt ollenkaan vaikka noudatin ohjeita...
Aina pitäisi muka onnistua, mutta kakat, taitolaji se on simakkn sitten...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ripaus sokrua pulloon
Siis nyt uudestaanko? Kun pullotus vaiheessa laitoin jo.
Laitoitko heti kylmään. No sitten vaan lämpöseen hmm vuorokaudeksi
Kiitos vastauksista, mä koitan jos se auttaisi et lisään vielä sokeria ja pidän lämpimässä yö yli.
Tuli mitä tuli, mutta kivaa vappua kaikille!
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista, mä koitan jos se auttaisi et lisään vielä sokeria ja pidän lämpimässä yö yli.
Tuli mitä tuli, mutta kivaa vappua kaikille!
Testaa. Jos huomaat että auttoi vähän jatka aikaa. Vielä et ole myöhässä..wappui
Jääkaappi on liian kylmä. Ota vuorokaudeksi huoneen lämpöön ja siirrä sitten jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Sama homma mulle kävi taannoin, ei käynyt ollenkaan vaikka noudatin ohjeita...
Aina pitäisi muka onnistua, mutta kakat, taitolaji se on simakkn sitten...
Hiiva kuolee liian kuumassa, ja liian haaleassa lämpötilassa se ei puolestaan herää.
Sihinä ja kuplat ovat käydessä syntynyttä hillidioksidia. Siksi on väliä sillä, miten suljet simapullon.
1 (tai 2 jos on ollut runsaasti sokeria joukossa) ekaa päivää jääkaapissa korkin pitää olla vähän löysästi kiinni, jotta syntyvä hiilidioksidi pääsee pois eikä räjäytä koko pulloa. Sen jäkeen korkki pitää vääntää kiinni ihan tiukkaan, jotta loppu hiilidioksidi ei pääse karkuun, vaan pysyy siman joukossa. Kun pullo sitten avataan, hiilidioksidi vapautuu sihinänä ja poreina.
Ts. Jos ei olesihinäö ja kuplia, olet laittanut korkin kiinni liian myähään tai et tarpeeksi tiukkaan. Jos taass pullo räjähtää jääkaapissa ja sotkee kaiken, olet laittanut korkin kiinni liian aikaisin ja liian tiukkaan. Kokeilemalla pääsee oikeaan tulokseen.
Mulla sma, elän kyllä toivossa, että vielä lähtis käymään. Eilen purkitin.